MUSIKALSTJERNE: Elin Tvedt får en av hovedrollene i Haugesund Teaters nye musikale "I Love You, You're Perfect, Now Change". Foto: SCANPIX
MUSIKALSTJERNE: Elin Tvedt får en av hovedrollene i Haugesund Teaters nye musikale "I Love You, You're Perfect, Now Change". Foto: SCANPIXVis mer

Følger i Pias fotspor

Nå blir Elin Tvedt musikalstjerne....

SEHER.NO: Tirsdag vekket tv-profil Pia Haraldsen (28) sterke reaksjoner i det norske teatermiljøet, da det ble kjent at hun har fått en av rollene i Haugesund teaters nye oppsetning av Shakespeare-klassikeren "Romeo og Julie".

Årsaken til kritikken var at flere mente tv-profilen er ukvalifisert til rollen, da hun ikke har skuespillerutdannelse. I tillegg slapp hun audition.

Til VG omtalte teatersjef ved Trøndelag Teater, Otto Homlung,  saken som "en hån mot skuespillerkunsten",  mens skuespillere som Kåre Conradi og Nicolai Cleve Broch støttet Pia.

Onsdag kan imidlertid Dagbladet avsløre at Haraldsen ikke er den eneste tv-profilen som har blitt tilbudt rolle ved Haugesund Teater.

Eks-værdame Elin Tvedt (35) skal nemlig ha takket ja til en av hovedrollene i musikalen "I Love You, You're Perfect, Now Change", som skal settes opp neste vår.

I likhet med Haraldsen har ikke den tidligere værdamen på TV 2 erfaring fra teater. Hun slapp også å gå på audition for rollen.

- Hun ble plukket ut etter at regissøren hørte på en cd av henne. Stemmen, pluss hennes personlighet og karaktertrekk, har gjort at vi vil bruke henne, sier teatersjef Birgit Amalie Nilssen ved Haugesund Teater til Dagbladet.

Hun benekter likevel at teateret bruker kjendiser bare for å trekke publikum.

- Det er klart at her velger vi både kjente navn og talenter, ikke bare kjente navn. Deres ansikter er et ledd i strategien for å få folk til å komme og se teater. Vi fokuserer mye på besøkstall på enkelte forestillinger. Og jeg synes teater uten publikum er meningsløst, sier hun.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - En hån mot kunsten