Gustav Magnar Witzøe:

- Folk tror jeg er arrogant

Laksearvingen åpner seg i sjeldent intervju.

EN SJELDEN GANG: Gustav Magnar Witzøe åpner seg i et sjeldent intervju med Vogue Skandinavia. Foto: Gitte Paulsbo / NTB
EN SJELDEN GANG: Gustav Magnar Witzøe åpner seg i et sjeldent intervju med Vogue Skandinavia. Foto: Gitte Paulsbo / NTB Vis mer
Publisert

I flere år har Salmar-arving Gustav Magnar Witzøe (29) tronet i toppsjiktet av lista over verdens yngste milliardærer. I tillegg er han Norges rikeste, med en svimlende formue på over 20 milliarder kroner.

Han er imidlertid ikke blant de som oftest er å se i offentlighetens lys, og han stiller sjelden opp til intervjuer - såfremt det ikke handler om penger eller er fotoshoots. Gjennom de seneste årene har han nemlig jobbet som modell.

Nå har milliardæren likevel gjort et lite unntak, og forrige uke stilte han opp til et intervju for Vogue Skandinavia. Der åpner han seg både om oppveksten, den omtalte fartsovertredelsen og forholdet til foreldrene.

- Jeg er sjenert

Den 29 år gamle arvingen vokste opp på ei lita øy langs Norges kyst - Frøya i Trøndelag. Der bor det under 5000 mennesker. I intervjuet forklarer han at det bare var fem barn i klassen hans, 20 på hele skolen.

På Frøya vokste han opp i en familie på tre, som enebarn. Faren er gründer og konserndirektør Gustav Witzøe (68), som i 1991 startet verdens største lakseoppdrett, Salmar.

- Det har alltid bare vært oss tre, og foreldrene mine har gitt meg den beste oppveksten. Jeg har masse respekt for dem og elsker dem. De er fremdeles mine største forbilder og min største inspirasjon, sier Witzøe junior til Vogue.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer