- Folk kjenner meg ikke igjen

Den norske skuespillerstjernen la på seg 12 kilo for Hollywood-rolle.

FØR OG NÅ: Skuespillerstjernen Jørgen Langhelle la på seg over 12 kilo for rollen i Hollywood-filmen «The Thing 2», og blir ikke lenger gjenkjent på gaten med sitt enorme, buskete skjegg.  Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no + SCANPIX
FØR OG NÅ: Skuespillerstjernen Jørgen Langhelle la på seg over 12 kilo for rollen i Hollywood-filmen «The Thing 2», og blir ikke lenger gjenkjent på gaten med sitt enorme, buskete skjegg. Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no + SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: I slutten av februar ble det kjent at flere norske skuespillerstjerner hadde fått roller i nyinnspillingen av John Carpenters skrekk-klassisker «The Thing» fra 1982.

Og tidligere denne sommeren kom da Trond Espen Seim, Stig Henrik Hoff, Jan Gunnar Røise og Jørgen Langhelle tilbake til Norge, etter nesten fire måneder med innspilling i Canada og Alaska.

I forrige uke var Jørgen Langhelle (45), kjent fra filmer som «Ulvenatten», «Kautokeino-opprøret» og «Elling», samt TV 2-serien «Torpedo», i Haugesund i anledning førpremieren på den britisk-norske filmen «Wide Blue Yonder», hvor han har en liten rolle.

Og da Seher.no møtte han til en kort prat ved bryggekanten, var 45-åringen nesten ikke til å kjenne igjen. 
 
Ifølge Langhelle måtte han nemlig legge på seg over 12 kilo for rollen i det som blir forhistorien til den opprinnelige «The Thing». I tillegg måtte han spare til et langt, svært buskete skjegg, som han har beholdt over sommeren.
 
- Jeg har vel lagt på meg sånn 12-13 kilo tror jeg. Jeg har trent og spist. De ville at jeg skulle være svær og robust og bare spise, spise spise. Og så måtte jeg ha et stort skjegg. Jeg skulle se ut som en farlig viking, og rollen min var jo å være en stor, tøff jævel, som støtter en av hovedrolleinnehaverne - Mary Elizabeth Winstead, sier han til Seher.no.

Skuespilleren, som avslører at han har planer om å fjerne skjegget og vekten utover høsten, innrømmer også at folk har problemer med å kjenne ham igjen.

- Ja, men det er ganske deilig å ikke bli kjent igjen egentlig. Jeg har hatt noen fine kvelder ute i Oslo etter at jeg kom hjem. Jeg kan sitte hvor som helst og bare se på livet. Det er utrolig deilig for meg. Ikke det at jeg ikke liker at folk kommer bort, for jeg er veldig glad i mennesker,  men noen ganger er det godt å bare være en flue på veggen også, humrer han.
 
Universal Pictures, som står bak «The Thing 2», har så langt vært svært hemmelighetsfulle når det gjelder handlingen og detaljene i produksjonen.

Det eneste som er kjent er at filmen blir en forløper til John Carpenters sci-fi-skrekkfilm, og at handlingen utspiller seg i en norsk Antarktis-forskningsleir, hvor en fiendtlig organisme fra verdensrommet tines opp av isen.

Langhelle, som har få replikker, men en ganske sentral rolle i filmen, forteller at det var helt fantastisk å få lov til å ta del i en så stor Hollywood-innspilling, og at han og de andre nordmennene ble behandlet som stjerner mens de oppholdt seg i Canada.

- Vi ble behandlet som store stjerner. Jeg hadde en luksusleilighet midt i Toronto med skyline og alt. Jeg hadde også en privatsjåfør som hentet meg hver morgen og kjørte meg til jobb, og en privatsjåfør som kjørte meg tilbake. På settet hadde jeg en svær trailer med bad, sofa, seng, video og tv. Og så hadde de to busser som bare lagde mat når skuespillerne var sultne. Man kunne få akkurat hva man ville - omelett, biff, alt. Det er til og med en egen «saying» i USA om Craft service, som var de som stod bak maten. Sayingen er «Craft service is what made Marlon Brando fat», humrer Langhelle.

Men selv om det var moro å føle seg som stjerne, innrømmer 45-åringen at det var lenge å være borte fra familien og Norge.

- Det var veldig lenge å være borte. Nesten fire måneder var jeg der, og så har jeg vært på ferie med sønnene mine i én måned tidligere i sommer, så jeg har ikke vært hjemme på nesten syv måneder. Men jeg ville ikke vært foruten en sånn opplevelse. Det har vært stort å få jobbe med en Hollywoodproduksjon som har et budsjett helt ute av det blå. Og så er det deilig å bli litt bortskjemt av og til, å bli hentet og kjørt og behandlet som en stjerne. I Norge er vi alle like, vet du. Det er det samme om man har en stor eller liten rolle, alle har samme garderobe, om man har garderobe en gang. Det hender jo ofte at man skifter i bussen, smiler han.

29. april 2011 har «The Thing 2» premiere i LA, og hovedrolleinnehaverne Joel Ledgerton, kjent fra «Smokin Aces» og «King Arthur», Mary Elizabeth Winstead, kjent fra «Deathproof» og «Die Hard 4», samt Eric Olsen, kjent fra «The Back-up Plan», er ventet å delta.

Langhelle er imidlertid litt usikker på hvorvidt han og de andre nordmennene blir invitert til å delta på Hollywood-festen.

- Det kommer jo an på litt forskjellige ting. Alt handler om hvor stor Universal mener at filmen blir. For det dreier seg jo om penger. Hvis ikke de tjener penger på å få oss bort dit, gjør de nok ikke det. Og så får vi se hvor mye vi er med i filmen, hvor mye de tør å satse på det. Det er jo mye norsk tale, og det er en kjent sak at amerikanere ikke liker subtitles, så vi får se. Men jeg synes jo vi tilfører noe eksotisk og fint til filmen, sier han.

Selv om Langhelle ikke kunne tenkt seg å flytte til LA med det første, innrømmer han at det hadde vært stas med flere roller i utlandet.

Og skuespillerstjernen avslører også at han har fått seg både britisk og amerikansk agent.

- Norske fjorder er mye finere enn trailere i USA, men jeg hadde ikke sagt nei. Jeg har fått både engelsk og amerikansk agent. I England har jeg samme agent som Liv Ullmann, Aksel Hennie og Peter Stormare - Jean Diamond. Og så har jeg sendt inn en del tapes til både England og USA. Så får man bare vente og se, har man flaks så har man flaks, smiler han.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Taus om Hollywood-rollen