Märthas eldste datter debuterte med kunstutstilling

Følger i pappas fotspor

Prinsessen og forloveden Durek Verrett var på plass da Maud Angelica Behn viste sin kunst.

KUNSTNER: - Jeg aner ikke hva jeg har lyst å bli. Men uansett om kunsten blir en jobb eller ikke, så vil jeg nok aldri stoppe med det. sa Maud Angelica Behn til NTB i forbindelse med sin kunstutstillingsdebut. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KUNSTNER: - Jeg aner ikke hva jeg har lyst å bli. Men uansett om kunsten blir en jobb eller ikke, så vil jeg nok aldri stoppe med det. sa Maud Angelica Behn til NTB i forbindelse med sin kunstutstillingsdebut. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Nylig debuterte Maud Angelica Behn (19) med kunstutstilling. Bildene hennes skal symbolisere lykke, og ble stilt ut som del av en høstutstilling på kulturhuset i Ås.

- Når du har vært gjennom noe vanskelig, så blir du på en måte enda gladere når du blir glad, sier Behn til NTB.

BETRAKTER VERKENE: Maud, prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett betrakter Mauds oljemalerier, som alle er laget under temaet «lykke». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BETRAKTER VERKENE: Maud, prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett betrakter Mauds oljemalerier, som alle er laget under temaet «lykke». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Kongeparets eldste barnebarn har jevnlig delt skisser og tegninger på Instagram, men dette er første gang hun stiller ut bildene sine.

- For meg er lykke å gå ut av komfortsonen og klare noe. Eller å få noe ut av et enkeltøyeblikk, eller bare være med venner og ha det koselig. Aller mest er det kanskje å sette pris på ting og folkene rundt deg, sier hun videre.

Maskorama: Det var ikke mange som klarte å tippe at Maud Angelica Behn befant seg inne i «Dandy»-kostymet. Video: Karoline Henriette Bjånesøy Vis mer

I pappas fotspor

Maud har mange kunstnere rundt seg i familien, både på mors- og farssiden. Ikke minst hennes far, Ari Behn. Han var en kunstnersjel, som uttrykte seg både i ord og bilder. Akkurat som datteren!

Maud innrømmer overfor NTB at hun har hentet mye inspirasjon fra faren i fargebruken, og det var kanskje nettopp derfor ekstra fint at det Aris søster hjalp til å kuratere maleriene. Det vil si å organisere og sette sammen utstillingen.

Ari fikk dessverre ikke oppleve datterens debut, men han var tidlig klar over hennes unike talent.

- Min eldste datter er eksepsjonell. Hun maler og tegner på et nivå som er langt over mitt da jeg var fjorten, sa han på «Skavlan».

ARVEREKKE: Leah Isadora Behn er aktuell i «Powerwomen» hvor hun snakker åpent om sitt forhold til den kongelige arverekken. Video: Viaplay/Rød Løper Vis mer

Stolt mamma og bonuspappa

Prinsesse Märtha Louise (51) har naturligvis også sett datterens kreative sider spire i årenes løp, og var stolt til stede på åpningen av utstillingen.

«Jeg er så utrolig stolt av deg, Maud! Høstutstillingen på Ås Kulturhus er en så fin debut for deg som kunster med alle de andre kunstnerne om temaet LYKKE. Tusen takk til tante Anja som hjalp til å kuratere maleriene. Så glad for det», skrev prinsessen på sin Instagram-konto i etterkant.

Durek Verrett (47) var også med og kommenterte Märthas Instagram-innlegg:

«For en fantastisk kveld med så mange talentfulle kunstnere! Så stolt av deg @3_eyed_cat. Du overrasker meg hver dag med din sjel og ditt gode hjerte. Elsker deg!»

FORSTÅR IKKE: Kong Harald forteller at det har tatt tid å få Durek Verrett til å forstå hvordan det norske kongehuset fungerer. Video: NRK Vis mer

Takknemlig

Sprudlende og kreative Maud satte pris på de gode ordene:

«Aw, du er så søt! Takk for at du alltid støtter meg så mye gjennom min kunstreise. Jeg elsker deg. Store klemmer», skrev Maud som svar til Durek.

I tillegg til Märtha og Durek, var Aris familie godt representert ved farmor Marianne Behn (69), onkel Espen Behn (43) og tante Anja Bjørshol (48).

LES OGSÅ: Rømte ut bakdøren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer