Carina Dahl:

- Føler jeg alltid har blitt forhåndsdømt

Artist Carina Dahl (32) åpner opp om den trøblete musikk-karrieren.

ARTISTDATTER: Selv om hun nærmest har vokst opp backstage med farens heavy metal-band TNT, var det en lang vei å gå før Carina Dahl fikk egen platekontrakt. Foto: NTB Scanpix.
ARTISTDATTER: Selv om hun nærmest har vokst opp backstage med farens heavy metal-band TNT, var det en lang vei å gå før Carina Dahl fikk egen platekontrakt. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(Se og Hør): I vår har du kunnet følge Carina Dahl (32) kjempe seg frem mot Nordkapp i realityserien «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». I dag kunne Se og Hør avsløre at Carina også skal være blant deltakerne i neste sesong av «Farmen kjendis».

Reality-deltakelser til side, det er artist Carina Dahl først og fremst har gjort seg kjent som. Den siste tiden har hun blant annet skapt overskrifter med sin egen versjon av hitlåten «Despacito», oversatt på trøndersk.

Det var kanskje ikke uventet at trondheimsjenta skulle ende opp som artist. Som datter av TNT-trommeslageren Morten «Diesel» Dahl (58), har popartisten - og den tidligere MGP-deltakeren nærmest vokst opp backstage.

Men om du tror platekontrakten nærmest gikk i arv fra hennes berømte far, tar du feil. I et intervju med Dagbladet kan Carina nemlig fortelle at det var en lang vei å gå før hun omsider fikk napp hos et plateselskap.

- Jeg banka på dører i Stockholm i to år før jeg fikk den kontrakten. Pappa spiller trommer i et rockeband, jeg synger pop. Det er liksom ingen likheter der, forteller hun til Dagbladet.

- Ikke blitt tatt seriøst

Til tross for at mange av låtene har vært populære på Spotify, har ikke anmeldere vært like begeistret for 32- åringens musikk. Musikken har heller ikke slått særlig an på radio.

- Store deler av Musikk-Norge har for mye makt. Jeg føler at jeg alltid er blitt forhåndsdømt, og det er kjedelig å ikke bli tatt seriøst. Det finnes heldigvis folk der ute som gjør det motsatte av hva bransjetoppene gjør, sier hun til Dagbladet og fortsetter:

UTEN EN TRÅD: I sin nyeste musikkvideo til låta «Closer» stiller Carina Dahl opp splitter naken. Video: Virus AS Vis mer Vis mer Vis mer

- Jeg får ofte meldinger fra mange jenter, men også gutter, som skriver at den og den låten hjalp dem gjennom noe. Da en gutt tatoverte logoen til «Not Like The Others» på hjertet sitt, fordi han hadde følt at han ikke var som alle andre, rørte det hjertet mitt. Man skal være stolt av å være annerledes, forteller 32-åringen.

Åpnet opp om bruddet

Til tross for at hun allerede har en mangeårig karriere som artist, har Carina Dahl vært ekstra synlig i mediebildet denne våren.

Kort tid etter at hun utga sin mye omtalte trøndeversjon av låten «Despacito», har seerne nemlig også fått se 32-åringen utfordre seg selv i årets sesong av realityserien «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».

LIVREDD: Carina Dahl er ofte å se stylet i dyre kjoler og med høye hæler, i stor kontrast til turmennesket man får møte på tv-skjermen. Søndag må hun utfordre sin største skrekk. Foto: Kristin Folsland Olsen, TVNorge
LIVREDD: Carina Dahl er ofte å se stylet i dyre kjoler og med høye hæler, i stor kontrast til turmennesket man får møte på tv-skjermen. Søndag må hun utfordre sin største skrekk. Foto: Kristin Folsland Olsen, TVNorge Vis mer

Carina har i tillegg åpnet opp om personlige utfordringer denne våren.

For drøye to år siden gikk nemlig Dahl og kjæresten Stian Lund hver til sitt. Til VG åpnet Dahl nylig opp om den vanskelige tiden etter bruddet, og forklarte at året 2016 i hovedsak gikk med på å lære seg å være alene. Likevel mener hun at hun i dag har kommet styrket ut av den vanskelige tiden.

- Jeg har på en måte alltid hatt noen der, og har alltid vært i kule forhold - uten sjalusi og med mye lidenskap. Så jeg fikk rett og slett sjokk da jeg ble singel. Fordi jeg var helt alene. Jeg måtte jobbe hardt med meg selv, og tenke at «herregud, du er født alene». Jeg hadde det jævlig i ett år etter bruddet, uttalte hun til avisen.

LES OGSÅ: - Han er en fantastisk fyr