Voldsom «Farmen»-krangel:

- Føler meg som en hakkekylling

«Kjerring» og «rasshøl» er bare to av ordene som faller i den svært opphetede TV-feiden. - Han var pottesur, mener Henrik Eijsink.

JOBBET SAMMEN: Henrik Eijsink, Hashar Aziz og Lasse Fredheim jobbet sammen på deler av ukesoppdraget denne uken. Ikke så lenge etter at dette bildet ble tatt havner Aziz og Eijsink i en ellevill krangel. Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2
JOBBET SAMMEN: Henrik Eijsink, Hashar Aziz og Lasse Fredheim jobbet sammen på deler av ukesoppdraget denne uken. Ikke så lenge etter at dette bildet ble tatt havner Aziz og Eijsink i en ellevill krangel. Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2 Vis mer
Publisert

At et «Farmen»-opphold - med alt det innebærer - ofte skaper dårlig stemning og intriger, er intet nytt. Det hører også som regel med til historien at det er mer som ligger bak enn det som kommer frem på skjermen.

Det skjer også denne uken, når Hashar Aziz (34) og Henrik Eijsink (26) havner i storkrangel på gården.

Bakgrunnen for den opphetede krangelen er intet mindre enn mangel på mat og energi, baksnakking og uenigheter rundt arbeidsoppgavene. Noe av det blir vist på skjermen, mens andre detaljer har blitt kuttet bort.

Overfor Se og Hør kan begge parter av diskusjonen fortelle at det lå mye i kulissene, blant annet utestenging og skjevheter i klippingen.

MUNNHUGGERI: Det ble ampert mellom de to «Farmen»-deltakerne da matvanene ble et tema. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

- Provosert

I onsdagens «Farmen» får man se flere opphetede diskusjoner, som til slutt ender i en voldsom konfrontasjon mellom Aziz og Eijsink oppe på rommet, med Lasse Fredheim (26), Andrea Marie Rosli (24) og Hanne Mathea Friis (22) liggende fnisende i sengen mens de ser på scenene som utspiller seg.

Krangelen oppstår fordi Aziz, som står nede, overhører at Eijsink baksnakker ham i etasjen over. Det gjør ham så provosert at han stormer opp for å fortelle hva han mener om akkurat det.

På et tidspunkt faller ord som «ei lita kjerring» og «rasshøl» ut av 34-åringens munn, og til Se og Hør erkjenner han at mye ble sagt i ren affekt.

- Men klart jeg var provosert, jeg synes det var kjipt nok en gang å overhøre en samtale fra andre etasje hvor det er drittslenging mot meg. Etter alle smådiskusjoner Henrik og jeg har hatt gjennom ukene, så var det kjipt at vi ikke bare kunne ta den praten og at han ikke bare kunne si det til meg, sier Aziz til Se og Hør.

Han fortsetter:

- Hver gang sånt har oppstått, har jeg følt at gruppa har blitt enige om at det er jeg som har misforstått og at jeg ikke tar kritikk. At de ikke vet hvor de har meg, at de ikke kjenner meg og at de heller ikke gjør reelle forsøk på prate med meg. Unntaket er Ivana. Men det har aldri skjedd at noen ikke kan snakke med meg.

- Ingen glede

Det som skulle bli et «Farmen»-eventyr av det positive slaget har blitt alt annet enn det for politimannen fra Kongsberg, som ikke engang orker å se programmet på TV.

- Jeg har sett svært få episoder, for jeg synes hele oppholdet var ganske skjevt fremstilt. Det fokuseres mye på intrigene. Noen trives bedre sammen enn andre, og det kommer mer og mer til syne. Det gir ingen glede å se seg selv sånn. Jeg føler meg som en hakkekylling.

TENNER TIL: Hashar Aziz blir forbanna når han hører at han blir baksnakket i onsdagens episode. Foto: TV 2
TENNER TIL: Hashar Aziz blir forbanna når han hører at han blir baksnakket i onsdagens episode. Foto: TV 2 Vis mer

- Følte du deg utenfor?

- Ja, jeg følte meg utenfor hele opplegget, egentlig. Og ettersom tiden gikk følte jeg meg mindre og mindre som meg selv. Jeg har en del kjentfolk som har sett på og som får med seg diverse ting som blir skrevet, og de forteller at det begynner å spisse seg til og at jeg blir mer og mer grinete på skjermen.

Årsaken til at han ikke var like sprudlende og glad under oppholdet på Li gård, ifølge ham selv, var mangelen på et skikkelig kosthold. Selv gikk han ned 13 kilo der inne.

- Jeg følte meg ofte baksnakket, bedyrer han.

Overhørte samtale

I episoden kan man se at storbonde Ivana Miric (28) like før kjempekrangelen tar et oppgjør med Eijsink, som har tatt seg en pause i arbeidet for å stikke å bade.

Den praten overhører Aziz, som ikke legger skjul på at han reagerte sterkt på det som ble sagt.

- Jeg hørte Henrik si at han hadde brukt alle sine krefter på å hjelpe Ivana til å få ukesoppdraget i mål. Han var veldig tydelig på at han var primus motor for hele ukesoppdraget - og at han derfor trengte mer mat. Og at jeg hadde ansvaret for maten, men ikke klarte det engang, forteller Aziz.

- Han gjorde narr av meg, og sa noe sånt som at han ga faen i om han ble valgt til kamp eller ikke, for han skulle slå meg på «huet og ræva» ut uansett, mener han.

SKUFFA: Det blir amper stemning på «Farmen» da Hashar finner ut at det har blitt begått et regelbrudd. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Akkurat det stiller Eijsink seg uforstående til.

- Jeg gjorde nok litt narr av Hashar, fordi jeg mener han presterte ganske dårlig og var ineffektiv på kjøkkenet, og på toppen av det så var han pottesur når folk kom med innspill eller rett og slett forsynte seg godt med maten.

Han fortsetter:

- Men ja, jeg mente vel at jeg kunne slå Hashar uansett om jeg ble valgt som førstekjempe, men jeg tror ikke jeg sa det i den nevnte samtalen med Ivana.

Angrer ikke

- På hvilken måte mener du at programmet gir en skjev fremstilling av det som har foregått, Hashar?

- Det som vises har jo skjedd og er ikke regissert frem. Men det settes sammen situasjoner fra ulike dager for å beskrive hvordan man har det eller har hatt det. Jeg synes det gjennomgående fokuseres på at jeg er lav på energi og litt stille, mutt og innesluttet. Det er en person jeg ikke kjenner meg igjen i.

FORSVARER SEG: Henrik Eijsink virker å bli litt satt ut når han får skyllebøtta av Hashar. Foto: TV 2
FORSVARER SEG: Henrik Eijsink virker å bli litt satt ut når han får skyllebøtta av Hashar. Foto: TV 2 Vis mer

- Er du skuffet over resultatet?

- Det blir for enkelt å si at jeg er skuffet. Men det ble en annen opplevelse enn det jeg trodde på forhånd. Jeg angrer ikke, men det ble en tøff opplevelse, forteller Aziz, som understreker at han ikke bærer nag til noen av deltakerne som var på gården.

- Jeg og Henrik har pratet ut om dette i etterkant, og blitt enige om at det handler om at vi er to matglade personer som begge reagerer på lite mat. Samtidig er vi bestemte og klare på hva vi mener.

- Tøvete

Eijsink sto på mottakersiden av skyllebøtta fra Aziz, noe han innrømmer at ikke gikk veldig hardt inn på ham.

- Det var litt rart. For å være helt ærlig, kjente jeg ikke så mye på det da jeg fikk den skyllebøtta, for det han i utgangspunktet kjeftet på meg for var at jeg ikke tok ting direkte med ham. Og det var det umulig å gjøre, for det hadde jeg prøvd på tidligere.

IKKE BARE GOD STEMNING: Det ble til slutt ampert mellom Henrik Eijsink og Hashar Aziz på Li gård. Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2
IKKE BARE GOD STEMNING: Det ble til slutt ampert mellom Henrik Eijsink og Hashar Aziz på Li gård. Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2 Vis mer

Eijsink forteller at han forsøkte å snakke med Aziz opptil flere ganger, uten hell, og at det derfor var lettere å klage til andre fremfor nettopp Aziz. Med slengbemerkninger som «rasshøl» og «ei lita kjerring», er det heller ikke rart at det kanskje blir dårlig stemning.

Det tar imidlertid 26-åringen med knusende ro.

- Det var kraftfulle ord på ett vis, men jeg synes kanskje det sier litt om karakteren til den som ytrer det. Om man må ty til det har man kanskje ikke så mange andre gode argumenter. Jeg synes det blir litt tøvete, egentlig.

BÆSJ, TISS OG PROMP: «Farmen»-paret vekker reaksjoner med sin barnslige humor. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

- Veldig synd

Han innrømmer også at stemningen etter krangelen ikke var den aller beste.

- Det gikk ikke an å prate med ham om ukesoppdrag, matlaging, hvordan han hadde det eller noe. Vi opplevde det som at han isolerte seg selv, men skyldte på oss. Det var en røff uke, sånn sett, sier Eijsink, og påpeker at han ikke har noe imot Aziz.

- Det er veldig synd at noen føler seg utenfor, og det snakket vi mye om. Men vi opplevde at han satte seg i den situasjonen selv. Han har jo sagt «Jeg kom ikke hit for å få venner» og «Ingen her har prøvd å bli venn med meg» i samme setning. Jeg følte at jeg, til tross for at det kanskje talte meg litt imot, prøvde å komme nærmere ham, men jeg møtte mye motstand, sier han til Se og Hør.

Se og Hør har også vært i kontakt med pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, som har følgende å si til Hashars utsagn om at han synes «Farmen» er skjevt fremstilt.

- Vi tilstreber alltid å gi et korrekt bilde av det som skjer på «Farmen». Og så er det slik at det som vises er en komprimert versjon av oppholdet på gården. Deltakerne levde på gården døgnet rundt. Da sier det seg selv at vi ikke får med absolutt alt som skjer, sier Dahl, som legger til at han synes det er leit at «Farmen»-deltakeren føler det som han gjør.

LES OGSÅ: «Jakten»-bonden bekrefter ny kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer