- Folk kommer til å synes jeg er det største rasshølet i Norge

Årets deltakere i TV 2s populære realitykonkurranse «Farmen» er endelig avslørt.

SKAL KJEMPE FOR TILVÆRELSEN: Mandag 3. oktober har årets sesong av «Farmen» premiere på TV 2. Nå er årets 14 deltakere blitt avslørt. Gaute Grøtta Grav (t.v) er fortsatt programleder for den populære realitykonkurransen. Foto: Espen Solli/ TV 2
SKAL KJEMPE FOR TILVÆRELSEN: Mandag 3. oktober har årets sesong av «Farmen» premiere på TV 2. Nå er årets 14 deltakere blitt avslørt. Gaute Grøtta Grav (t.v) er fortsatt programleder for den populære realitykonkurransen. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nok en gang har TV 2 håndplukket 14 nordmenn som skal kjempe om tilværelsen på «Farmen».

Årets sesong, som er den tolvte i rekka, er lagt til et totalrenovert småbruk ytterst i Halden kommune - et par hundre meter fra svenskegrensa.

Tradisjonen tro skal tv-gjengen leve slik nordmenn gjorde for 100 år siden, uten moderne hjelpemidler eller kontakt med omverdenen. Etter drøyt ti uker skal vinneren kåres, som premieres med hytte og bil.

Årets «Farmen»-gjeng flyttet inn på tv-gården i slutten av juli. Innspillingen pågår fortsatt, og programmet begynner på tv mandag 3. oktober

Blant de utvalgte finner vi blant annet en blogger, en toppidrettsutøver, en hotelldirektør, en fengselsbetjent, en barneskolelærer, en sykepleier og en som hevder hun er klarsynt.

Dagbladet tok en prat med alle deltakerne like før de ble «sendt tilbake» til 1916, og før de i det hele tatt hadde møtt hverandre.

Under kan du lese mer om hvem de er, hva de gruer seg til foran oppholdet og ikke minst: Hvordan de skal vinne.
 

Stine Hartmann (30)
Fra: Oslo
Bor: Oslo
Sivilstatus: Singel
Yrke: Journalist/blogger

Oslojenta Stine Hartmann beskriver seg selv som en alt-mulig-jente som ikke klarer å sitte stille. Ved siden av journalistkarrieren er 30-åringen en aktiv blogger, personlig trener og DJ.

- Jeg elsker å jobbe, og ligger aldri på latsida. For ei jente som er vant til forstyrrelser i hverdagen, og er på sosiale medier døgnet rundt, kommer «Farmen» til å bli en stor utfordring, sier Hartmann, som likevel er fast bestemt på å komme langt:

- Planen er å være på godfot med alle helt fram til finaleuka... da tar jeg dem!

Hartmann forteller at hun spiser «som en mann», og er bekymra for mattilgangen på «Farmen».

- Jeg er vant til å ha mye energi, og blir sint når jeg er sulten. Men jeg har googlet at det går an å lage cottage cheese der inne, sier hun.
 

Ali Ahmad (29)
Fra: Oslo
Bor: Oslo
Sivilstatus: Singel
Yrke: IT-konsulent

Ali Ahmad har satt seg flere mål før «Farmen». Ett av dem er å ikke drite seg ut på tv.

- Mamma er litt bekymra for at jeg skal banne eller bli full på tv, sier Ahmad.

29-åringen har ingen erfaring med gård og har aldri fulgt «Farmen» på tv.

- Men jeg har et inntrykk av hvordan det er å drive en gård, og er glad i fysisk arbeid, så det skal nok gå bra. Så lenge jeg slipper å tømme utedoen, sier han.

Ahmad frykter ikke intrigemakere, men tror det blir utfordrende å leve så tett med andre mennesker.

- Jeg pleier å være den som roer ned en eventuell konflikt, og forhåpentligvis mister jeg ikke hodet der inne. Men vi kommer til å leve i en boble, så man vet aldri. Det viktigste er å ikke gi noen en grunn til å velge deg i tvekamp. Da kommer jeg langt.

Laila Lockert (40)
Fra: Sortland, Nordland
Bor: Sortland, Nordland
Sivilstatus: Singel
Yrke: Grunnskolelærer og agronom

Etter et hektisk halvår med mye jobbing og lite fritid, er Laila Lockert klar for å stoppe opp.

- Jeg er drittlei, og trenger en pause, sier Lockert, som er utdannet skogbruk- og husdyrlærer - men har jobbet som grunnskolelærer de siste åra.

- Jeg blir en farlig konkurrent hvis folk får vite hvor mye jeg egentlig kan om gårdsbruk. Jeg må holde kunnskapene mine tett til brystet, sier hun.

Den friluftsglade nordlendingen, som beskriver seg selv som «ei rimelig råsterk dame på 80 kilo», erkjenner likevel å ha egenskaper som kan stikke kjepper i hjula for oppholdet.

- Jeg har et ganske stort temperament, særlig når jeg er sulten. For å si det sånn: Jeg har rødt hår og kan fyre meg skikkelig opp. Særlig over mennesker som bare tenker på seg selv, sier hun.
 

Trond Øverlier (51)
Fra: Jaren, Oppland
Bor: Gran, Oppland
Sivilstatus: Gift, to sønner
Yrke: Hotelleier

Trond Øverlier er godt kjent i hjembygda på Hadeland, der han driver og eier familiebedriften Lygnasæter hotell. Han har også styreverv i Hadelandsforeningen og er engasjert i idrettslag. Denne mannen må vel sies å være en lokal ildsjel?

- Joda, det er ålreit å kunne bidra i lokalsamfunnet. Jeg er en ansvarsfull mann som sjelden sier nei, sier Øverlier, og fortsetter:

- Jeg kommer nok til å ta en del ansvar inne på «Farmen», og blir forbanna hvis noen sluntrer unna. Jeg går ikke og holder noe inni meg, for å si det sånn.

- Og hvordan skal du vinne?

- I utgangspunktet skal jeg være meg selv. Så får tiden vise hvor mye jeg må tilpasse meg. Jeg må se an de andre deltakerne, sier 51-åringen, som håper at han slipper å møte noen med ekstreme politiske holdninger eller dårlig kvinnesyn.

ÅRETS GÅRD: Det er på denne gården like ved svenskegrensa årets 14 deltakere kjemper om den gjeve førsteplassen i 2016-utgaven av «Farmen».  Foto: Espen Solli/ TV 2
ÅRETS GÅRD: Det er på denne gården like ved svenskegrensa årets 14 deltakere kjemper om den gjeve førsteplassen i 2016-utgaven av «Farmen». Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Sunniva Godal (22)
Fra: Bærum
Bor: Bergen
Sivilstatus: Singel
Yrke: Student

Idrettsstudenten Sunniva Godal vet ingenting om landbruk, men er, ifølge henne selv, ikke den som lar seg enkelt vippe av pinnen.

- Jeg liker å tro at jeg ikke er helt dum, og klarer selvfølgelig å lære nye ting. Jeg har på ingen måte tenkt til å bli et lett offer der inne, sier Godal.

22-åringen er fast bestemt på å styre unna konflikter og skittent spill.

- Jeg vil heller spre god stemning. For meg er det viktigere å ryke ut av «Farmen» med hodet hevet, enn å manipulere meg til en seier, sier hun.

Godal forklarer at hun kommer til å savne venner og familie - og taco.

- Jeg kan bli irritert når jeg ikke får mat, men det kommer ikke til å gå utover noen andre enn meg selv.
 

Oddvar Jenssen (32)
Fra: Skjernøy, Vest-Agder
Bor: Skjernøy, Vest-Agder
Sivilstatus: Singel
Yrke: Mekaniker

Oddvar Jenssen er oppvokst i Skjernøy, en øy med drøyt 400 innbyggere i havgapet utenfor Mandal, og har alt han trenger i hjembygda si.

- Jeg kommer sikkert til å få litt hjemlengsel mens jeg er borte. Særlig det å kunne se horisonten, sier Jenssen, som ble meldt på «Farmen» av vennegjengen i bygda.

- Jeg var litt skeptisk i begynnelsen, men nå er jeg veldig spent. Jeg forventer å møte mange hyggelige folk og lære nye ting, sier han.

Jenssen beskriver seg selv som en nevenyttig kar - en som får jobben gjort og ikke sluntrer unna. Dårlig arbeidsmoral er det verste han vet.

- Jeg forventer at alle tar sin del av jobben. Ingen dauer av å være litt sulten.
 

Kari-Lise Vangen (51)
Fra: Holmestrand, Vestfold
Bor: Holmestrand, Vestfold
Sivilstatus: Skilt, fem barn og ett barnebarn
Yrke: Husdyrlærer

Når fembarnsmora Kari-Lise Vangen får spørsmål om hva som er viktigste i livet hennes akkurat nå, svarer hun følgende: Familien og naturen.

- «Farmen» er midt i blinken. Jeg kan masse om dyr og landbruk, og brenner for å bevare det økologiske og biologiske mangfoldet i naturen. Jeg skal virkelig leve livet der inne, og bli kjent med masse nydelige mennesker, sier hun.

Vangen har ikke tenkt så mye over hvordan hun skal vinne, men vil holde seg unna bråk.

- Jeg håper ikke det kommer inn noen som går bak i kulissene og lager problemer. Greit, det er et spill, men vi trenger ikke være uærlige med hverandre. Det verste som kan skje er at jeg blir fryst ut av gruppa, sier 51-åringen.

SKEPTISK: Simen Amadeus Haug Henriksen sier at han ikke kommer til å stole på de andre deltakerne inne på gården, og vil unngå allianser.  Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
SKEPTISK: Simen Amadeus Haug Henriksen sier at han ikke kommer til å stole på de andre deltakerne inne på gården, og vil unngå allianser. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Simen Amandus Haug Henriksen (34)
Fra: Drammen
Bor: Drammen
Sivilstatus: Samboer
Yrke: Markedskonsulent hos Strømsgodset Fotball

Simen Henriksen er en mann av mange idretter, og har vært innom alt fra langrenn og alpin til løping, sykling og fotball. I sistnevnte gren er det hjemmeklubben Strømsgodset som gjelder.

- Jeg er et skikkelig konkurransemenneske, og har selvfølgelig et mål om å vinne «Farmen». Jeg må være ydmyk og lur - og ikke vise for mye muskler. I tillegg må jeg droppe allianser.

- Det går sikkert ikke an å stole på en sjel der inne, bortsett fra dyra, da.

Drammenseren har ingen peiling på gårdsdrift, men er ikke bekymra. Bortsett fra én ting:

- Jeg er skeptisk til hester. De er store og uforutsigbare.

Anita Kallestad (43)
Fra: Osterøy, Hordaland
Bor: Bolstadøyri, Hordaland
Sivilstatus: Kjæreste, to barn fra tidligere forhold
Yrke: «Klarsynt» hos Magic Circle

- Mange er skeptiske til det de ikke kan se og ta på. Men jeg er ikke avhengig av andres aksept, og er glad for at jeg har stått fram som klarsynt, sier Anita Kallestad, som lever av å tilby såkalte spåtjenester over telefon.

43-åringen, som har vært fast «Farmen»-seer i mange år, hevder hun har en anelse om hvor lenge hun blir værende på gården.

- Men det kan jeg ikke fortelle deg.

Kallestad forklarer at hun har forberedt seg godt mentalt før «Farmen». Det fysiske, derimot...

- Jeg eier ikke muskler, så det kommer til å bli en stor utfordring. Ikke er jeg flink på kjøkkenet, heller.
 

Lars Magne Ullvang (22)
Fra: Tysvær, Rogaland
Bor: Høvik, Bærum
Sivilstatus: Singel
Yrke: Student og toppidrettsutøver (kajakk)

Lars Magne Ullvang har padlet seg til både gull- og bronsemedalje, og har etablert seg i den internasjonale kajakkeliten. Likevel har noe skurret.

- De siste fire åra har jeg glemt å leve litt, og nå vil jeg gjøre andre ting. Jeg ser på «Farmen» som et eventyr, noe nytt og spennende. Jeg vet ikke helt hva jeg går til, men tar det som en utfordring.

Ullvang skal ikke gå hardt inn for å vinne, og er opptatt av å lære og ha det gøy.

- Jeg håper ikke det kommer inn en sur, gammel gubbe som ser på oss unge som udugelige. Det finner jeg meg ikke i.

ÅRETS DELTAKERE: Gaute Grøtta Grav poserer foran (f.v.) Anita Kallestad, Laila Lockert, Lars Magne Ullvang, Trond Øverlier, Oddvar Jenssen, Simen Henriksen, Sophie Therese Lindberg, Lasse Bergseter, Marius Hofsøy, Sunniva Godal, Åsta Hølmo, Stine Hartmann, Kari-Lise Vangen og Ali Ahmad.   Foto: Espen Solli/ TV 2
ÅRETS DELTAKERE: Gaute Grøtta Grav poserer foran (f.v.) Anita Kallestad, Laila Lockert, Lars Magne Ullvang, Trond Øverlier, Oddvar Jenssen, Simen Henriksen, Sophie Therese Lindberg, Lasse Bergseter, Marius Hofsøy, Sunniva Godal, Åsta Hølmo, Stine Hartmann, Kari-Lise Vangen og Ali Ahmad. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

Saken fortsetter under bildet.
 

Sophie Therese Lindberg (25)
Fra: Oslo
Bor: Oslo
Sivilstatus: Singel
Yrke: Markedskoordinator hos Cappelen Damm

- Jeg har ikke hatt en ordentlig ferie på to år, så jeg er klar for å koble helt av.

Sophie Therese Lindberg har sett lite på «Farmen» tidligere, men har noen tanker om hvordan hun skal vinne.

- Jeg går for sjarm. Jeg skal prøve å bli godt likt, bli en del av gruppa og ha positiv energi. Da vil ingen ha meg hjem. Fysikken er på plass, så hardt arbeid skal jeg tåle. På kunnskapsting kommer det an på hvem jeg møter, men jeg er ikke helt gjennomtrekk, heller.

25-åringen tror det blir utfordrende å leve tett med flere mennesker på et avgrenset område, men frykter ikke for de hygieniske forholdene på gården.

- Alle kommer til å gå med busk under armene, liksom.
 

Marius Hofsøy (24)
Fra: Horten
Bor: Oslo
Sivilstatus: Singel
Yrke: Fengselsbetjent

Marius Hofsøy jobber i kvinnefengselet på Bredtvet i Oslo, og forklarer at jobben har gjort ham flink med mennesker.

- Jeg takler i alle fall utfordrende damer, he-he. Også har jeg blitt ganske flink til å avverge konflikter. Det er en god egenskap å ta med seg, sier Hofsøy.

23-åringen har ingen gårdserfaring, men ser på realityoppholdet som en opplevelse.

- Jeg håper jeg får mulighet til å trene, men er litt bekymret for mattilgangen. Jeg er vant til å spise mye, og aner ikke hvordan jeg blir på tom mage. Det blir også kjipt å ikke kunne ta seg en ordentlig dusj. Jeg er ganske forfengelig.

- Hvordan skal du vinne?

- Jeg må finne tidlig ut hvem som er de sterkeste konkurrentene. Og spille smart, sier Hofsøy.
 

Lasse Bergseter (49)
Fra: Barkåker, Vestfold
Bor: Stokke, Vestfold
Sivilstatus: Samboer, én sønn
Yrke: Anleggsarbeider

- Folk kommer til å synes at jeg er det største rasshølet i Norge, men det bryr jeg meg lite om.

Lasse Bergseter har et eneste mål med «Farmen» - å vinne. Koste hva det koste vil.

- Yes. Jeg kommer overhodet ikke til å spille ærlig. Det blir sabotasje og stjeling av mat. Om ti uker har jeg vunnet «Farmen».

Den lite beskjedne 49-åringen lover imidlertid at han ikke skal lage «drittsekk-tv».

- Jeg har fått beskjed av dama om å ikke la temperamentet ta overhånd, og det må jeg lytte til. Jeg er egentlig en ganske snill og artig kar, altså.

Frykter han noe, mon tro?

- Ingenting. Eller hoggorm er faen meg det verste jeg veit, men jeg møter den heldigvis ikke så ofte.

KONKURRANSEINSTINKT: Lasse Bergseter, her avbildet sammen med programleder Gaute Grøtta Grav, er tydelig på at han vil gjøre det meste for å vinne. Foto: Espen Solli/ TV 2
KONKURRANSEINSTINKT: Lasse Bergseter, her avbildet sammen med programleder Gaute Grøtta Grav, er tydelig på at han vil gjøre det meste for å vinne. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

Saken fortsetter under bildet.


Åsta Hølmo (23)
Fra: Tomrefjord, Møre og Romsdal
Bor: Stokmarknes, Nordland
Sivilstatus: Kjæreste
Yrke: Sykepleier

Åsta Hølmo prøver å ikke ha altfor mange forventninger før hun flytter inn på tv-gården.

- Jeg aner jo faktisk ikke hva som venter meg. Målet er selvfølgelig å vinne, og selv om jeg ikke har lagt en plan, er det viktig at jeg er meg selv. Så får folk like meg eller ikke, sier Hølmo.

23-åringen vet ikke så mye om gårdsdrift, men er ikke fremmed for dyrehold.

- Både mamma og pappa er veterinærer, så jeg var mye i fjøset som barn. Jeg er ikke redd for å få møkk på hendene, for å si det sånn, sier hun.

Sykepleieren er klar på hva slags mennesker hun ikke kommer overens med.

- De som mener at kvinnfolk ikke duger til noe annet enn å sitte inne. Og de som ser problemer før løsninger. Da får jeg kort lunte.

«Farmen» har premiere på TV 2 mandag 3. oktober.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Årets «Farmen»-gård er avslørt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer