- Føler meg ikke som noe sexobjekt

Helene Rasks utspill vekker sterke reaksjoner i den norske glamourbransjen.

SLÅR TILBAKE MOT HELENE RASK: - Jeg har aldri opplevet noe negativt som følge av karrieren som glamourmodell sier Kathrine Pehrsson til Seher.no. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no
SLÅR TILBAKE MOT HELENE RASK: - Jeg har aldri opplevet noe negativt som følge av karrieren som glamourmodell sier Kathrine Pehrsson til Seher.no. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no Vis mer
SEHER.NO: Den tidligere glamourmodellen Helene Rask (29) var i flere år en av landets mest kjente lettkledd-modeller.

For tre år siden la imidlertid Rask glamourlivet på hylla, og en av årsakene var en mail hun fikk fra en 13 år gammel jente som ville bruke konfirmasjonspengene på silikonpupper for å  «bli som henne».

Forrige søndag skrev den tidligere glamourmodellen Helene Rask (29) et innlegg på bloggsiden sin (ekstern link), hvor hun avslørte at fortiden blant annet «setter begrensninger for hverdag, jobb og sosial omgang med folk».

- Til deg som måtte lure på om du skal gå «i mine fotspor» eller ei, trenger jeg å si mer... Hvis du vil bli sett på som dum, mindre begavet, et sexobjekt, et leketøy og en som ikke er vel bevart, så kjør på, men har du en plan om utdannelse og en god jobb når du blir stor, ville jeg latt det ligge, skriver Rask.


Rask sier til Dagbladet at hun etter innlegget har blitt bombardert med e-poster fra unge jenter som har slitt med å komme seg videre etter lignende karrierer.

Til avisen forteller 29-åringen også at flere av jentene har byttet navn for å komme seg unna fortiden, og advarer samtidig unge jenter mot å gå inn i glamourbransjen.

29-åringens uttalelser faller imidlertid ikke i like god jord hos andre i glamourbransjen.

Modellen Kathrine Pehrsson (26) - også kjent fra TV-program som  «Robinsonekspedisjonen» og «Wipeout»- føler seg provosert over uttalelsene.

- Jeg ble veldig provosert da jeg leste det. Det Rask sier gjelder kanskje for noen, men ikke alle. Dersom du begynner med dette fordi du vil bli kjendis, alltid går utfordrende kledd og konstant snakker om nakenbildene dine, så er det ikke overraskende at folk ser på deg som dum.

- Jeg har imidlertid aldri opplevd noe negativt. De lettkledde bildene er kun en del av mye annet jeg driver med, og jeg er nøye med å sjekke hvem jeg vil jobbe med, sier hun.

Pehrsson innrømmer imidlertid at nakenbilder kan være et problem i forhold til kjærester.

- Dersom de ikke takler det, kan det bli et problem, men jeg har alltid vært åpen om det jeg driver med, sier blondinen, som nå jobber som daglig leder på et parfymeri utenfor Oslo.

Pehrsson - som blant annet innleder sin modellkarriere med å kle seg naken utenfor Slottet - råder imidlertid unge jenter til å vente til de er over 18 før de prøver seg som glamourmodeller.

- Jeg var 22 da jeg begynte og det tror jeg var lurt. Men jeg angrer ikke på noenting, sier hun til Seher.no.

Også Beathe Grøgård, som er daglig leder i Show Models, er blant dem som reagerer på utspillet til den tidligere glamourmodellen.

- Jeg blir litt provosert av utspillet. Det virker som om de mest kjente glamourmodellene bare er opptatt av å advare folk, og ikke står inne for det de har gjort, sier hun til Dagbladet.

Grøgård er heller ikke enig i at tidligere glamourmodeller sliter med å få seg andre jobber.

- Det kommer an på hvordan man oppfører seg ovenfor sin nye arbeidsgiver. Alle jentene mine er i jobb eller under utdanning, hevder hun.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Fra glamourmodell til gartner