- Folk tror jeg er supermann

Tore Strømøy fikk over 100 nye henvendelser etter første program av «Tore på sporet».

FIKK HJELP: Mange trenger hjelp til å finne sine ukjente slektninger. Australske Tanya Williamson fant sin norske far gjennom «Tore på sporet».  Foto: NRK
FIKK HJELP: Mange trenger hjelp til å finne sine ukjente slektninger. Australske Tanya Williamson fant sin norske far gjennom «Tore på sporet». Foto: NRK Vis mer
SEOGHØR.NO: Forrige søndag var Tore Strømøy (52) tilbake på skjermen i den syvende sesongen av «Tore på sporet», 17 år etter at programmet først hadde premiere på NRK.
 
- Det er greit å være tilbake. Etter å ha jobbet med saker i mange år er det artig å få vist det frem, sier Strømøy til Seoghør.no.

Nye oppdrag
For flere nordmenn er familiefortiden et mysterium og mange ønsker hjelp til å finne slektninger og få en bedre forståelse av hvor de kommer fra og hvem de er. I første program hjalp Strømøy australske Tanya Williamson med å finne sin norske far, og den rørende gjenforeningen ble sett av over én million nordmenn.
 
Etter at første episode ble sendt søndag kveld fikk den populære programlederen over 100 nye henvendelser fra folk som ønsker å finne sine nærmeste.
 
- Det er tydelig at publikum savner oss. Vi fikk inn 110 nye saker etter det første programmet. Folk ringer og skriver og noen stopper meg på gaten og i butikken for å fortelle sin historie.  

Supermann 
Likevel har Strømøy sagt at han ikke ønsker en ny sesong, men innrømmer også at han synes det er vanskelig å motstå de gode historiene.
 
Etter mange år på skjermen har publikum fått stor tillit til trønderen. Ofte starter historiene bare med et bilde eller et navn, og Strømøy forteller at enkelte tror at han nærmest kan utrette mirakler.
 
- Folk tror jeg er supermann. At jeg bare kan ta på meg drakta igjen og gjøre underverker. Jeg blir tillagt mye som jeg ikke kan leve opp til, sier han.
 
Tålmodighetsprøve 
Nesten helt på egenhånd jobber Tore med å nøste opp nordmenns fortid – én tråd av gangen. Ofte går jakten over flere år, og Strømøy kan ikke love resultater.
 
- Jeg har ikke tall på hvor mange saker som er uløst. Det er mange jeg ikke klarer å finne ut av, men jeg avskriver aldri noen helt.
 
Søndagens episode begynte Strømøy å arbeide med for over seks år siden. 

 
- Først klarte jeg ikke å finne frem. Jeg sier på forhånd til de involverte at det kan ta veldig lang tid, og kanskje finner jeg ikke frem, men jeg er veldig tålmodig, sier Strømøy. 

«Tore på sporet» ser du på NRK søndag kl. 20.15
  


LES OGSÅ: - Jeg får altfor få dametilbud