Emilie Stordalen:

- Føler meg veldig privilegert

Emilie Stordalen med private avsløringer i sitt første direktesendte tv-intervju.

HYLLES: Emilie Stordalen deltok torsdag i sitt første direktesendte tv-intervju. Der åpnet hun seg om barndommen og hyllet sin tidligere stemor. Foto: NTB scanpix
HYLLES: Emilie Stordalen deltok torsdag i sitt første direktesendte tv-intervju. Der åpnet hun seg om barndommen og hyllet sin tidligere stemor. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Barna til hotellmogul Petter Stordalen (57) har med årene selv kastet seg inn i offentligheten. Sammen med ekskona Ingrid Fuglehaug har han de to sønnene Jakob og Henrik, og datteren Emilie. Mens de to sønnene holder en relativt lav profil, har Emilie Anker Stordalen (28) blitt et velkjent navn den siste tiden.

Ikke bare har hun jobbet flere steder i farens selskap, men hun har også vakt oppsikt med flere uttalelser. Hun gikk blant annet hardt ut da flere ville boikotte hotellkjeden fordi de hadde inngått et samarbeid med Pride. På Instagram ba hun kritikerne putte «de middelalderske holdningene opp der sola aldri skinner», en uttalelse hun ble hyllet for.

Privatlivet hegner hun imidlertid om, i den grad en av landets rikeste arvinger kan gjøre det. Hun har snakket om oppvekst og familie, men gjør det sjelden.

Etterlatt på legevakten

Derfor vekker det oppsikt nå at Emilie Stordalen torsdag morgen dukket opp på «God morgen Norge», i det som ble hennes første direktesendte tv-intervju noensinne. I løpet av praten ga hun et inntrykk av hvordan det var å vokse opp i den berømte familien.

Blant annet kunne hun fortelle om en gang hvor hun var barn, og hadde brukket fingeren sin på skolen.

VANSKELIG: Petter Stordalen forteller om den vanskelige økonomiske situasjonen selskapene hans er i på besøk hos Anne Lindmo. Video: NRK Vis mer

- Mamma var ute og reiste, og jeg tror jeg gikk i 6. eller 7. klasse. Jeg måtte til legen, fordi jeg hadde brukket fingeren. Pappa hentet meg på barneskolen, men akkurat samtidig så hadde han et møte. Så han kjørte meg til legevakten, og sa at «dette greier du en time til», og så dro han, ler hun i intervjuet.

Situasjonen blir omtalt på humoristisk vis, så det virker ikke som kjendisdatteren tok noen særlig skade av det. Hun mener dessuten det lærte henne at ting ofte ordner seg, og at man må klare seg alene.

HARDE KÅR: Emilie Stordalen forteller at barndommen lærte henne at man må klare seg alene. Her avbildet med pappa Petter og brødrene (f.v.) Jacob og Henrik i 2003. Foto: NTB scanpix
HARDE KÅR: Emilie Stordalen forteller at barndommen lærte henne at man må klare seg alene. Her avbildet med pappa Petter og brødrene (f.v.) Jacob og Henrik i 2003. Foto: NTB scanpix Vis mer

Etter planen skal hun overta farens rolle på sikt. I 2018 overførte Petter Stordalen formuen og aksjene sine til barna, og Emilie har tidlig vist en interesse for å ta over. Det skal imidlertid ikke ha vært noe press hjemmefra om det, selv om hun innrømmer at faren har luftet ideen om at hotellbransjen hadde vært passende.

Hun har likevel ingen planer om å ta like mye plass som faren.

- Det er veldig greit at det bare er én Petter Stordalen i media, ler hun.

Når hun ikke er på jobb, tilbringer Emilie tid med kjæresten Jens Bredberg. I sommer forlovet paret seg, noe hun beskriver som hyggelig i intervjuet.

Hyller stemoren

Hun vokste opp med foreldrene frem til de skilte seg i 2003. Det skulle ikke ta mange år før faren møtte kjærligheten på ny, da han ble sammen med legen Gunhild Melhus - som etter ekteskapet i 2010 skiftet navn til Stordalen.

Emilie Anker Stordalen har ved en rekke anledninger hyllet sin tidligere stemor. Det gjør hun også i intervjuet med «God Morgen Norges» Peter Moi.

- Gunhild har vært en fantastisk innflytelse. Hun har lært meg om hard arbeidsmoral og å jobbe for det man tror på. Det å ha kvinnelige forbilder på litt forskjellige måter er veldig sunt. Jeg ser det også i jobben. I politikken har de vært flinke på å få frem kvinnelige forbilder, men i næringslivet mangler vi litt det. Så jeg føler meg veldig privilegert som har hatt Gunhild å se opp til, sier hun om sin tidligere stemor.

I november i fjor ble det kjent at Petter og Gunhild hadde bestemt seg for å gå fra hverandre, etter 14 år som kjærester og ni som ektefeller. Det skal ikke ha ligget noe dramatikk bak bruddet, og begge har i ettertid uttalt at de fortsatt har et godt forhold.

Petter Stordalen har i ettertid funnet kjærligheten på ny, og denne gang er det svenske Märta Elander Wistén (30) som er den heldige. Det fortalte han til VG i sommer.

ÅPENHJERTIG: I et av sine siste intervjuer før nyheten om bruddet ble kjent, forteller Gunhild Stordalen åpenhjertig om støtten hun har fått av Petter Stordalen gjennom sykdommen. Video: TV Norge. Vis mer

- Det ble faktisk coronakrisen som førte oss sammen. Märta kom til Oslo på besøk like før alt stengte ned, og ble stuck med meg her, sa Stordalen til avisen.

Sto for oppdragelsen

Selv om Emilie Stordalen skal gå i pappas fotspor videre inn i hotellbransjen, er det imidlertid andre enn pappa Petter hun har tilbrakt mest tid sammen med opp gjennom årene.

I et portrettintervju i DN i 2018 ga hun nemlig mamma Ingrid æren for store deler av oppdragelsen.

- Pappa jobbet veldig mye da vi var små. Mamma har sett hvor mye det koster. Det var egentlig hun som sto for mesteparten av oppdragelsen til vi var nesten voksne, sa Emilie i intervjuet.

Da 28-åringen ble født i 1992 gikk nemlig Petter Stordalen inn som en av eierne i Steen & Strøm. Fire år senere kjøpte han seg inn i Choice Hotels Scandinavia, som i løpet av ti år ble Skandinavias største hotellkjede.

Skal man tro datteren hadde dette altså sin pris, blant annet ble mye av barneansvaret lagt over på Ingrid. Petter har dessuten selv hyllet ekskona for arbeidet hun gjorde med barna, mens han selv kjempet seg oppover i hotellbransjen.

«Jeg har ikke alltid vært den beste pappaen. I flere år var jeg nesten aldri hjemme. Jeg var for opptatt av virksomheten. Og meg selv. Jeg skjønte at jeg ble møtt med et valg som ville påvirke forholdet til barna mine», står det skrevet i hans egen selvbiografi «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet», som han ga ut i 2015.

LES OGSÅ: Trodde de skulle bli gamle sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer