Katarina Flatland om brudekjolen:

- Føler meg som en prinsesse

I morgen skal hun si ja til sin kjære i Danmark. Brudekjolen er alt hun har drømt om

VANSKELIG KJOLEVALG: Katarina Flatland hadde sine tanker om hvordan drømmekjolen så ut, men har endret seg litt. Hun synes brudekjolen de har valgt er perfekt. Her er hun avbildet i en annen brudekjole! Foto: Tor Kvello/ Se og Hør
VANSKELIG KJOLEVALG: Katarina Flatland hadde sine tanker om hvordan drømmekjolen så ut, men har endret seg litt. Hun synes brudekjolen de har valgt er perfekt. Her er hun avbildet i en annen brudekjole! Foto: Tor Kvello/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bryllup er én av de største dagene i livet. Programleder og legestudent Katarina Flatland (28) gleder seg til hun skal stå hvit brud i Danmark lørdag, og få ja fra sin kjære Harald Dobloug (28).

I SALG NÅ: Ukens Se og Hør Extra.
I SALG NÅ: Ukens Se og Hør Extra. Vis mer

- Fem uker før fikk jeg følelsen av at det nærmet seg veldig. Heldigvis har vi en bryllupsplanlegger som fikser alt, så jeg er ikke stresset i det hele tatt, forteller hun til Se og Hør.

Øver på tale

Hennes eneste bekymring nå er talen hun skal holde for sin blivende ektemann.

- Jeg er vant til snakke foran forsamlinger, men dette blir noe helt annet, sier hun, og utdyper:.

- Nå blir det personlig, og det kommer sikkert noen tårer. Hele slekta vår er lettrørt, så vannfast maskara er et must, forteller hun med et smil.

Saken fortsetter nedenfor.

Bonustid

For pappa Hallvard Flatland (61) blir det også en stor dag. Det var de færreste som kunne se for seg at han skulle oppleve dette da han lå dødssyk i februar i 2013.

- Dette blir en milepæl i min bonustid, har han tidligere sagt til Se og Hør.

Han gjorde det selv litt enklere da han giftet seg med sin kjære Anne Lise (61) 22. november 1985.

- Vi valgte Heddal stavkirke, som var eid av familien til kona mi i gamle dager. Noen bryllupsplanlegger var det ikke snakk om den gangen, forteller han.

Katarina Flatland og Fredrik Græsvik intervjues i forbindelse med at de leder TV2-programmet "God sommer Norge" sammen. Katarina Flatland forteller om da kjæresten Harald Dobloug fridde til henne, og om bryllupsplanene. Vis mer

Drømmekjole

Vi treffer Katarina på Ringnes-suiten på Grand Hotel i forkant av den store dagen. Der er designeren Leila Hafzi (42) på plass for å gjøre de siste endringene på brudekjolen.

Den kan vi selvsagt ikke vise frem riktig ennå, men den kommende bruden kan røpe noen detaljer likevel.

- Den er blitt mer enn en drømmekjole. Den er helt fantastisk, som Leila har gjort personlig for meg. Hun har tatt inn mønstre som er familiære, og den har en historie som er veldig fin. Den er en prinsesse verdig, og er alt jeg har drømt om, legger hun til.

Kjolen er hvit, med et langt slør.

- Sløret er så langt at min søster Bettina (32), som er forlover, har en heldagsjobb med å passe på, sier Katarina.

Saken fortsetter under bildet.

DEN SISTE FINPUSSEN: Designer Leila Hafzi (t.h.) har jobbet med brudekjolen til Katarina de siste fire månedene. De siste tilpasningene ble gjort for kort tid siden. Her prøver de en annen av hennes kreasjoner. Hafzi har også designet kjoler for blant andre Angelina Jolie. Foto: Tor Kvello/ Se og Hør
DEN SISTE FINPUSSEN: Designer Leila Hafzi (t.h.) har jobbet med brudekjolen til Katarina de siste fire månedene. De siste tilpasningene ble gjort for kort tid siden. Her prøver de en annen av hennes kreasjoner. Hafzi har også designet kjoler for blant andre Angelina Jolie. Foto: Tor Kvello/ Se og Hør Vis mer

Fest på slottet

Selve bryllupet er planlagt i flere år. Vielsen foregår i en kirke utenfor København, og blir foretatt av den norske sjømannspresten Pål Kristian Balstad (39).

Han skulle egentlig ha ferie på dette tidspunktet, men ble overtalt av Katarinas mormor til å stille opp.

Det er 86 inviterte gjester, og festen blir holdt på et slott utenfor den danske hovedstaden.

Saken fortsetter nedenfor.

Arbeidet med selve drømmekjolen startet i september 2017.

Valgte norsk design

Og Katarina legger ikke skjul på at designeren har hatt en krevende oppgave.

- Jeg har sett Leilas kjoler på mange andre, og tenkt at det hadde vært drømmen, sier TV 2-profilen, og legger til:

- Hun er flink til å skape noe som er helt unikt. I min jobb har jeg gått i mange flotte plagg opp gjennom årene, så Leila har fått en vanskelig oppgave med å toppe det, men det føler jeg at hun har klart.

Katarina ville gjerne ha en norsk designer, og Leila Hafzi sto øverst på ønskelisten. Hun har laget kjoler som er brukt av Angelina Jolie (42), Kylie Minogue (50) og kronprinsesse Mette-Marit (44).

Kostbar moro

At brudekjolen sitter akkurat som den skal, oppfyller alle brudens ønsker og tar pusten fra samtlige i bryllupet, er nok viktig for de aller fleste bruder.

Og brudekjolen Leila Hafzi har laget til Katarina, kommer etter alt å dømme til å leve opp til forventningene.

- Hun er på et internasjonalt toppnivå. Da jeg prøvde kjolen i dag følte jeg meg som den prinsessen jeg har drømt om siden jeg var liten. Jeg har sett mange andre bruder som har wow-kjoler som er laget av Leila, forteller Katarina.

Saken fortsetter under bildet.

RØPER DETALJER: Katarina Flatland holder brudekjolen hemmelig til bryllupsdagen lørdag 30. juni, men forteller at kjolen har et veldig langt slør. Foto: Tor Kvello/ Se og Hør
RØPER DETALJER: Katarina Flatland holder brudekjolen hemmelig til bryllupsdagen lørdag 30. juni, men forteller at kjolen har et veldig langt slør. Foto: Tor Kvello/ Se og Hør Vis mer

Hun har fått velge hva hun vil, og har ikke hatt noen økonomiske begrensninger. Men hva kjolen og selve bryllupet vil koste, vil hun ikke si så mye om.

- Vi har gått all-in. Å gifte seg er veldig kostbart, men til slutt er vi kommet til et punkt hvor det er ingen vits å kutte. Det er muligens ikke pappa helt enig i. Det er dyrt, men verdt det, konkluderer hun.

Tre brudepiker

Det er én person som vil bli savnet under den store dagen. Søsteren Bettinas datter Alexandra (9 md.) blir hjemme.

- Jeg skulle gjerne hatt min lille niese der som brudepike, men hun er ikke gammel nok til å gå ennå. Jeg har i stedet valgt tre venninner som er på min alder. I tillegg vil også min gode venninne Victoria Vinje (26) synge i kirken, forteller Katarina.

Naturlig silke

Leila Hafzi synes det har vært en drøm å jobbe med Katarina.

- Jeg har fått lov til å være kunstneren oppe i det hele. For å finne en optimal løsning må jeg inn i hennes hode, og hun skal inn i mitt univers, forklarer designeren.

Hafzi sverger til komfort, også når det gjelder brudekjoler.

- Det bør være naturlig, brodert silke. Det er håndarbeid i stor grad, og det lages ved en systue i Katmandu i Nepal. Jeg fjernstyrer prosessen, og sender og mottar bilder hele veien. Det har vært en aktiv produksjon i fire måneder. Når resultatet blir så bra, er det deilig, sier hun.

DRØMMEKJOLER: En av Leila Hafzis kreasjoner avbildet under Oslo Fashion Week i 2011. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
DRØMMEKJOLER: En av Leila Hafzis kreasjoner avbildet under Oslo Fashion Week i 2011. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

To kjoler i ett

Mange velger å ha to kjoler i sitt drømmebryllup. Å gå rundt med et langt slør utover kvelden kan være slitsomt.

- På Katarinas brudekjole kan man gjøre små grep for å gjøre den litt enklere. Det er nyanser, og på en måte to kjoler i ett, forklarer Hafzi.

Resultatet er de veldig fornøyde med, og nå på lørdag får vi altså se resultatet.

LES OGSÅ: Prins Joachims rørende hilsen til modellsønnen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer