Eli Kari Gjengedal:

- Folk snakker ikke om det

TV 2-profilen etterlyser mer åpenhet.

ÆRLIG: Eli Kari Gjengedal forteller ærlig om overgangsalderen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ÆRLIG: Eli Kari Gjengedal forteller ærlig om overgangsalderen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjennom sine 22 år i TV-bransjen har Eli Kari Gjengedal (51) blitt et godt kjent fjes for det norske folk. Hun har vært å se som værdame på TV 2, programleder og i fjor deltok hun i «Farmen kjendis».

51-åringen har også flere ganger snakket åpent og ærlig om overgangsalder, deriblant i et ferskt intervju med BA, og har på mange måter blitt et ansikt utad for kvinner midt i livet.

Nå etterlyser hun mer åpenhet rundt temaet.

«FARMEN KJENDIS»: Innspillingen av« Farmen kjendis» 2023 var i gang, og vi tok en prat med flere av deltakerne. Reporter: Thea Hope. Video: Anna Celine Hanisch. Vis mer

Drømmescenario

- Hovedoverskriften er at folk ikke snakker om det. Nå snakker flere og flere litt om det i det offentlige rom, og det tror jeg er fordi vi jenter som er født på 70- og 80-tallet ikke er forrige generasjon, forteller hun overfor Se og Hør, og utdyper videre:

- Vi vil ikke ti stille - vi vil snakke om ting.

Gjengedals drøm er at arbeidsplasser skal legge til rette for kvinner som går gjennom overgangsalderen.

«GRENSELØST FORELSKET»: Den store aldersforskjellen mellom Nosak og Alicia setter ingen grenser for kjærligheten de føler for hverandre. Video: Discovery+. Reporter: Luna Lea. Vis mer

- For eksempel at man ikke har sovet på flere netter og er helt utslitt, eller at man har hjernetåke - det kan være alt mulig rart. Jeg håper de kan være litt ekstra tålmodig med oss kvinner i overgangsalderen.

- Jo mer jeg prater om det og jo flere tilbakemeldinger jeg får, desto mer skjønner jeg hvor viktig det er, understreker hun.

- Masse dritt

51-åringen er selv en av de som befinner seg i denne overgangsalderen, og hun er ikke spesielt fan.

- Det verste er alt det plageriet. Det er en del dritt med det, det er jo det ingen snakker om. Det er jævla masse dritt faktisk, både det ene og det andre, og det kom som et sjokk på meg fordi ingen hadde sagt noe.

«SKAL VI DANSE»: Katrine Moholt forteller at hun ble skadet etter et løft. Reporter: Maria Ludvigsen. Video: TV 2/Nora Skavhaug Vis mer

Men selv om femtiårene kan by på plager, søvnløse netter og ustabil kroppstemperering, er det fremdeles noe å være takknemlig for.

- Jeg er her fremdeles, jeg har ikke takket for meg. Kroppen min fungerer som den skal og er helt naturlig og vanlig. Og den friheten man får når man er en kvinne midt i livet er jo helt fantastisk. Jeg er så uendelig glad for at jeg bor i Norge og kan gjøre som jeg vil, understreker hun avslutningsvis.

LES OGSÅ: - En ekstra dimensjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer