«16 ukers helvete bootcamp»:

- Føles som et nederlag

Måtte bryte rett før beinhard fjelltur.

FULLFØRER KKE: Mia Gundersen er nødt til å kaste inn håndkle i siste episode av «16 ukers helvete bootcamp». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FULLFØRER KKE: Mia Gundersen er nødt til å kaste inn håndkle i siste episode av «16 ukers helvete bootcamp». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Denne høsten var det premiere på «16 ukers helvete bootcamp» på Discovery+. I programmet har seks kjendiser måttet kjempe seg gjennom seks forskjellige bootcamps, før de til slutt skal klare en siste, tøff gruppeutfordring, sammen.

I løpet av sesongen har TV-titterne fått følge tett med på deltakerne gjennom personlige milepæler, men også gjennom svært tøffe utfordringer.

Og desto tøffere blir det i siste episode hvor deltakerne skal legge ut på en beinhard sjufjellstur i Bergen mens uværet Hans pågår. De skal innom Damsgårdsfjellet, Lyderhorn, Løvstakken, Ulriken, Fløyen, Rundemanen og Sandviksfjellet.

FORELSKA: Mia Gundersen tok med seg kjæresten Alexander på premierefesten til Wallmans i Oslo. Svaret på hvordan de pleier kjærligheten litt ekstra, knekker Mia helt sammen. Reporter: Anita Kristiansen. Video: Nora Skavhaug/ Rød Løper Vis mer

- Slet med skade

Men ikke alle deltakerne fikk bli med på turen. Like før er nemlig Mia Gundersen (62) nødt til å kaste inn håndkle på grunn av et vondt kne.

- Det er ikke noe kjekt. Det føles som et nederlag å ikke være med å se hvor langt jeg klarer å gå, sier Gundersen i episoden, og legger til:

- Jeg hadde ikke mulighet til å gå de sju fjell, fordi jeg har en skade i kneet fra 1987. Jeg var hos ortopeden min og han anbefalte å ikke gjøre det.

Til tross for at 62-åringen ikke fullførte, legger hun ikke skjul på at «16 ukers helvete» har betydd mye for henne - og hun er glad for at formen bare har blitt bedre med tida.

MÅ BRYTE: Mia Gundersen og Abu Hussain må bryte rett før sjufjellsturen. Foto: Warner Bros. Discovery
MÅ BRYTE: Mia Gundersen og Abu Hussain må bryte rett før sjufjellsturen. Foto: Warner Bros. Discovery Vis mer

- Det var kjekt å kjenne mestringen, det var kjekt å kjenne at: «Wow, her har det skjedd noe siden jeg begynte». Og det er den største gleden som jeg har følt i «16 ukers helvete», at nå begynner det å virke.

Hun ser tilbake på bootcampene som noe bra, men legger ikke skjul på at det også har vært anstrengende.

Overfor Se og Hør forteller Gundersen at kneskaden hennes er verre enn antatt og at det var kjipt å ikke få den samme opplevelsen som de andre deltakerne.

- Jeg slet mer med skaden enn det som kom frem i løpet av sesongen. Og det ble bare verre, så nå må jeg planlegge øvelser og kjenne litt på kneets tilstand når jeg trener. Men jeg trener for det, men med mer kunnskap om hva som er belastende for meg.

VEKTTAP: Kjendisene I reality serien «16 ukers helvete» har gått ned over 90 kilo i vekt. Vis mer

- Prøvde å være positiv

Heller ikke Abu Hussain (36) får fullført turen og må bryte. Det er han selv ikke særlig fornøyd med.

- Jeg blir irritert på meg selv, mens Martin (Johnsrud Sundby, red anm.) var der og bare trøstet meg og sa at: «Sånn er det, sånt skjer», sier Hussain i episoden.

36-åringen innrømmer at han er skuffa.

- Jeg prøvde å være positiv i hele går og i dag. Jeg var innstilt på det, og jeg lovte meg selv at jeg ikke skulle stoppe før jeg ikke klarer lenger. De så det på meg, jeg begynte å miste balansen og var dritlangt bak alle andre. Men jeg må bare tenke på hva vi har gjort de siste ukene.

«16 UKERS HELVETE»: Håvard Lilleheie får prøve seg på bryting. Det blir hardere enn han hadde trodd. Video: Discovery +. Reporter: Celina Morken Vis mer

Overfor Se og Hør forteller Hussain at han var mentalt klar for å fullføre minimun tre fjelltopper.

- Det er veldig kjipt at det skjedde så tidlig. Men skaden som jeg fikk fra forrige turen vår hadde blitt verre om jeg fortsatte. Jeg begynte å kjenne det veldig. Men sånn er det, man kan ikke klare alt. Været var helt jævlig, så jeg er litt glad for at jeg ikke klarte mer.

LES OGSÅ: Fikk nedslående beskjed: - Sitter i meg