Fra Luksusfellen på TV3. Vis mer

- Folk har vært ganske kritiske

Jeremy Fitzgerald (27) lar seg imidlertid ikke pille på nesa.

(Seoghør.no): - Folk har vært ganske kritiske til meg. Jeg skjønner ikke hvorfor, men jeg bryr meg ikke heller, sier Jeremy Fitzgerald (27) til Se og Hør.

Oslomannen har fått gjennomgå på sosiale medier etter at han dukket opp i TV3-programmet «Luksusfellen» tidligere i uka, der han, som alle «Luksusfellen»-deltakere før ham, skulle få hjelp til å redde en skakkjørt økonomi.

For Fitzgerald startet problemene da han begynte å «hamstre inn» dyre merkesko, der mange attpåtil ikke er tatt opp av esken, fordi 27-åringen ikke ser poenget med å bruke dem i Oslo.

- Jobber for pengene mine

- Man bruker ikke sånne ting i Norge. Folk bryr seg ikke om det, og tror du kjøper det på H&M, sier han i programmet, før han forsvarer innkjøpene, som også inkluderer klær, capser og smykker, med at han bruker det i utlandet:

- I Stockholm setter de pris på det. Det er en moteby, og det er ikke Oslo, konstaterte han.

Overfor Se og Hør legger ikke Fitzgerald skjul på at reaksjonene fra offentligheten har vært mange, men understreker at han ikke lar seg pille på nesa. Han står også fast ved sine synspunkter.

- Når det kommer til klærne, så synes jeg ikke folk kler seg spesielt bra i Norge, og da gidder jeg ikke å bruke de dyre plaggene mine her. Jeg jobber for pengene mine, og går ikke på NAV slik enkelte har beskyldt meg for. Dette handler om hvordan jeg prioriterer pengene framover, sier han.

80 000 på sko

Økonom Hallgeir Kvadsheim (47) og psykolog Cecilie Lynum (50) regnet seg fram til at flyplassteknikeren hadde brukt nærmere 80 000 kroner på 40 ubrukte sko. Dette inkluderte ikke hele skosamlingen.

Med en gjeld på 260 000 kroner, 14 betalingsanmerkninger, ubetalt barnebidrag og inkassoregninger til lønnstrekk, skulle en tro at 27-åringen hadde et ønske om å endre livsstilen sin. I stedet la han deler av skylda på «systemet», som ifølge ham er lagt opp til at folk skal være i gjeld.

- Jeg hadde bare «Luksusfellen» på besøk for å få oversikt over gjelda mi, og har en nedbetalingsplan, forklarer Fitzgerald, som overfor Se og Hør gjentar utspillet tv-ekspertene hadde vanskelig for å svelge:

- Hvis ingen i Norge hadde gjeld, ville inkassobyråene gått konkurs. Flaks for dem er det mange av oss som har litt gjeld, om det så er på bolig, narkotika eller sko. Jeg trenger ikke selge tingene mine, for jeg har allerede en plan, sier han.

- Sjelden motstand

Hallgeir Kvadsheim erkjente tidligere i uka at han sjelden har møtt så mye motstand hos en deltaker.

- Jeremy var jo en ekte «bling bling»-er, som likte såkalte «grillz» på tennene. Han hadde bestilt mye fra utlandet, som han ønsket å bruke og vise fram, men han synes Oslo var litt lite for det formålet. Da jeg åpnet skapet, tenkte jeg at det i alle fall var mulig å få inn litt «cash», fortalte Kvadsheim til Se og Hør og fortsatte:

FÅR HAKESLEPP: Studenten Stian blir helt satt ut når forbrukerøkonom Magne Gundersen avslører hvor mye penger han har kastet bort i «Luksusfellen». Video: TV3 Vis mer Vis mer

- Paradokset var jo at han ikke ville bruke noe av dette, for han måtte ta det med til en plass hvor man satte pris på det. Så det gjorde meg ... litt himmelfallen, kan man si.

Fitzgerald påpeker at han er takknemlig for å sitte igjen med en større forståelse rundt privatøkonomi, og forsikrer om at han kontroll:

- Gjelda mi dukket opp da jeg mista jobben min til sjøs. Før brukte jeg aldri penger jeg ikke hadde, og sparte blant annet feriepengene mine i to år før jeg kjøpte bil. Men jeg har en plan nå, og alt skal nedbetales. Ingen grunn til å være deprimert, sier han.

LES OGSÅ: - Jeg gråter fire ganger om dagen