Elisabeth Andreassen:

Føler seg nærere Tor på stedet han døde: - Det var vårt paradis

Artisten åpner opp om savnet etter ektemannen.

SAMMEN MED EKTEMANNEN: Elisabeth Andreassen mistet ektemannen sin Tor brått i sommer. Foto: Scanpix
SAMMEN MED EKTEMANNEN: Elisabeth Andreassen mistet ektemannen sin Tor brått i sommer. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

SEOGHØR.NO: I juni kom sjokknyheten om at artist Elisabeth Andreassens (58) mann, Tor Andreassen, hadde gått bort. Han ble kun 64 år gammel.

I ettertid har Elisabeth Andreassen som kanskje er bedre kjent som «Bettan» vært åpen om sorgen etter ektemannen.

- Det er godt å være alene eller med jentene, og bare ta det inn. Jeg var på konsert på Røros. Det gikk kjempefint, men så begynte jeg å synge en låt som heter «För kärlekens skull».

- Den var Tor innmari glad i. Da begynte jeg å gråte. Jeg fortalte til koret som var der, at det var bedre å bare få det ut med en gang det kommer, «fortalte hun på «Lindmo» i oktober».

De har to døtre, Anna (21) og Nora (19). I 2014 feiret paret 20 års bryllupsdag.

Saken fortsetter under bildet.

LIKER Å STÅ PÅ SCENEN: Bettan liker godt å stå på scenen og det tror hun Tor hadde villet hun skulle gjøre også. Foto: Scanpix
LIKER Å STÅ PÅ SCENEN: Bettan liker godt å stå på scenen og det tror hun Tor hadde villet hun skulle gjøre også. Foto: Scanpix Vis mer

Brønnøya er hennes fristed

Elisabeth Andreassen har tilbragt mange lange sommerdager på hytta på Brønnøya i Asker sammen med familien, etter at hun kjøpte den for snart 25 år siden.

- Det var bare helt fantastisk at jeg fant dette stedet. Rett ved sjøen. For meg som har vokst opp ved vannet, vekker det mange gode følelser, sa Bettan - som er oppvokst i Gøteborgs skjærgård - til Se og Hør i 2012.

I et nytt intervju gjort med bladet Tara forteller Elisabeth åpent om sorgen og stedet der ektemannen døde.

SAMMEN I 24 ÅR: Tor og Elisabeth var sammen i 24 år. Her fotografert sammen i 2000. I sommer døde Tor brått av et hjerteinfarkt. Foto: NTB scanpix
SAMMEN I 24 ÅR: Tor og Elisabeth var sammen i 24 år. Her fotografert sammen i 2000. I sommer døde Tor brått av et hjerteinfarkt. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det var nemlig på familiehytta på landstedet Brønnøya Tor døde brått av hjerteinfarkt i sommer.

- Jeg har vært mye på Brønnøya etter at han døde. Jeg føler meg nærmere ham der ute enn noe annet sted. Det var vårt paradis. Jeg føler han er der i form av fugler. Han var veldig glad i alt som levde, uansett hvor lite, forteller hun åpenhjertig til bladet.

På hytta har Tor sin egen snekke, men etter at Tor døde har ikke den villet starte.

- Kanskje den også savner Tor, forteller Elisabeth.

Feirer jul med familien til Tor

Elisabeth holder ikke skjul på at det er tungt.

Tor var hennes livs store kjærlighet, og det første året er det mange forskjellige dager man skal gjennom uten kjærligheten til stede. Men Elisabeth skal bruke tiden med Tors familie.

- Jeg har ikke tenkt så langt som til jul ennå. Men jeg føler det er viktig å være sammen med Tors familie. Vi har alltid vært svært nær hverandre. Nå er vi enda nærere. Det å miste Tor har ført til det. Vår kjærlighet var så sterk.

Fridde på Burger King

Ekteparet Tor og Elisabeth Andreassen var sammen i 24 år, og giftet seg i 1994. Frieriet fant sted på restauranten Burger King.

- Min mann fridde til meg på Burger King på Fornebu før han dro hjem til Hamburg, der han bodde den tiden. He he he... Romantisk, sa hun til Se og Hør i fjor.

LES OGSÅ: Jan Thomas sliter med sosial angst

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer