- Folk ble henrettet foran øynene mine

«Robinson»-deltageren Robert Smith vokste opp med traumatiske opplevelser.

TRAUMATISK BARNDOM: «Robinsonekspedisjonen vinter»-deltageren Robert Smith flyktet med familien fra borgerkrigen i hjemlandet Liberia da han var seks år. - På veien lå det strødd lik overalt, sier han.  Foto: TV3
TRAUMATISK BARNDOM: «Robinsonekspedisjonen vinter»-deltageren Robert Smith flyktet med familien fra borgerkrigen i hjemlandet Liberia da han var seks år. - På veien lå det strødd lik overalt, sier han. Foto: TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: - Som småunge husker du sånt. Jeg var livredd. Jeg husker at mamma bar meg. Min søster gikk foran, sier Robert Smith (24) fra TV3s «Robinsonekspedisjonen vinter» til Her og Nå, om de traumatiske opplevelsene han hadde da han og familien var på flukt fra borgerkrigen i hjemlandet Liberia. 

Da Robert var seks år flyktet han med familien til en ny krig nabolandet Sierra Leone. Her ble «Robinson»-deltageren vitne til grusomme handlinger.

- Det var forferdelig. Vi bodde et sted som heter Wantalong og måtte flykte til Mile 36 (36 engelske mil fra Feetown, red.anm). Underveis skjedde det mange forferdelige ting. På veien lå det strødd lik overalt. Da vi kom til et kontrollpunkt hvor opprørere sto, ble fem menn plukket ut fra følget vårt og skutt rett ned. Jeg så det - jeg sto rett foran dem, forteller Robert, som var 13 da dette skjedde, til Her og Nå.

Roberts mor forsvant for ham og søsknene allerede under flukten, og de har nå telefonkontakt med henne hjemme i Guinea.

Robert, som i dag er far til datteren Anneli (5), og søsknene kom til Norge i 2004. I dag studerer han på Høgskolen i Oslo, og drar til Nederland neste år for å studere fysioterapi.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg visste at alderen ville felle meg tidlig 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer