IKKE BEKYMRET: Selv om fjorårets MGP-kommentator, Synnøve Svabø, fikk mye negativ omtale i etterkant av Moskva-sendingen, er ikke årets kommentator - Olav Viksmo-Slettan bekymret for kritikk.  Foto: SCANPIX
IKKE BEKYMRET: Selv om fjorårets MGP-kommentator, Synnøve Svabø, fikk mye negativ omtale i etterkant av Moskva-sendingen, er ikke årets kommentator - Olav Viksmo-Slettan bekymret for kritikk. Foto: SCANPIX Vis mer

- Folk gikk langt over grensa med henne

Men årets MGP-kommentator er ikke bekymret for å få kritikk.

SEHER.NO:  For litt over én måned siden ble det kjent at NRK-profil Olav Viksmo-Slettan (44) har fått den prestisjefulle oppgaven å kommentere for NRK under Eurovision-finalen i Oslo 29. mai.

44-åringen, kjent fra programmer som «Sommeråpent», «Frokost-TV» og «Reparatørene», samt radioprogram som «Reiseradioen» og «Nitimen», ble tilbudt jobben etter at fjoråets kommentator, Synnøve Svabø (41), takket nei.

Svabø mottok mye kritikk for sendingen sin under finalen i Moskva i fjor, og mange av tv-seerne reagerte kraftig på tv-personlighetens kommentarer og avbrytelser i løpet av programmet.

41-åringen innrømmet også tidligere i vinter at kritikken var mye av årsaken til at hun takket nei til å kommentere MGP igjen.

- Av respekt for tv-publikummet, NRK-kollegene, artistene. Og ikke minst av respekt for meg selv, har jeg besluttet å takke nei nei. Svaret mitt kommer fordi kritikken gikk inn på meg, sa Svabø til Dagbladet i januar.

Selv om Svabø opplevde en klagestorm etter sin sending, er ikke årets MGP-kommentator spesielt bekymret for å få kritikk under programmet.

- Det er to millioner nordmenn som skal se på det her, og de har ikke lik smak alle sammen. Det er ikke sånn at to millioner ser meg og liker meg og min stil. Det må jeg faktisk bare akseptere, sier Olav Viksmo-Slettan til Seher.no.

NRK-profilen innrømmer imidlertid at han synes kritikken mot Svabø ble litt i meste laget.
 
- Jeg synes jo at det går an å ikke like noe, men likevel oppføre seg som folk. Der synes jeg folk gikk langt over grensa med henne. Det handler om vanlig folkeskikk. Folk må ikke like meg, og de må gjerne komme med kritikk, men det må være et visst nivå av folkeskikk i det, sier han.

Selv om Viksmo-Slettan hevder å ikke være bekymret for kritikk, innrømmer han at han skal prøve å ikke grave etter negativ omtale, særlig det som skrives på nettet.

- Jeg er ikke bekymret, men du vet det at det er ofte lettere å ta til seg kritikk enn noe positivt. Det er ikke noe vits i å oppsøke eller sjekke om du får noen salver mot deg, for det får du, sier han.

Og tv-profilen avviser samtidig at han har prestasjonsangst, eller at det legges for mye press på MGP-kommentatorene.

- Nei, jeg har ikke prestasjonsangst, men jeg kommer til å være spent. Jeg ville blitt nervøs for meg selv om jeg ikke var spent. Hvis mange sier at det er kjempepress, så begynner man snart å tro på det. Naturligvis forventer folk at jeg skal levere bra, men nei, jeg synes ikke det er et unaturlig press, sier han.  

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Sa nei til ny MGP-jobb