Pierce og Paris Brosnan:

Følger i stjerne­farens fotspor

Har arvet Hollywood-stjernens gode gener.

FAR OG SØNN: 17 år gamle Paris Brosnan har vokst seg til og gjør stor suksess som modell i moteverdenen. Her avbildet sammen med faren og Hollywood-stjernen Pierce Brosnan. Foto: NTB Scanpix
FAR OG SØNN: 17 år gamle Paris Brosnan har vokst seg til og gjør stor suksess som modell i moteverdenen. Her avbildet sammen med faren og Hollywood-stjernen Pierce Brosnan. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den irske Hollywood-stjernen Pierce Brosnan (65), best kjent for å ha fremstilt spesialagent «James Bond» i fire av filmene, har flere ganger blitt hyllet for sine skuespillerprestasjoner.

Skuespilleren er gift med den amerikanske journalisten og forfatteren Keely Shaye Smith (54) og ekteparet har to barn, Dylan (20) og Paris (17), sammen.

Sistnevnte har, i likhet med storebror Dylan, allerede rukket å bemerke seg stort innen modellbransjen, og i begynnelsen av september gikk han modell under Fashion Week i New York.

Ifølge svenske Expressen skal 17-åringen også ha vært med på omslaget til flere motemagasiner den siste tiden.

Se dette innlegget på Instagram

#babyfacedragon #cashews

Et innlegg delt av 310 ༜ 808 (@paris.brosnan)

Stolt far

Det er ingen tvil om at «Mamma Mia»- skuespilleren er stolt over 17-åringen, og i anledning Fashion Week delte han et bilde av de to sammen på Instagram-profilen sin med noen oppmuntrende ord til sin kjære sønn.

«Så stolt av deg kjære Paris, du skinner i selskap med alle. Takk for at du fikk pappa ut av huset for å feire livsverket til det amerikanske ikonet Ralph Lauren», skrev Hollywood-stjernen til bildet.

Det er tydelig at Paris har arvet sin fars gode gener, og forrige helg ble de observert sammen under åpningen av tennisturneringen US Open 2018.

KVALITETSTID: Her er far og sønn avbildet under lørdagens tennisturnering. Foto: NTB Scanpix
KVALITETSTID: Her er far og sønn avbildet under lørdagens tennisturnering. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Daily Mail tilbrakte Hollywood-stjernen og modellsønnen dagen i hverandres selskap, og Pierce benyttet også anledningen til å slå av en prat med «Ugly Betty»-kollega Vanessa L.Williams (55), som også var til stede under den stjernespekkede lørdagen.

Saken fortsetter nedenfor.

STJERNEMØTE: Pierce og sønnen Paris sammen med «Ugly Betty»-stjernen Vanessa. Foto: NTB scanpix
STJERNEMØTE: Pierce og sønnen Paris sammen med «Ugly Betty»-stjernen Vanessa. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tøffe år

Pierce er en familiemann av de sjeldne, men livet har dessverre ikke alltid gått helt plettfritt for «James Bond»-stjernen. 65-åringen har kjempet seg gjennom noen svært tøffe år i løpet av livet sitt.

I 1991 mistet han kona Cassandra Harris, som døde av eggstokkreft. I 2013 skulle ulykken ramme familien igjen. Adoptivdatteren hans, Charlotte, døde av samme sykdom som krevde morens liv 22 år tidligere.

DØDE: Pierce Brosnan ble enkemann da Cassandra Harris, hans kone, døde av kreft i 1991. Datteren deres mistet livet til samme sykdom i 2013. Dette bildet ble tatt i 1983. Foto: NTB Scanpix
DØDE: Pierce Brosnan ble enkemann da Cassandra Harris, hans kone, døde av kreft i 1991. Datteren deres mistet livet til samme sykdom i 2013. Dette bildet ble tatt i 1983. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skuespilleren har ikke lagt skjul på at sorgen har vært overveldende og tidvis altoppslukende.

I et portrett med magasinet Esquire i fjor fortalte den spreke 65-åringen om temaer som sosiale konvensjoner og hobbyer, men han fortalte også om hvordan det er å leve med sorgen etter å ha mistet to av dem som sto han nærmest.

For to år siden døde også en av hans partnere, Beau Marie St. Clair, av eggstokkreft.

DØDE: Pierce sin adoptivdatter Charlotte døde av samme sykdom som moren, 22 år senere. Foto: NTB Scanpix
DØDE: Pierce sin adoptivdatter Charlotte døde av samme sykdom som moren, 22 år senere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg ser ikke på begeret som halvfullt, tro du meg, fortalte han til magasinet og fortsatte:

- Den mørke, melankolske, irske svarthunden (referanse til britiske sagn om spøkelses-hunder, journ anm) sitter ved siden av meg til tider, sa han.

Ifølge Kreftforeningen er kreft i eggstokkene vanskelig å oppdage, og symptomene kan oppleves svært forskjellig fra person til person. Sykdommen oppdages ofte når kreften allerede har spredt seg. I Norge er det den sjette vanligste kreftformen for kvinner, og risikoen stiger i 60-årsalderen.

Ensom barndom

Hollywood-stjernen har oppnådd enorm suksess opp gjennom årene, men det var få som trodde at det skulle gå veien for den irske gutten som ble forlatt av faren sin som baby.

Å være katolsk-irsk og alenemor på 50-tallet var slett ingen liten utfordring for Pierces mamma Mary May Smith.

- Mamma fikk lide for at faren min dro, har skuespilleren tidligere fortalt i et intervju med Cigar Afectionado i 2014.

LYKKELIG GIFT: Pierce og hans nåværende kone Keeley har vært gift i 17 år, her avbildet sammen tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
LYKKELIG GIFT: Pierce og hans nåværende kone Keeley har vært gift i 17 år, her avbildet sammen tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da han var kun fire år gammel, flyttet moren til London for å komme seg unna skammen og utdanne seg til sykepleier.

Pierce ble igjen hos besteforeldrene sine, Philip og Kathleen Smith.

- Det var ganske ensomt, avslørte Pierce den gang.

Det tok ikke så mange år før besteforeldrene døde, og Pierce ble igjen sendt videre.

- Jeg bodde først hos tante Rosie, men hun ventet barn, så de kunne ikke ha meg. Da flyttet jeg til onkel Phil. Men han ventet også barn, så til slutt bodde jeg hos en nydelig dame, Eileen Reilly, som drev pensjonat, fortalte han til GQ.

Pierce delte et lite rom med tre voksne leietakere. Her bodde han til han var elleve år gammel. Da fikk han flytte til moren sin i London, som hadde giftet seg på nytt.

- Det var en lykkelig gjenforening. Endelig hadde jeg moren min!

LES OGSÅ: Knuste beina i James Bond-ulykke