- Folk tror jeg er synsk

Også når han ikke er på jobb i «Åndenes Makt», blir Tom Strømnæss bedt om hjelp mot spøkelser i norske hus... Se video!

SEOGHØR.NO: Den niende sesongen av «Åndenes Makt» er i disse dager under innspilling. Det ser ikke ut som nordmenn får nok av det overnaturlige og snart kommer også boken med samme navn skrevet av Tom Strømnæss (57).

Den populære programlederen opplever stadig at folk stopper ham på gaten og vil ha hjelp med å drive ut spøkelser.

- Noen går rundt i vilfarelse og tror at jeg også er klarsynt og at jeg kan se hva det er de har i husene sine. Det kan jeg altså ikke, men jeg kan høre på hva folk sier, forteller Strømnæss til Seoghør.no.

Høy terskel

Terskelen for å fortelle om spøkelser og ånder er høy og mange synes det er godt å kunne snakke med noen som ikke dømmer dem.

IKKE SYNSK: Tom Strømnæss leder "Åndenes Makt", men kan ikke selv få kontakt med ånder eller spøkelser. Foto: Curt Hjertstedt/Seoghør.no
IKKE SYNSK: Tom Strømnæss leder "Åndenes Makt", men kan ikke selv få kontakt med ånder eller spøkelser. Foto: Curt Hjertstedt/Seoghør.no Vis mer

- Jeg blir en ventil for alle de som opplever tilsvarende opplevelser. Mange forteller meg om noe de har opplevd som de ikke forstår.

Strømnæss reiser landet rundt i jakten på det uforklarlige og sammen med resten av TV-teamet har han kun avdekket en brøkdel av spøkelseshistoriene. Han mener mange har uhyggelig opplevelser som de aldri vil dele på TV.

- Det å stå frem på TV og  tråkke over den høye terskelen der er å gå offentlig ut og si at jeg er hjemsøkt av spøkelser, det koster ganske mye. Det er siste utvei. De har prøvd mye, vært tålmodige og kanskje hatt andre klarsynte på besøk. Å søkte hjelp hos oss sitter langt inne. Derfor er de ti sakene vi presenterer i en sesong er bare toppen av et enormt isfjell.

Vil ikke vite noe om egen fremtid

Hver dag jobber Strømnæss tett med de klarsynte, men han vil ikke vite hva de ser i hans egen fremtid.

- Det har vi vært tydelig og klare på at det gjør vi ikke. Det blir å blande kortene hvis de skal begynne å fortelle mye om meg. Jeg har heller aldri spurt. Jeg vil ikke vite noe i den grad de vet noe om mitt liv. Og jeg tenker at hvis det hadde vært noe galt, så hadde de sagt det uansett. Så lenge de ikke sier noe tolker jeg det som gode fremtidsutsikter.

LES OGSÅ: - Jeg fikk en uforklarlig nærkontakt