Ashley Graham:

- Folk spør meg: hvor får du selvtilliten fra?

Modellen Ashley Graham er ikke redd for å vise frem hverken celulitter eller runde former.

BIKINI FOR ALLE: Ashley Graham poserer for bikini-merket "Swimsuit For All" i Miami. I ettertid blir hun hyllet for å ikke ha retusjert bort celulittene på. Foto: NTB Scanpix
BIKINI FOR ALLE: Ashley Graham poserer for bikini-merket "Swimsuit For All" i Miami. I ettertid blir hun hyllet for å ikke ha retusjert bort celulittene på. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Det er ikke så ofte at uretusjerte bilder fra fotoopptak i bikini blir publiserte med velvilje. Men for plus-size modell Ashley Graham (30) er det viktig å vise frem hvordan kvinnekroppen egentlig ser ut.

IKKE REDD FOR P KLE AV SEG: Ashley Graham under en bikini-shoot i Miami nylig. Foto: NTB Scanpix
IKKE REDD FOR P KLE AV SEG: Ashley Graham under en bikini-shoot i Miami nylig. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ashley, som har posert tre ganger for Sports Illustrated, gikk også inn i historiebøkene som den aller første plus-size modellen som har vært avbildet i magasinet.

30-åringen var i Miami nylig for å ta bilder av sin egen bikini/ badedrakt-kolleksjon «Swimsuits For All».

Hun har også sin egen undertøyskolleksjon.

Hyllet for formene sine

Og det var i den forbindelse at hun selv ut bilder på Instagram som viste at også hun har cellulitter. Og fansen lot ikke vente på seg med oppløftende ord til modellen.

New suit - who dis? Drops in May👙

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) on

Under bildet står det kommentarer som: «Du ser fantastisk ut,» «Du er så sexy. Elsker deg Ashley,» «Ashley, du er så fin» og« Naturlig, og vakker - det er herlig at du elsker deg selv.»

I siste utgaven av V Magazine snakker Ashley ut om hvordan folk ofte henvender seg til henne for å få hjelp til å bli mer selvsikre på kroppen sin:

- Så mange kommer opp til meg og spør - hvor får du selvtilliten din fra?

Hun fortsetter:

- Eller, de spør hvordan jeg lærte meg å elske kroppen min? Men spør de kvinner som ikke trenger å fremheve sine kurver, cellulitter og sitt ryggfett om dette? Nei, men jeg tror det er viktig at vi fortsetter å snakke om disse tingene.

Once on the lips, gonna look good on these hips 💁🏻‍♀️

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) on

- Finn en rollemodell

Det var også en av grunnene til at modellen ga ut boken «A New Model: What Confidence, Beauty, and Power Really Look Like» i 2017. I boken snakker hun mye om hvordan kvinner bør elske sin egen kropp.

Men intervjuet med V Magazine innrømmer Ashley at det ikke alltid er lett å være selvsikker - spesielt ikke hvis man sammenligner seg med andre.

- Det tar årevis å bli selvsikker. Jeg sier til unge jenter at man må bruke tid og energi på å finne selvsikkerheten. Jeg sier også: Finn deg en rollemodell. Det er utrolig når man forteller sin egen historie, fordi det er så mange andre kvinner der ute som sammenligner seg med dem rundt seg. ​

Modellen, som også er blitt avbildet i blader som Vogue, Glamour og Elle, avslørte sin vonde historie under veldedighetsgallaen Urban Arts Partnership i New York i 2017.

HYLLES: Modellen Ashley Graham (29) har de siste åra vært på «alles» lepper. Med flere opptredener på catwalker rundt om, egen undertøyskolleksjon og forsideintervjuer med blant annet Sports Illustrated, har 29-åringen etablert seg som en av verdens mest omtalte modeller. Video: Addition Elle Les saken her: http://bit.ly/2eeEFAq Vis mer

Ble dumpet

- Jeg har hatt den smertefulle erfaringen med at gutter har dumpet meg, fordi de fryktet at jeg skulle bli for tjukk senere i livet, sa Ashley den gang, ifølge People.

30-åringen håper nå at hennes gjennombrudd som supermodell skal få andre kvinner til å føle seg vel, uansett hva slags kropp de har.

- Jeg håper at med flere rollemodeller som sier at «ja, jeg har cellulitter, ikke bare på beina, men armene også», så kanskje den unge delen av Amerika vil bli annerledes. ​

Er det bare en trend?

Ashley startet modellkarrieren allerede i 2001 da hun signerte en kontrakt med Wilhelmina Models etter å ha deltatt i en konkurranse. To år senere signerte hun med Ford Models.

I intervjuet med V denne måneden sier Ashley videre at hun ikke er sikker på om den nye trenden med kvinnelige former kommer til å fortsette.

Hun forklarer at moteverden startet nye trender, men det er alle andre som gjør det til en bevegelse - media, TV, film og underholdningsbransjen generelt.

- Jeg har vært en del av dette spillet i 17 år, og når man ser at alt plutselig tar av slik det ha gjort de siste årene, så tenker man, hvorfor akkurat nå? Er vi bare en ny trend liksom, og plutselig kommer alle jenter med kurver til å bli borte igjen?

LES OGSÅ: - Selena trenger tid for seg selv

Uhellet var ute på Time 100 gallaen i New York. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer