Karsten Warholm:

- Føler meg relativt egoistisk

Warholm viste fram kjæresten etter VM-gullet.

KJÆRESTER: Gull-vinner og verdensmester Karsten Warholm feiret med kjæresten sin etter VM-seieren i Doha mandag. Foto: NTB Scanpix
KJÆRESTER: Gull-vinner og verdensmester Karsten Warholm feiret med kjæresten sin etter VM-seieren i Doha mandag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag var det en overlegen Karsten Warholm (23) som løp inn til gull på 400 meter hekk under verdensmesterskapet i Doha. Han forsvarte dermed gulltittelen fra VM i London som han fikk for to år siden.

Den unge idrettssjarmøren er ikke kjent for å brette ut om privatlivet sitt, men da han feiret gulløpet i Doha var hans nærmeste til stede sammen med pressen. Til TV 2 understreker verdensmesteren at han liker å holde ting privat, og at det ikke er et mål å gjøre familien hans kjent.

– Det er veldig hyggelig å ha dem i sånne settinger. Det får bare glippe litt av og til, sånn som i dag, sier Warholm.

Rørt av kjæresten

Warholms kjæreste, Oda Djupvik (20), var også til stede under feiringen. Hun forteller til TV 2 at hun ble rørt av kjærestens prestasjon på Khalifa stadion, og innrømmer at det er ekstra spesielt å se løpet på nært hold, og vite hvor mye arbeid han har lagt ned for å stå øverst på pallen. Hun røper også hva hun liker best med kjæresten.

FEIRET SAMMEN: Karsten Warholm og kjæresten Oda Djupvik feireT VM-gullet på 400 meter hekk på det norske hotellet i Doha. Foto: NTB Scanpix
FEIRET SAMMEN: Karsten Warholm og kjæresten Oda Djupvik feireT VM-gullet på 400 meter hekk på det norske hotellet i Doha. Foto: NTB Scanpix Vis mer

– Det beste må være hvor flink han er til å ta vare på alle rundt seg, så vi merker egentlig veldig lite av det sirkuset som foregår rundt ham. Utenom sånne settinger, sier Djupvik.

JUBEL: Karsten Warholm jublet for VM-gull etter finalen på 400 meter hekk under VM i friidrett 2019. Foto: NTB Scanpix
JUBEL: Karsten Warholm jublet for VM-gull etter finalen på 400 meter hekk under VM i friidrett 2019. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Når Warholm får vite hva kjæresten har sagt, blir han overrasket. Han føler nemlig ikke at det alltid stemmer.

– Når det kommer til henne, har jeg sagt mange ganger at jeg føler meg relativt egoistisk. Jeg tar ofte prioriteringer som fører til at min idrettskarriere skal være bedre, forklarer han til TV 2.

Han legger til at han tror hun synes det er kjekt å være med på reisen, og at hun absolutt er en del av sirkuset.

FRA TRENING TIL FEST: Henrik Ingebrigtsen og kona Liva møtte opp på Elle-fest - bare to dager før Henrik skal i aksjon på Diamond League-stevnet på Bislett. Reporter/video: Jonas S. Hammer / Mariann Habbestad / Dagbladet TV Vis mer

En viktig del

Djupvik kan bekrefte at hun føler hun er en del av alt, og legger til at alle rundt 23-åringen er viktige, inkludert seg selv.

– Jeg er en person han kan slappe av med og ikke alltid snakke friidrett med. Så jeg liker å tro at jeg er en liten trygghet for ham, forteller hun.

Warholm sier seg enig i at hun er viktig for ham.

- Hun bor nærme meg, så vi ser hverandre ofte. Alle som på en måte er stabile og er der for deg i hverdagen, uansett om det er bra eller dårlige dager, så er det veldig fint å ha kjæresten sin og familien sin der, sier han.

Kjæresteparet bor begge i Oslo, men de er ikke samboere. Til VG forteller Djupvik at de ikke har avtalt et tidspunkt for å eventuelt flytte sammen, men at de trives slik situasjonen er nå.

Helseutfordringer

Warholm er en svært populær mann som har oppnådd mer enn folk flest i hans alder. Med flere gull fra både norgesmesterskap, europamesterskap og verdensmesterskap. har han tatt friidrettsverdenen med storm.

IDRETTSGALLAEN: Karsten Warholm og kjæresten Oda Djupvik under idrettsgallaen tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
IDRETTSGALLAEN: Karsten Warholm og kjæresten Oda Djupvik under idrettsgallaen tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Under idrettsgallaen 2019 ble gullhelten fra Ulsteinvik tildelt prisen for årets forbilde, en pris han ble rørt til tårer av å motta. Under takketalen valgte han å snakke om nettopp kjæresten sin.

- Jeg har en kjæreste. Hun var veldig syk, men vi kom oss gjennom det. Vi har gjort dette sammen. Jeg mener dette er en lagprestasjon, sa han blant annet i den rørende takketalen.

Warholm gikk aldri inn på hvilke helseutfordringer det var snakk om, men opptrinnet fikk store mengder med oppmerksomhet, og 23-åringen ble overøst med meldinger. Mange synes det var flott at den unge atleten hadde valgt å være såpass åpen om privatlivet sitt - noe som tross alt er sjelden vare.

LES OGSÅ: Full ekteskaps­forvirring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer