- Folk som stammer fra slaver, er bedre i sport

Den amerikanske OL-mesterens uttalelser vekker oppsikt i hjemlandet.

HER VANT HAN: Her har Michael Johnson nettopp vunnet 400 meters sprint i de Olympiske Leker i Atlanta.  Foto: NTB scanpix
HER VANT HAN: Her har Michael Johnson nettopp vunnet 400 meters sprint i de Olympiske Leker i Atlanta. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: I 1999 løp amerikanske Michael Johnson (44) 400 meteren på 43,18 sekunder. En verdensrekord han fremdeles holder i dag. Men løperen hevder at han ikke bare har seg selv å takke.

I et intervju som har vakt oppsikt i USA, sier den firedobbelte OL-mesteren at sprintere som nedstammer fra slaver har en stor fordel.

- De siste årene har afro-karibiske og afro-amerikanske atleter dominert mesterskapene. Det er et faktum at ingen har snakket om dette før. I USA er det tabubelagt. Hvorfor skal vi ikke kunne snakke om det? sier han til Daily Mail.

I 1997 ble Johnson kalt verdens raskeste mann, og er historiens eneste deltaker som har vunnet både 200 meter og 400 meters sprint, i ett og samme OL-mesterskap.

Men han hevder han nå er overbevist om at suksessen ikke bare skyldes trening.

- Hele livet har jeg trodd det var min egen innsats som gjorde meg god. Men det er umulig å nekte for at slaveforfedrene mine ikke har etterlatt seg et inntrykk gjennom generasjonene. Selv om det er vanskelig å godta, har slaveriet tjent etterkommerne som meg, til gode. Jeg tror vi har et overlegent atletisk gen i oss.  

Etter at han la løpekarrieren på hylla i 2000 - da han hadde vunnet sin fjerde olympiske gullmedalje - har Michael jobbet som kommentator for BBC, og skriver spalte for avisen Daily Telegraph.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Usain bolt - Fikk capsen til superstjernen   

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer