Gustav Magnar Witzøe:

- Folk tror jeg er arrogant

Laksearvingen åpner seg i sjeldent intervju.

EN SJELDEN GANG: Gustav Magnar Witzøe åpner seg i et sjeldent intervju med Vogue Skandinavia. Foto: Gitte Paulsbo / NTB
EN SJELDEN GANG: Gustav Magnar Witzøe åpner seg i et sjeldent intervju med Vogue Skandinavia. Foto: Gitte Paulsbo / NTB Vis mer
Publisert

I flere år har Salmar-arving Gustav Magnar Witzøe (29) tronet i toppsjiktet av lista over verdens yngste milliardærer. I tillegg er han Norges rikeste, med en svimlende formue på over 20 milliarder kroner.

Han er imidlertid ikke blant de som oftest er å se i offentlighetens lys, og han stiller sjelden opp til intervjuer - såfremt det ikke handler om penger eller er fotoshoots. Gjennom de seneste årene har han nemlig jobbet som modell.

Nå har milliardæren likevel gjort et lite unntak, og forrige uke stilte han opp til et intervju for Vogue Skandinavia. Der åpner han seg både om oppveksten, den omtalte fartsovertredelsen og forholdet til foreldrene.

VANSKELIG: Petter Stordalen forteller om den vanskelige økonomiske situasjonen selskapene han er i på besøk hos Anne Lindmo. Video: NRK Vis mer

- Jeg er sjenert

Den 29 år gamle arvingen vokste opp på ei lita øy langs Norges kyst - Frøya i Trøndelag. Der bor det under 5000 mennesker. I intervjuet forklarer han at det bare var fem barn i klassen hans, 20 på hele skolen.

På Frøya vokste han opp i en familie på tre, som enebarn. Faren er gründer og konserndirektør Gustav Witzøe (68), som i 1991 startet verdens største lakseoppdrett, Salmar.

- Det har alltid bare vært oss tre, og foreldrene mine har gitt meg den beste oppveksten. Jeg har masse respekt for dem og elsker dem. De er fremdeles mine største forbilder og min største inspirasjon, sier Witzøe junior til Vogue.

I en alder av 23 år ble frøyværingen Salmars største aksjonær. Familieformuen fikk han allerede som 13-åring. Til tross for omfattende omtale i media, har han gjennom åra vist seg å være en mediesky mann.

Selv beskriver han seg som en introvert person, som er svært glad i sitt eget selskap.

- Jeg tror folk tror at jeg er arrogant og at jeg kanskje virker arrogant, men det er bare fordi jeg er sjenert, sier han ærlig.

MILLIARDÆR: I mars 2019 ble Kylie Jenner erklært som den yngste selvgjorte milliardæren noensinne. Slik reagerte de berømte Kardashian- og Jenner-søstrene på det. Video: Viaplay. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Bak lås og slå

29-åringen har flere interesser, blant annet bil. I 2019 ble han den første i landet til å kjøpe Lamborghinis SUV, Lamborghini Urus. Det kostet ham 3,5 millioner kroner, ifølge Dagens Næringsliv.

Bilinteressen har imidlertid fått arvingen i trøbbel tidligere. I russetiden, da han var 19 år gammel, ble han tatt i 116 kilometer i timen i 60-sonen på vei hjem, under en forbikjøring.

Han ble dømt til to ukers fengsel, og sonet dommen som pallespikrer i Verdal fengsel det året han var 20. Noen år senere fortalte han om det offentlig, noe han nå forteller litt mer om til Vogue.

RASER: Milliardær raser mot Golden-vits etter fredagens «Nytt på Nytt». Video: NRK. Reporter: Emma Dalen. Vis mer

- Jeg var bare ærlig om at jeg hadde gjort en feil, og jeg tror mange kan kjenne seg igjen i å være ung og gjøre noe dumt. Så lenge du innrømmer at du har gjort en feil, ikke gjentar den og tar straffen.

Tidligere har han omtalt situasjonen som en «rar opplevelse» - litt som en «konfirmasjonsleir».

- Men jeg følte meg skitt da det skjedde. Det var ordentlig kjipt. Nå kjører jeg betraktelig roligere, har han uttalt til Dagbladet Magasinet.

LES OGSÅ: Håvet inn 202 millioner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer