Einar Tørnquist:

- Folk kunne dødd

TV-profilen fikk hjertet i halsen på kjøretur med sønnen.

HOLDT PÅ Å GÅ GALT: Einar Tørnquist (t.h.) forteller at han opplevde en nesten-ulykke i sommer. Her avbildet med podkast-makker Jan Thomas. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
HOLDT PÅ Å GÅ GALT: Einar Tørnquist (t.h.) forteller at han opplevde en nesten-ulykke i sommer. Her avbildet med podkast-makker Jan Thomas. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Jan Thomas (54) og Einar Tørnquist (39) har gjort stor suksess med sin felles podkast «Jan Thomas og Einar blir venner». Og venner har de absolutt blitt i løpet av de 124 episodene duoen har laget sammen.

Her snakker de om det meste - blant annet hva som opptar dem i hverdagen. Det er i fredagens episode Tørnquist forteller om noe som fikk hjertet til å hamre.

Nesten-ulykke

39-åringen var tidligere i sommer på kjøretur med sønnen Willy (1).

- Han hadde sovna i bilen, og vi skulle bare fra ett sted til et annet, så da tenkte jeg at «nå sover han så godt, så da kjører jeg bare noen runder med ham». Han pleier å sove noen timer midt på dagen. Så da slang jeg meg ut på E6, da er det litt sånn lett og greit og jevn fart, og han liker at det durer litt i bilen, innleder Tørnquist historien, som kunne fått en svært dramatisk slutt.

Han forklarer at han skulle ta av til Jessheim for så å kjøre hjem igjen.

- Jeg tar av i avgjøringsrampa, og blir da møtt av to frontlys på en bil som er på vei ut på E6 i motgående kjørefeil i 110 kilometer i timen. Og jeg har barn i baksetet.

GODE VENNER: Gjennom podkast, har Jan Thomas og Einar Tørnquist blitt gode venner denne våren. Veldig gode venner. Vis mer

Tørnquist har heldigvis øynene godt festet på veien, og rekker å svinge unna i tide. Han forteller med vantro om hvordan den motgående bilen, som ifølge ham har to personer om bord, har klart å kjøre forbi flere skilt som tydelig viser at denne kjøreretningen skal man holde seg langt unna.

- Hun fortsetter faktisk videre mot veien. Jeg stopper opp og ser bakover hva som skjer. Først når hun kommer helt ned, og det er masse trafikk imot, begynte hun å rygge og surre seg ut på det skraverte feltet, sier han, og fortsetter:

- Jeg vil bare si til deg som gjorde det: hvis jeg var deg, kanskje du har gjort det allerede, ville jeg dratt til en kjøreskole og sagt det som det er. Nå har du gjort en av de mest alvorlige og åpenbare feilene du kan gjøre - folk kunne dødd, sier han seriøst i podkasten.

Se og Hør har vært i kontakt med Einar Tørnquist, som ikke ønsker å tilføye mer enn det som blir fortalt i podkasten.

Tobarnspappa

Det var i august i fjor at sønnen Willy (1) kom til verden. Med det ble den folkekjære programlederen tobarnspappa, da han og samboeren Linn Bjørnsen fra før har datteren Solveig (4) sammen.

Sønnens ankomst ble meldt i Tørnquist sin podkast, i episoden som fikk navnet «Lyden av Willy». Der spiller den da nybakte pappaen av en lyd, der man hører den nyfødte sønnen.

TÅREVÅTT: Det blir følsomt for den populære duoen Jan Thomas og Einar Tørnquist når de drar på fotballkamp i England. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

- Det var pusten til en fem minutter gammel Willy, som ble født onsdag forrige uke, fortalte han, og kunne avsløre at han måtte gråte en skvett da sønnen kom til verden.

Sønnen ble født midt under pandemien, men det stoppet altså ikke Tørnquist fra å være til stede under fødselen.

LES OGSÅ: Dødsopplysninger overrasker

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer