«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» 2021:

- Føler meg veldig overkjørt

I kveldens episode tar Victor Sotberg opp noe med laget sitt som han har gruet seg til.

OVERKJØRT: På lag Nordkapp i «71 Grader Nord - Kjendis» bestemmer Victor Sotberg seg for å ta opp noe han har sittet inne med. Video: discovery+ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets sesong av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» er godt i gang. Hittil har seerne blant annet vært vitne til Iselin Guttormsen (33) og Per Heimly (48) kjempe mot og utfordre høydeskrekken sin.

Seerne har også fått se Isabel Raad (26) plutselig forsvinne fra laget sitt over natta og med det skapt full forvirring blant deltakerne. Seinere returnerte hun imidlertid til konkurransen.

Kveldens episode byr blant annet på en merkekonkurranse mellom artist Fay Wildhagen (27) og tidligere langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen (33), hvor førstnevnte blir merket og med det skal møte Isabel Raad i en utslagskonkurranse neste uke.

I episoden er det svært god stemning i lag Nordkapp som stikker av med seieren i etappen, og med det slipper unna merkekonkurransen. Det blir full jubel, tårer og klemmer blant laget.

Mot slutten av episoden er derimot stemningen en helt annen.

FORVENTNINGSFULLE: «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» er i gang med ny sesong, og vi har snakket med noen av årets deltakere om deres forventninger til sesongen. Vis mer

Klump i halsen

Når laget er samlet tar nemlig Victor Sotberg (29) opp noe han har hatt på hjertet over en lengre periode. Det er tydelig at Sotberg har gruet seg til å fortelle lagkameratene Vår Staude (54), Isabel Raad, Iselin Guttormsen og Henrik Elvestad (47) hva han har i tankene.

- Jeg tror ikke det er med vilje eller noe som helst, men det er litt vanskelig å komme til noen ganger. Noen ganger føler jeg meg veldig overkjørt, litt av dere alle sammen, forteller en preget Sotberg i episoden.

LETTER PÅ HJERTET: I torsdagens episode tar Victor Sotberg opp noe han har gruet seg til. Her med lagkameratene Vår Staude og Isabel Raad. Foto: TVNorge
LETTER PÅ HJERTET: I torsdagens episode tar Victor Sotberg opp noe han har gruet seg til. Her med lagkameratene Vår Staude og Isabel Raad. Foto: TVNorge Vis mer

Videre forklarer 29-åringen at det er vanskelig å ta ordet til tider, og at han føler at flere snakker over ham.

- Bare når jeg begynner en setning i stillhet kan det være lett at noen kommer og snakker over, og jeg blir kjørt tilbake. Og nettopp fordi vi er en så trygg gruppe og fin gjeng, er det lett å dele det med dere, sier han videre.

Elvestad er kjapp på ballen, og uttrykker at han er glad for at Sotberg letter på hjertet sitt. Han legger ikke skjul på at han føler seg truffet, og mener han selv ikke helt klarer å legge fra seg kontrollfriken.

- Unnskyld for det. Det er ikke meningen å være pappaen hele tida. Det har kanskje noe med at vi har tullet så mye med det, og det er ikke uten grunn at det kommer. Jeg skal prøve å la deg slippe til mer, også sier du ifra igjen hvis det ikke bedrer seg. Jeg merker selv at jeg er ganske irriterende av og til, sier komikeren i episoden.

- Gruet seg

Når Se og Hør slår på tråden til Sotberg forklarer han at det var flere ting som begynte å hope seg opp til å bli noe stort.

- Når vi lever i en boble og alle skal ha noe å si, er det lett å prate over noen andre. Jeg følte at jeg ikke fikk sagt det jeg skulle si før noen avbrøt meg. Jeg vil gjerne få fram meningene mine jeg også. Det er mange sterke personligheter på tur og det er naturlig. Men istedenfor at jeg skal gå og irritere meg over laget mitt, var det bedre å ta det opp slik at vi kunne jobbe med det, sier Sotberg.

SLIPPER IKKE TIL: Victor Sotberg mener han føler seg overkjørt av laget sitt. Foto: TVNorge
SLIPPER IKKE TIL: Victor Sotberg mener han føler seg overkjørt av laget sitt. Foto: TVNorge Vis mer

Som nevnt var Elvestad den som følte seg truffet av det Sotberg tok opp, selv om det ikke bare var ham Sotberg siktet til.

- Han var veldig pappa i gruppa vår, og han hadde litt ting han skulle si. Så klart var det ikke bare det, men alle hørte på ham også. Det var naturlig å høre på ham fordi han har gått mye på tur og er flink til det, og da var det veldig lett for ham å ta ordet. Det handler bare om kommunikasjon, og det var godt å få det ut med en gang, fortsetter han.

- Gruet du deg til å ta det opp med gruppa?

- Jeg gruet meg faktisk veldig. Man vet jo aldri hvordan folk tar det, og det kan være at folk bare sier at de ikke har lagt merke til det. Vi er jo fortsatt fremmede som holder på med å bli kjent med hverandre. Det er lett å tråkke hverandre på tærne, svarer han.

Sotberg påpeker imidlertid at det ble bedre i etterkant av samtalen.

- Mangel på selvinnsikt

Elvestad utdyper overfor Se og Hør hvorfor han følte seg truffet av det Sotberg tok opp:

- Jeg følte meg truffet, men det var litt overraskende likevel. Jeg ser litt mangel på selvinnsikt i gjerningsøyeblikket. Jeg følte det var rettet mot meg, men ikke bare meg. Jeg synes det var tøft av ham å ta det opp. Det må man ha respekt for.

BEKLAGER: Henrik Elvestad følte seg truffet av det Victor Sotberg tok opp. Foto: TVNorge
BEKLAGER: Henrik Elvestad følte seg truffet av det Victor Sotberg tok opp. Foto: TVNorge Vis mer

- Hvorfor følte du at det var overraskende?

- Vi hadde akkurat vunnet en etappe og snudd fiaskoen til suksess. Jeg følte bare at her var alt på skinner, men så var det ikke slik, men det var bra å ta tak i det tidlig, svarer han.

Komikeren sier seg enig i at han tok på seg papparollen i gruppa.

- Jeg tror nok det er ganske godt oppsummert. Jeg følte at her skal jeg øse av min kompetanse, men så kommer det kanskje fram som litt belærende, legger han til.

Elvestad påpeker avslutningsvis at han prøvde å ta til seg det Sotberg tok opp, og at det etter hvert gikk seg til.

LES OGSÅ: - Utrolig stolt av at jeg klarte det

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer