I TYKT OG TYNT: Egor Filipenko og hans vakre kone Benedicthe Bjercke forteller til Her og Nå at de siste to årene har vært vanskelige, men at kjærligheten mellom dem aldri har vært sterkere. Foto: Tore Skaar
I TYKT OG TYNT: Egor Filipenko og hans vakre kone Benedicthe Bjercke forteller til Her og Nå at de siste to årene har vært vanskelige, men at kjærligheten mellom dem aldri har vært sterkere. Foto: Tore Skaar Vis mer

Egor Filipenko:

- Folk går forbi huset og snakker dritt

Egor Filipenko og kona fikk hverdagen snudd på hodet etter at danseren ble dømt for fyllekjøring. 

Publisert

SEOGHØR.NO: I januar 2015 ble det kjent at en norsk TV-profil hadde fyllekjørt i et boligområde på Strømmen i Akershus med en promille på 2,38.

Seks måneder etter hendelsen sto «Skal vi danse»-dommeren Egor Filipenko (28) frem i Dagbladet og fortalte at det er han som er den tiltalte i saken.

Filipenko ble dømt til 30 dagers fengsel, i tillegg til å måtte betale en bot på 52.500 kroner og førerkortet inndratt i tre år.

Filipenko nektet straffskyld, og like etter anket han promilledommen. I sommer ble det imidertid kjent at anken ble forkastet i Høyesterett og at TV-danseren blir nødt til å sone straffen i fengsel.

28-åringens liv ble umiddelbart snudd på hodet etter at dommen ble kjent. Det forklarer han overfor ukebladet Her og Nå.

- Det er trist å fundere på hva folk tenkte da de leste om saken i media. Det var få som ringte og spurte hvordan det gikk med meg, sier Filipenko.

- Vondt og leit

Danseren er gift med Benedicthe Bjercke (28), som han forlovet seg med i 2012.

STØTTESPILLER: Egor Filipenko forteller at kona Benedicthe Bjercke har vært en god støtte å ha gjennom den tøffe tiden. Foto: Andreas Fadum
STØTTESPILLER: Egor Filipenko forteller at kona Benedicthe Bjercke har vært en god støtte å ha gjennom den tøffe tiden. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Han forklarer at støtten fra kona har betydd enormt mye, selv om det åpenbart har vært en vanskelig situasjon for henne også.

- Folk går forbi huset og snakker dritt. Folk hvisker, og de fleste vet ingenting. Det har vært vondt og leit, forklarer Bjercke overfor ukebladet.

Seoghør.no har prøvd å få en kommentar fra Egor Filipenko vedrørende fengselsstraffen, men han ønsker ikke å kommentere saken for øyeblikket.

Egor og Benedicthe har to barn sammen, eldstesønnen Theo (5) og lille Ludvig August (1).

- Å bli pappa igjen er en fantastisk følelse. Det er veldig merkelig at det ligger et nytt barn der, jeg vet ikke helt om jeg har skjønt det ennå, sa han til Se og Hør i fjor høst.

Fikk beholde jobben

Til tross for promilledommen fikk Egor Filipenko beholde dommerjobben i det populære TV 2-programmet «Skal vi danse».

Etter å ha vært proffdanser i TV 2-programmet i en årrekke, debuterte han som dommer i fjor høst.

Saken fortsetter nedenfor.

AKTUELL PÅ TV 2: Egor Filipenko (nr. 2 fra venstre) er en av dommerne i danseprogrammet «Skal vi danse». Her avbildet med de andre dommerne, Trine Dehli Cleve, Merete Lingjærde og Tore Petterson. Foto: NTB scanpix
AKTUELL PÅ TV 2: Egor Filipenko (nr. 2 fra venstre) er en av dommerne i danseprogrammet «Skal vi danse». Her avbildet med de andre dommerne, Trine Dehli Cleve, Merete Lingjærde og Tore Petterson. Foto: NTB scanpix Vis mer

Han har dermed vært å se i dommerpanelet hver lørdag denne høsten, sammen med Trine Dehli Cleve, Merete Lingjærde og Tore Petterson.

- Slik vi ser det, påvirker ikke dagens dom hans utførelse av jobben han har i «Skal vi danse», hvor han ble valgt på grunn av sin bakgrunn som profesjonell danser og tidligere deltagelse i programmet. På generelt grunnlag tar TV 2 sterk avstand fra enhver form for kjøring i beruset tilstand, sa TV 2s programdirektør, Jarle Nakken i en uttalelse til pressen i fjor.

LES OGSÅ: - Jeg begynte å grine og skjønte ingenting

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer