We are fit:

- Føler meg lurt

En rekke norske influensere krever nå penger av populært treningsmerke.

KREVER PENGER: En rekke influensere, blant andre Linnea Løtvedt, Anna Rasmussen og Martine Lunde, har ikke fått lønnen de har krav på fra treningsmerket We are fit. Foto: Andreas Fadum/ Tor Lindseth/ Morten Eik/ Se og Hør
KREVER PENGER: En rekke influensere, blant andre Linnea Løtvedt, Anna Rasmussen og Martine Lunde, har ikke fått lønnen de har krav på fra treningsmerket We are fit. Foto: Andreas Fadum/ Tor Lindseth/ Morten Eik/ Se og Hør Vis mer
Publisert

På Instagram florerer det av annonser og reklameinnlegg for det meste mellom himmel og jord. Store og små influensere reklamerer som regel oftest for klær, og det er ikke sjelden det popper opp en annonse for treningsklær i feeden.

Spesielt treningsmerket We are fit har vært godt synlig på Instagram det siste årene, spesielt takket være influensere. Tidligere denne måneden ble imidlertid selskapet bak, Bodyshapes AS, slått konkurs av Skatteetaten.

Så langt skal det ha kommet inn et krav på til sammen 13, 5 millioner kroner.

Nå har det kommet reaksjoner fra enkelte influensere som har samarbeidet med treningsmerket. Det var Bergens Tidende som først omtalte saken.

- Sjokkerende

Etter at selskapet ble slått konkurs har det nemlig blitt kjent at de skal skylde flere titalls tusen til norske influensere, ifølge BT. Blant disse er Anna Rasmussen, som tidligere var en av Norges største bloggere.

- De skylder over 70 000 for reklame som er laget og postet, og har booket kampanjer over 100 000 utover det, som ikke har blitt noe av på grunn av konkursen, hevder hun overfor Se og Hør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer