Victor Sotberg:

- Folk har sendt meg bibelvers

I mange år slet Victor Sotberg (28) med å finne ut av egen legning. Parallelt haglet drittslenging på sosiale medier.

SENDT HJEM: Finalehåpet brast for Victor Sotberg forrige lørdag. Slik beskriver han følelsen av å ryke ut så tett på en finale. Video: Ruben Pedersen / Rød Løper Vis mer
Publisert

- Jeg hadde sett for meg å stå i finalen selv, ja. Det var et stort håp, såklart, forteller Youtube-profilen Victor Sotberg (28) til Se og Hør.

De siste månedene har han imponert stort på parketten i «Skal vi danse». Forrige lørdag ble han imidlertid stemt hjem, og finalen glapp dermed rett foran øynene på ham.

Den siste uken har han sakte, men sikkert funnet tilbake til hverdagen. Når Se og Hør møter ham forteller Sotberg at han blant annet har fått mye tid med venner og familie, og fått tid til å ta igjen etterlengtet søvn.

FINALEHÅPET BRAST: Victor Sotberg og dansepartneren røk ut av «Skal vi danse» i semifinalen forrige helg. Foto: Thomas Andersen / TV 2
FINALEHÅPET BRAST: Victor Sotberg og dansepartneren røk ut av «Skal vi danse» i semifinalen forrige helg. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

Likevel sliter han med å legge den beryktede «dansebobla» fra seg.

Tilbake på lørdag

- Det er utrolig rart å bare skulle gå ut av den, selv om jeg har fått gjort andre ting denne uken. Deler av hodet mitt er fortsatt i «Skal vi danse»-land, innrømmer han.

Den kommende lørdagen skal han, sammen med resten av deltakerne som én etter én er blitt stemt hjem, få danse en siste gang. Det ser han frem til.

- Men jeg tenker jo stadig at: «Shit at jeg ikke fikk den finaleplassen», sier han.

Flere uker på rad tronet Sotberg og dansepartneren Rikke Lund øverst på dommernes poengliste. Det holdt likevel ikke mål.

- Men jeg skjønte også at de to andre (Jørgine Massa Vasstrand og Aleksander Hetland, journ.anm.) kom til å komme langt. Så nå skal jeg virkelig heie på dem.

EN HALV MILLION: Jørgine «Funkygine» Vasstrand er klar for finale i «Skal vi danse», og har de siste lørdagene hatt på seg sin såkalte «lykketruse». Nå avslører hun hva hun skal gjøre med trusa hvis hun vinner. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope/Rød Løper Vis mer

- Betyr ekstremt mye

Deltakelsen i dansekonkurransen har gitt den allerede svært populære influenseren enda flere fans og følgere. Det var derfor viktig for ham å bane vei og gå i bresjen for andre som ikke er like sikre på seg selv, som han er i dag.

MANGE UKER PÅ TV: Victor Sotberg sammen med finalistene, Aleksander Hetland og Jørgine Massa Vasstrand. Foto: Thomas Andersen / TV 2
MANGE UKER PÅ TV: Victor Sotberg sammen med finalistene, Aleksander Hetland og Jørgine Massa Vasstrand. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

- Jeg ville komme med et budskap og vise noe jeg kjempet for. Det var litt av planen min fra starten av.

Sotberg har nemlig vært åpen om at han er bifil, og kan forelske seg i både gutter og jenter. Han ønsket blant annet å formidle at det å finne ut hvem man er, ikke alltid er så lett.

- Jeg selv har brukt ekstremt lang tid på å finne ut hvem jeg er, og regner med at det er veldig mange der ute som også jobber med det - og som har brukt lang tid. Dette synes jeg er viktig å få frem, at alt kan bli mye bedre om man klarer å akseptere seg selv.

- Jeg føler absolutt at jeg fikk vist dette gjennom «Skal vi danse»-plattformen, og det betyr ekstremt mye for meg.

INGEN RING: Emilie «Voe» Nereng ble forlovet tidligere i år, men under en sending av «Skal vi danse» danset hun uten ringen. Video: Henriette Eilertsen / Rød Løper Vis mer

Fant ut om egen legning

At han selv har hatt det vanskelig, har den sprudlende 28-åringen åpenhjertig fortalt om flere ganger. Som ung hadde han jentekjæreste i lengre tid, men likevel skal folk ha slengt med leppa mot ham. Sotberg minnes at han syntes det var rart.

- «Jeg har jo jentekjæreste, hvorfor skal dere mobbe meg og kalle meg homofil?» Jeg visste ikke engang ordentlig hva homofili var, sier han.

LANG VEI: I dag er Victor Sotberg trygg på seg selv. Slik har det ikke alltid vært. Foto: Joakim Kleven / TV 2
LANG VEI: I dag er Victor Sotberg trygg på seg selv. Slik har det ikke alltid vært. Foto: Joakim Kleven / TV 2 Vis mer

18 år gammel fant Sotberg ut at han kunne falle for begge kjønn, etter at en ny gutt flyttet til byen der han bodde.

- Jeg var på fest med ham og introduserte drikkeleken hvor to gutter skulle kysse. Vi kysset og jeg tenkte at: «Oi, dette var jo faktisk litt interessant». Det var akkurat den kvelden jeg skjønte det.

I fire år har han vært svært aktiv i sosiale medier, og på sin private Youtube-kanal har han over 108 000 følgere. Selv om det er mest kjærlighet i kommentarfeltet hans, har han også fått smake på baksiden av medaljen.

«SKAL VI DANSE»: Isabel Raad sier hun og hennes dansepartner i «Skal vi danse» har veldig god kjemi, og svarer på ryktene. Video: TV 2 / Henriette Eilertsen / Rød Løper Vis mer

- Jeg har drevet med Youtube siden 2015, og snakket engelsk i begynnelsen. Med et større publikum følger mer drittslenging, forteller han, og legger til:

- Noen kunne sende meg bibelvers, for eksempel. Det finnes mange homofobiske folk der ute, som ikke aksepterer at alle folk bør få være seg selv.

- Slang bibelvers etter oss

Etter hvert som årene har gått har Sotberg lært å bry seg mindre om stygge kommentarer. Dessuten:

- Nå er det faktisk mye mer kjærlighet enn hat.

Til andre mennesker som opplever noe av det samme Sotberg har vært gjennom, og fremdeles sliter med å finne seg selv, sier 28-åringen følgende:

- Bare ta den tiden du trenger, ikke ha det travelt, og ikke ta forhastede beslutninger. Man har god tid på å finne ut av det, i hvert fall når man er ung. Man kan prøve ut forskjellige ting, få kjærester og kjenne på det. Ikke tenke så mye på alle de andre rundt deg, og hva de mener.

Fremover skal Sotberg, som i dag lever sammen med kjæresten Kenneth Karijord, tilbake til arbeidslivet hos NRK og på YouTube. Han har også noen hemmelige prosjekter på gang, og røper at han blir å se igjen på tv.

LES OGSÅ: Røper smertehelvete etter «Skal vi danse»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer