«Jakten på kjærligheten»:

- Føles som et svik

Det blir en dramatisk affære under kveldens episode.

DRAMATISK: Når «Jakten»-bonden Stefan forteller Pernille hva han føler blir det et dramatisk øyeblikk. Video: TV 2 Vis mer
Publisert

Etter at flere deltakere har kastet seg inn i jakten på bonderomantikken og åpnet hjertet sitt, nærmer det seg nå slutten på det populære datingprogrammet «Jakten på kjærligheten».

I forrige episode måtte bøndene Stefan Gundersen (50) og Ole-Johan Dyste (47) ta sine aller siste valg. Det var ingen tvil om at det både ble vanskelig og emosjonelt for dem begge.

For Dyste falt valget på Ellen Anita Midgard, mens Gundersen valgte Pernille Vestengen. Begges utvalgte ble svært fornøyde med utfallet og kjærligheten så ut til å blomstre.

Det tar imidlertid en dramatisk vending under mandagens episode, som ender med dobbel «Jakten»-dumping.

UTVALGT: «Jakten på kjærligheten»-Sebastian tok sitt endelige valg i mandagens episode. Video: TV 2 Vis mer

- Veldig vondt

I episoden ser det ut til å være god stemning mellom Vestengen og Gundersen da de reiser på ferie sammen til Bodø for å bli bedre kjent.

Senere på turen befinner duoen seg på en romantisk date på stranden, hvor de kysser, holder hender og flørter. Det hele tar imidlertid en vending etter at Gundersen forteller henne hva han egentlig føler.

- Jeg har ikke klart å finne den kjærestebiten, forteller han.

- Men, jeg har ikke funnet helt dit enda jeg heller, men jeg har forsatt troen på at jeg kan kommet dit, svarer hun, samtidig som hun føler på seg at det er over mellom dem.

- Nei. Nei. Faen! svarer hun etterfulgt.

Det er tydelig at Vestengen ble svært såret etter det hun fikk høre av en hun hadde begynt å like godt. Når Se og Hør slår på tråden sier hun følgende om hva hun følte da hun fikk sjokkbeskjeden:

KYSS: Det blir kyssing i høyet under denne ukens episoden av «Jakten på kjærligheten». Video: TV 2 Vis mer

- Jeg trodde ikke det var virkelig. Jeg hadde tillatt meg å tro at det kunne være starten på noe fint og ekte. I alle fall at vi skulle bli kjent på ordentlig utenfor programmet. Så det var veldig vondt at han skulle gjøre det foran kamera helt ut av det blå uten å snakke med meg på forhånd. Det føles som et svik, forteller hun.

Videre legger hun ikke skjul på at hele TV-opplevelsen med kameraer til stede tett og ofte, resulterte i at hun følte seg litt presset for at hun og Gundersen skulle gå for fort frem.

BRUDD: Stefan Gundersen kom med sjokkbeskjeden under daten på stranden. Foto: TV 2
BRUDD: Stefan Gundersen kom med sjokkbeskjeden under daten på stranden. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg kjente iallfall på det. Det at vi skulle bo sammen døgnet rundt etter to dater ble veldig mye. Særlig når vi kom til Bodø, vi var slitne og det var litt kleint. Vi hadde bare vært på to alenedater, så skulle vi plutselig bo sammen - og store deler av døgnet med kameraet til stede.

Hun understreker imidlertid at hun har full forståelse for at Gundersen ikke falt for henne, men at måten det ble gjort på føltes vondt.

I ettertid har også produksjonen vært en stor støtte for henne.

- Produksjonen passet veldig godt på meg. De har vært helt utrolige, og de kunne ikke noe for at både han og jeg reagerte som vi gjorde. Så jeg tror pushingen vi ble utsatt for kan passe for mange, men ikke for oss, sier hun til Se og Hør.

Se og Hør har lagt frem Pernilles opplevelse til TV2. De svarer følgende:

- At deltakere kommer på kanten av sin egen komfortsone er helt naturlig i situasjoner som dette. De briefes tett i forkant av opptakene, og de får tett oppfølgning både før, underveis og i ettertid. Det er godt å høre at Pernille føler seg godt i varetatt av produksjonen og TV 2, sier pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl.

Brutalt brudd

På spørsmål om Vestengen har noe kontakt med Gundersen per dags dato, svarer hun følgende:

- Det er veldig sporadisk kontakt, men jeg håper vi kan bevare et slags vennskap når alt er over. Jeg sitter ikke med noe sinne eller bitterhet, men der og da var jeg frustrert, siden jeg ikke skjønte hvorfor han tok det valget. Men det har jeg tatt med Stefan i ettertid.

Videre forklarer hun at Gundersen er et menneske med mange gode sider og som hun bryr seg om.

TÅRER: Hestebonden Ole-Johan Dyste bryter sammen etter at frierne Anne og Hilde trekker seg fra programmet i kveldens episode av «Jakten på kjærligheten». Foto: TV2 Vis mer

- Jeg takket han for at jeg fikk noen så romantiske dater, og jeg bryr meg om at han har det bra. Det var bare kjipt at jeg ikke fikk sjansen til å bli ordentlig kjent med han på utsiden. Men jeg er ferdig å tenke på at han er en potensiell kjæreste. Det ble jo et brutalt brudd, legger hun til.

Til Se og Hør kan hun avsløre at hun i dag er singel. Når det kommer til datingfronten, har hun derimot ikke følt seg helt klar frem til nå.

- Det blir kanskje dating nå som jeg går ut av programmet, og det føles veldig deilig. Jeg håper og kjenner at jeg er klar for det. Det har vært veldig mye følelser å gjenoppleve alt igjen.

- Ingen forelskelse

Videre i episoden får vi også følge Dyste og Midtgard under besøket deres i Fredrikstad. Stemningen så ut til å være på topp, hvor de både flørtet og omfavnet hverandre i begeistring.

Det blir imidlertid siste gangen vi ser duoen sammen i programmet. Kort tid etter avslører Dyste til Se og Hør hvordan det går med kjærligheten mellom dem. Allerede tilbake i september forsto han at han ikke hadde noe mer enn vennskapelige følelser for henne.

OVER: Ole-Johan Dyste og Ellen Anita Midtgard ble aldri et par etter programmet. Foto TV 2
OVER: Ole-Johan Dyste og Ellen Anita Midtgard ble aldri et par etter programmet. Foto TV 2 Vis mer

- Det er jo klart at den perioden vi ble kjent ikke var over så lang tid, så ting hadde gått veldig fort. Men vi bestemte oss for å gi det litt tid for å finne ut hva det egentlig var. Det var nok ikke noe forelskelse, men en fascinasjon. Noe som var veldig synd siden så mange ting lå til rette for at vi skulle bli en god match, forteller Dyste, som i dag er singel.

Hestebonden forklarer videre at han fremdeles ikke har gitt opp håpet om å finne seg en kjæreste, og legger ikke skjul på at han synes det er hyggelig når kvinner tar kontakt med ham.

Fra Midtgards side er hun enig i det Dyste forteller - at det ikke var noen forelskelse, men at hun var betatt. Hun synes de gjerne skulle gitt det mer tid, også fra hans side, for å se hvordan forholdet hadde utviklet seg.

- Men jeg har full respekt for at han ikke ville det og ønsker han lykke til videre, sier hun, og kan lattermildt fortelle om mange henvendelser og kompliment fra karer som har et ønske om å møtes og drømmer om å prøve ut gårdslivet.

LES OGSÅ: I sjokk etter tung beskjed

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer