- Føler man står i gjeld resten av livet

Den unge artisten Tini Flaat får uvurderlig hjelp fra Magne Furuholmen.

MILLION-MENTOR: A-has Magne Furuholmen har investert mye tid, krefter og penger i karrieren til den unge artisten Tini Flaat, som han var mentor for i «The Voice» i 2012. Her gjester de «Senkveld» på TV 2 i slutten av september.  Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures
MILLION-MENTOR: A-has Magne Furuholmen har investert mye tid, krefter og penger i karrieren til den unge artisten Tini Flaat, som han var mentor for i «The Voice» i 2012. Her gjester de «Senkveld» på TV 2 i slutten av september. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I 2012 var a-ha-stjernen Magne Furuholmen (51) mentor for Tini Flaat (27) i «The Voice» på TV 2, før han sendte henne ut av konkurransen - med løfte om plateinnspilling.

De to siste årene har de to hatt et tett samarbeid, og denne uken var Furuholmen til stede da den lovende 27-åringen sang for britisk musikkpresse og bransjefolk i London. Det skriver VG.

Tini, som denne måneden slipper debutalbumet «Undo My Heart» her hjemme i Norge, understreker overfor VG hvor viktig Furuholmens store innsats har vært.

Den engasjerte artisten og kunstneren har nemlig fungert som alt fra management til plateprodusent for henne, og han har investert betydelige summer i karrieren hennes.

- Man føler man står i gjeld for resten av livet. Men jeg prøver å huske på at han sier han har det veldig gøy, hvis ikke kan samvittigheten spise opp kreativiteten. Jeg vet han ikke hadde gjort det om han ikke hadde lyst, påpeker Tini Flaat over VG.

LOVENDE: Magne Furuholmen sier til VG at Tini har blitt mye spilt på radio i Norge, og at flere andre europeiske land har vist interesse for musikken hennes. Her under opptredenen på «Senkveld» nylig, med Sven Nordin og Nils Vogt (t.v) som tilhørere.  Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures
LOVENDE: Magne Furuholmen sier til VG at Tini har blitt mye spilt på radio i Norge, og at flere andre europeiske land har vist interesse for musikken hennes. Her under opptredenen på «Senkveld» nylig, med Sven Nordin og Nils Vogt (t.v) som tilhørere. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

I tillegg til Tini har Furuholmen samarbeidet med tre andre unge artister fra «The Voice», nemlig Marius Beck, Monika Blomeid og Martin Halla. I fjor takket han nei til en ny sesong som mentor i TV 2-programmet, fordi han ville følge opp disse fire ordentlig.

- Jeg hadde rett og slett ikke hjerte til å stå på TV og love nye håpefulle noe uten å ha utrettet mer for de jeg allerede har lovet noe, forklarte Furuholmen til VG den gang.

Og i dag virker det langt ifra som at Magne Furuholmen angrer på tiden og ressursene han har lagt ned for å hjelpe blant andre Tini opp og fram i utlandet.

- Noe skal du bruke millionene på, også. Det er morsomt å bruke det på ting som kan få en fremtid (...) Det er forfriskende med unge folk som bare vil lage musikk og ikke har noen bagasje, understreker han overfor VG.

LES OGSÅ: Ble sett av 1,7 millioner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer