Per Sandberg og Bahareh Letnes:

- Føler seg ikke trygg hjemme

Utsatt for hærverk ved egen bolig.

GUFFENT: Bahareh Letnes og Per Sandberg opplevde det store marerittet lørdag kveld. Nå har de anmeldt saken. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GUFFENT: Bahareh Letnes og Per Sandberg opplevde det store marerittet lørdag kveld. Nå har de anmeldt saken. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere politiker og statsråd Per Sandberg (61), og kjæresten Bahareh Letnes (31), kunne i 2019 avsløre at de hadde kjøpt seg hus i Halden. Paret har nå etablert seg godt i den lille østlandsbyen, der de til daglig driver den populære baren Grand bar.

Lørdag kveld fikk Sandberg og Letnes imidlertid en guffen opplevelse da de ble utsatt for hærverk utenfor boligen deres. Det skriver Halden Arbeiderblad, som først omtalte saken.

Hærverket fant sted lørdag kveld, da samboerparet var på jobb på baren i Halden sentrum. De ble varslet av leieboeren, som var hjemme da hendelsen fant sted.

- Dette skjedde lørdag kveld da vi var på jobb. De skar i stykker dekkene på to biler. Den ene bilen er vår, den andre tilhører leieboerne våre, sier Per Sandberg til Se og Hør.

BAR: Per Sandberg og Bahareh Letnes har åpnet bar i Halden, og vi var med på åpningen. Vis mer

Åtte dekk

Totalt er det snakk om åtte bildekk som er kuttet opp og ødelagt. Sandberg og Letnes har anmeldt hærverket og vært i avhør med politiet. Eks-politikeren mistenker at det er noen gjester fra baren som står bak vandalismen.

- Jeg er rimelig sikker på at dette har sammenheng med at noen ikke fikk adgang til Grand bar, mener Sandberg overfor Se og Hør, og fortsetter:

- Jeg vil karakterisere dette som feighet. Det er noen som har en mangelvare som tar for seg slike ting. Det var tydeligvis jeg som skulle rammes, så dette ble en form for advarsel fra noen, påstår Sandberg, som tipper politiet mest sannsynlig vil henlegge saken.

Mandag kommer det en person og bytter de ødelagte dekkene. Sandberg aner ikke hva slags verdier det er snakk om, men regner med å få det dekket av forsikringen.

- Det er åtte dekk som må skiftes, det er jo materielle ting. Alt kan erstattes, men for oss som har levd med ulike trusler gjennom flere år, gjør det jo inntrykk at folk hevner seg og sender advarsler på denne måten, sier han.

ÅPNER OPP: Da Synnøve Skarbø og programmet hennes «Synnøve rydder opp - Kjendis» besøker Per Sandberg og Bahareh Letnes, viser Sandberg stolt fram undertøysskuffen. Video: Dplay / TVNorge Vis mer

Tør ikke bo hjemme

Likevel har hærverket satt en støkk i paret, særlig for Letnes, som har tatt inn på hotell fordi hun ikke tør å bo hjemme. Sandberg har imidlertid bodd i huset sammen med sønnen, som har vært på besøk.

- Vi er vant med slikt som dette. Men det er tøft for Bahareh. Hun har tatt det verst. Hun føler seg ikke trygg hjemme, og lå de to første nettene på hotell fordi hun var så redd, forklarer den tidligere politikeren.

Han fortsetter:

- Det er første gang vi opplever det så tett på, men vi har jo gått ut og inn av norske rettssaker på grunn av trusler. Vi opplever også stadig vekk trusler på sosiale medier. Men dette er nærmere, for det er langt inni den private sfæren.

Operasjonsleder Finn Håvard Aas bekrefter hendelsen overfor Halden Arbeiderblad.

- Vi kan bekrefte at vi har vært på stedet og gjort undersøkelser og avhør. Noen hadde kuttet opp dekkene til bilene som sto utenfor huset hans. Saken vil bli anmeldt, sier Aas til avisen.

SKAL VI DANSE: Per Sandberg mener kjæresten kommer bedre fra enn det ham i konkurransen. Video: Ruben Pedersen / Dagbladet Vis mer

Per Sandberg og Bahareh Letnes har tidligere også opplevd innbrudd i baren i Halden sentrum. Det skjedde i oktober i fjor, og da ble to personer pågrepet. De fikk ikke med seg noe av stor verdi.

LES OGSÅ: Får slakt: - Ekstremt overdådig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer