Taryn Manning:

- Føler meg misbrukt av noen som faktisk tjener på dette

«Orange is the New Black»-stjernen i hardt vær etter å ha rast da hun ble kledd i «billigkjole».

STRÅLTE: Skuespiller Taryn Manning så flott ut på SAG-utdelingen, men det følte hun ikke selv. Da hun fikk vite at kjolen hennes «bare» koster 1500 kroner, gikk hun ut i harde ordlag. Foto: NTB scanpix
STRÅLTE: Skuespiller Taryn Manning så flott ut på SAG-utdelingen, men det følte hun ikke selv. Da hun fikk vite at kjolen hennes «bare» koster 1500 kroner, gikk hun ut i harde ordlag. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Vi er midt inne i «awards season», og verden rundt feires årets beste filmer, låter, teaterstykker og annen kultur.

I slutten av januar gikk blant annet SAG Awards av stabelen, hvor stort sett alt som kunne krype og gå av skuespillere innenfor både tv og film hadde dukket opp.

Blant dem var «Orange Is the New Black»-stjernen Taryn Manning, som i serien har spilt en metamfetamin-avhengig fange. Kontrasten til den hun er i virkeligheten er derfor stor, noe hun viste fans og fotografer på rød løper i en kjole fra Adrianna Papell.

- SUGER: Tv-stjernen fikk kritikk for kommentaren sin fra flere hold. Nå har produsenten bak også svart. Foto: NTB scanpix
- SUGER: Tv-stjernen fikk kritikk for kommentaren sin fra flere hold. Nå har produsenten bak også svart. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det stjernen derimot ikke visste, var at kjolen «kun» koster 200 dollar, eller 1500 norske kroner. Da hun ble konfrontert med kjolens pris og utsalgssted på rød løper av en journalist for TMZ, svarte hun med at «det suger» at alle andre kan kjøpe den.

Uttalelsen skulle hun få betale for senere. Nå har både stylisten hennes og designeren bak kjolen tatt til motmæle mot de nedlatende stylingkommentarene.

Har kledd opp stjernene

Det er ikke uvanlig at Hollywoods maktelite dukker opp i kreasjoner signert Christian Dior, Givenchy, Louis Vuitton eller Elie Saab. Kjolene kan ha en prislapp på flere hundre tusen kroner, da det ofte er store team som har brukt flere uker på å spesiallage dem.

Å dukke opp i et billigere alternativ kan derimot fort bli sett ned på, men det har også blitt hyllet. H&M har blant andre ved flere anledninger laget rød løper-antrekk til skuespillere, prinsesser og artister.

KJOLEBONANZA: Da SAG-utdelingen gikk av stabelen i januar, dukket flere av verdens største stjerner opp i dyre kreasjoner. Foto: NTB scanpix
KJOLEBONANZA: Da SAG-utdelingen gikk av stabelen i januar, dukket flere av verdens største stjerner opp i dyre kreasjoner. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det samme har merket Adrianna Papell. Kjolene får du kjøpt i butikk til en billig penge, men kjente kjendiser som Rebel Wilson og Kathie Lee Gifford har begge vist seg å være fans.

Manning var likevel ikke imponert.

- Det er dritteit at stylisten min ikke fortalte meg dette. Nå har alle råd til den, og det er jo kult, men det suger for meg. Jeg ville ha på meg en kjole verdig en superstjerne. Nå får designeren masse publisitet. Hun burde betale meg penger, sa hun på den røde løperen da hun ble konfrontert med kjolevalget.

Uttalelsen skapte naturlig nok overskrifter, og People var blant annet tidlig ute med å omtalte kjolebråket. Som følge av oppstyret, valgte Taryn å utdype sitatene sine på Instagram.

- Misbrukt av noen som tjener på dette

«Jeg ble tatt på senga da pressen begynte å spørre meg om kjolen min og hva den kosta, som jeg ikke visste noe om, og jeg føler meg misbrukt av noen som faktisk tjener på dette,» skrev hun, og fortsatte:

«Jeg er glad for å kunne bevise at det å føle seg selvsikker, vakker og glad på innsiden ikke har noe med en prislapp å gjøre».

Reaksjonene haglet imidlertid uansett. På Twitter får hun klar beskjed om at «tusenvis av folk overlever på mindre enn 200 dollar i måneden etter å ha betalt regninger» og at «kjolen var vakker, men at dine kommentarer om den var stygge».

Flere titalls meldinger har liknende ordlyd, og mange av dem går langt i å slakte kommentaren. Nå har også designeren bak kommentert saken.

- Klær spiller en nøkkelrolle i det å få fram selvtillit, indre skjønnhet og personlighet. Vi tror at alle kvinner - uavhengig av størrelse, form, etnisitet eller inntekt - fortjener tilgang på flotte kjoler. Våre priser, oppdrag som merke og våre aktiviteter i bransjen reflekterer dette standpunktet, forteller de i en uttalelse til People.

- Takket være kvinner som Michelle Obama og hertuginne Kate har tanken rundt rimelige kjoler på den røde løperen snudd. Vi har kledd opp Manning, og har vært så heldige å få kle opp andre av hennes kolleger, heter det i kommentaren.

Skuespilleren har foreløpig ikke besvart merkets uttalelser.

LES OGSÅ: - Jeg ville aldri kjøpt en så dyr kjole

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer