«Sommerhytta»:

- Folk tror det bare er Kurt som jobber

«Sommerhytta»-profilene forteller om far-datter-forholdet, «hemmelig» hjelp og de andre deltakerne.

FAVORITTER: Kurt og Veronica Rasmussen er raskt blitt blant favorittene i årets sesong av «Sommerhytta». Foto: Morten Eik/ Se og Hør
FAVORITTER: Kurt og Veronica Rasmussen er raskt blitt blant favorittene i årets sesong av «Sommerhytta». Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer
Publisert

At også årets sesong av den populære TV 2-serien «Sommerhytta» allerede har engasjert stort, er ingen hemmelighet. De fire deltakerparene har alle fått mye oppmerksomhet, samtidig som de kjemper om å bygge den fineste hytta.

Det paret som bygger den fineste hytta får den nemlig til odel og eie, mens de resterende hyttene legges ut for salg. I fjor var det kjæresteparet Levi Try og Øyunn Krogh som stakk av med seieren.

Et av parene som kan sitte igjen med en splitter ny hytte i årets sesong, er far og datter Kurt (48) og Veronica Rasmussen (26). Sistnevnte var på forhånd klar over at faren var praktisk anlagt, mens Kurt på sin side var mer usikker på datterens ferdigheter.

- Jeg ble veldig positivt overrasket over hvor flink og handy Veronica faktisk er, skriver han i en e-post til Se og Hør.

«ANGREPET»: Deltakerne i «Sommerhytta» blir «angrepet» under innspillingen. Video: TV 2 Vis mer

Ingen hjelp å få

Veronica og Kurt mener at deres far-datter-forhold har blitt styrket av å være med på «Sommerhytta», og at de har fått en opplevelse for livet. Selv om det noen ganger kan gå en kule varmt de to imellom.

- Vi går jo litt i tottene på hverandre innimellom, og vi kan være ganske direkte i måten vi snakker til hverandre. Men det går fort over og det ligger ikke noe vondt i det.

Duoen har fått mange hyggelige tilbakemeldinger så langt i sesongen, men forteller at de også har fått tilbakemelding på at det er flere av seerne som tror deltakerne får mye byggehjelp når kameraene skrus av.

- Det stemmer ikke i det hele tatt. Når kameraene ikke er der står vi helt på egne ben, hele gjengen. Den eneste hjelpen vi har er den vi finner selv på blant annet YouTube eller Google, understreker Veronica, og legger til:

- Jeg har fått med meg at folk tror det bare er Kurt som jobber, og at jeg bare «handler, vanner blomster og plasserer vaser». Dette må jeg le litt av, vi hadde aldri blitt ferdig på en uke om bare én av oss jobbet, sier hun om de mange oppgavene «Sommerhytta»-deltakerne må bryne seg på.

Duoen forteller at noe av det de syntes var veldig utfordrende i starten var å bestille varer og materialer til hytta.

- Det tar utrolig lang tid og det er ikke alltid lett å vite hva man bør bestille. Akkurat denne biten trodde vi faktisk at vi skulle få noe hjelp med, erkjenner de.

FULL FORVIRRING: Etter at Anna og Jone vinner en konkurranse i «Sommerhytta» blir det full forvirring om hvilken premie de skulle ha valgt. Video: TV 2 Vis mer

Tøff konkurranse

«Sommerhytta» er først og fremst en konkurranse om å bygge den fineste hytta. Far og datter har fått kjenne på konkurranseinstinktet både hos seg selv og blant de andre deltakerne, som de beskriver som «en fin gjeng».

Hver uke får deltakerne ulike prosjekter, hvor det i enden av uken utdeles en gullhammer til det paret som har gjort det best.

Veronica og Kurt fikk tidlig et favorittstempel, og etter å ha dratt i havn de tre første gullhammerne ble de fort sett på som de største konkurrentene, mener de.

- Vi følte vel egentlig at det ble litt seks mot to, noe spesielt jeg syntes var veldig tøft. Det er jo en konkurranse, og det var jeg innforstått med, men det var likevel tøft, innrømmer Veronica.

JOBBER PÅ: Far og datter understreker at begge legger ned hardt arbeid i «Sommerhytta»-prosjektet. Foto: Espen Solli/ Se og Hør
JOBBER PÅ: Far og datter understreker at begge legger ned hardt arbeid i «Sommerhytta»-prosjektet. Foto: Espen Solli/ Se og Hør Vis mer

Skryt fra kjæresten

26-åringen kan videre fortelle at kjæresten hennes, som faste «Sommerhytta»-seere har fått et glimt av denne sesongen, er svært imponert over innsatsen han har sett i programmet så langt. Han dukket opp midt i hyttebyggingen mens Veronica hadde eksamen.

- Han synes det er veldig gøy å se hva vi får til og hvordan vi gjør det på tv. Han er stolt av det vi har fått til og jeg tror han har blitt litt overrasket over alt jeg har lært, meddeler hun til Se og Hør.

Slik Se og Hør tidligere har omtalt, får «Sommerhytta»-deltakerne reise hjem til seg selv i helgene mens innspillingen pågår.

På hverdagene er det derimot kun hyttebygging som står i fokus. Veronica forteller at hun kjente på savnet etter kjæresten disse dagene.

- Jeg savnet han masse mens jeg var der, men vi var veldig innstilt på det fra start. Jeg var jo opptatt med mitt, men han jobbet også veldig mye i sin jobb når jeg var borte, så tiden gikk likevel fort. Vi ringte hverandre hver dag og så hverandre hver helg, så det gikk veldig fint.

I SJOKK: Jone får sjokk da han skjønner hva han skal gjøre under en konkurranse i «Sommerhytta». Video: TV 2 Vis mer

Fikk kritikk

Det er fortsatt uvisst hvem som går av med seieren i årets hyttekonkurranse, men at «Sommerhytta» engasjerer seerne er det som nevnt liten tvil om.

For eksempel måtte fjorårets vinnere av TV 2-programmet, Øyunn Krogh (25) og Levi Try (23), tåle en del kritikk.

I kommentarfeltene til ulike norske medier mente flere at paret ikke fortjente å vinne, at de var de dårligste håndverkerne og at hytta var den dårligste av alle de fire hyttene.

- Vi har ikke lyst til å fokusere på det. Vi er fornøyde med at det ble som det ble, og har rett og slett unngått å lese det negative, uttalte vinnerne til Se og Hør den gang.

LES OGSÅ: - Ikke noe jeg unner min verste fiende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer