Tore Petterson:

- Folk skulle knuse flasker og putte dem opp både her og der

«Allsang på Grensen»-aktuelle Tore Petterson har kjent på hvordan det er å bli hatet.

TRUSLER: Tore Petterson (til venstre) har opplevd mye hat gjennom årene. Her med kameraten Adam Schjølberg. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
TRUSLER: Tore Petterson (til venstre) har opplevd mye hat gjennom årene. Her med kameraten Adam Schjølberg. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Tore Petterson (38) har vært et friskt pust på tv-skjermen de siste årene, og han var blant annet en av deltakerne den første sesongen av TV 2-suksessen «Farmen Kjendis».

Neste uke tropper tv-profilen opp på scenen i Halden, der han skal være gjesteprogramleder i «Allsang på Grensen».

Men selv om Tore har hatt stor suksess i underholdningsbransjen de siste årene, legger han ikke skjul på at ting ikke alltid har vært like lett.

Til Dagbladet kan nemlig den folkekjære 39-åringen, som blant annet er en del av dommerpanelet i TV 2-programmet «Skal vi danse», fortelle at han er godt kjent med følelsen av å bli hatet.

DOMMER: Tore er en del av dommerpanelet i TV 2-programmet «Skal vi danse». Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
DOMMER: Tore er en del av dommerpanelet i TV 2-programmet «Skal vi danse». Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

- Folk spør meg om jeg ikke blir sliten av at folk stopper meg på gata, og vil ta selfier med meg. Nei, jeg gjør ikke det, for jeg har opplevd hvordan det er å bli hatet, sier han til avisen.

Blant annet forteller Tore at det var annerledes å være åpent homofil på tv for noen år tilbake enn det er i dag. Da han i 2004 var programleder for «Mess-tv» på TVNorge, fikk han til stadighet drapstrusler.

- En periode turte jeg ikke reise noe sted fordi jeg fikk så mange drapstrusler. Det var folk som sa de skulle knuse flasker og putte dem opp både her og der.

Fant kjærligheten

I dag er hverdagen en helt annen for «Skal vi danse»-dommeren, som mener at det norske folket de siste årene har kommet langt når det kommer til å ikke dømme mennesker basert på legning.

Tidligere i år kunne la tv-profilen ut et bilde av seg selv med en ny flamme på ferie i den spanske byen Torrevieja.

«Nydelig tur til Torrevieja og Alicante sammen med Anders Eikås. Brun, badet og lykkelig», sto det i innlegget, etterfulgt av diverse stemningsfulle emojier.

Da Se og Hør i midten av mai møtte Tore på Thomas Numme og Harald Rønnebergs siste «Senkveld»-innspilling, kunne 39-åringen avsløre at han og Eikås foreløpig ikke var et par.

- IKKE ET PAR: Tore Petterson letter på sløret om sin nye flamme på den røde løperen før den siste «Senkveld»- innspillingen med Thomas Numme og Harald Rønneberg. Video: Julie Solberg / Dagbladet Vis mer

Han la likevel ikke skjul på at han håper det kan utvikle seg til det.

- Det er noen som jeg trives veldig godt med å henge sammen med, og så får vi se. Jeg vil ikke overdrive noen ting, men det er veldig koselig.

- Er det en potensiell kjæreste?

- Det kan hende, det er jo alltid lov å håpe.

38-åringen kunne fortelle at han møtte Eikås for et års tid siden, og at de har holdt kontakten siden. Sånn håper han det også forblir.

LES OGSÅ: - Ekstra stas er det jo at han ligner mer på meg