- Føler jeg har noe ugjort

Birger Lukas Eikemo slo igjennom for ti år siden. Etter en lang pause fra musikk føler han nå det er på tide å satse igjen.

<strong>DØMMES:</strong> Årets dommerpanel består av Hans-Erik Dyvik Husby, Bertine Zetlitz, Gunnar Greve Pettersen og Marion Ravn. Bak står programlederne Ravi og Guri Solberg.  Foto: TV 2
DØMMES: Årets dommerpanel består av Hans-Erik Dyvik Husby, Bertine Zetlitz, Gunnar Greve Pettersen og Marion Ravn. Bak står programlederne Ravi og Guri Solberg. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Birger Lukas Eikemo (35) visste at lista lå høyt da han gikk inn og stilte seg foran dommerpanelet i kveldens utgave av «Idol». 35-åringen er ikke ukjent i musikkbransjen og hadde i 1999 en radiohit med sangen «Part Time Loser».

- Det var skummelt å vite at de vurderte meg opp og ned. Jeg visste at lista lå høyt fordi jeg har vært i musikkbransjen tidligere, forteller Eikemo til Seher.no.

Birger var i 20-årene da han slo gjennom under artistnavnet «Sane». Etter radiohiten ble det noen flere singler og et album, men suksessen gav ikke bare mersmak.

- Musikkbransjen er kynisk og hard. Jeg var ung og naiv, og ble dratt i mange ulike retninger. Jeg sto nok ikke med rak nok rygg. Derfor pakket jeg bagen og dro til Australia og spilte kassegitar og hadde strandterapi.

Siden den gangen har 35-åringen skrevet sanger for ulike artister og jobber i dag i en sportsbutikk i Moss. Han er ikke klar for å legge artistkarrieren på hylla, og ser på «Idol» som en siste mulighet.

- Jeg føler at jeg har noe ugjort i musikkbransjen. Jeg fikk ikke vist hvor god jeg er, forteller Eikemo som spiller en egen låt i kveldens utgave av «Idol».  

Talentprogrammet har i år en øvre aldersgrense på 35 år, og Eikemo er så vidt ung nok til å være med.

- Jeg blir litt mobbet av kamerater for å være for gammel til dette, og det har hendt at jeg føler meg som syvende far i huset ved siden av alle 16-åringene, forteller han.

Se musikkvideoen til «Part Time Loser» her.

Se den håpefulle 35-åringen opptre i kveldens sending av «Idol», som begynner på TV2 kl. 20.00. Få full oversikt i Seher.nos TV-guide.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: "Idol"-dommerne mottar refs  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer