Katarina Flatland

- Føler for å forklare

Fant inspirasjonen til sønnens navn på uvanlig vis.

LETTER PÅ SLØRET: Da Katarina Flatland og mannen Harald Dobloug fikk sitt første barn, fant de navneinspirasjon midt på festbordet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
LETTER PÅ SLØRET: Da Katarina Flatland og mannen Harald Dobloug fikk sitt første barn, fant de navneinspirasjon midt på festbordet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Katarina Flatland (34) var i mange år en elsket programleder på TV, og begynte siden på medisinstudiet. I dag er hun lege, og har helsepodkasten «Åpen journal» sammen med ektemannen Harald Dobloug, som også er lege.

I podkasten forteller åpenhjertige gjester om stort og smått fra sine liv, men også Katarina og Harald deler fra tilværelsen som småbarnsforeldre.

Katarina og Harald forlovet seg våren 2016 i New York, og bryllupet sto på Fyn i Danmark to år senere. Sommeren 2020 ble de foreldre for første gang og i 2023 fikk de nok et barn.

Og det er nettopp navnet til den eldste sønnen som har engasjert følgerne. Eller kanskje ikke navnet i seg selv, men snarere inspirasjonen til navnet. For da Katarina i september 2023 la ut en Instagram Story om at navnet Bernard faktisk var inspirert av en flaske vin, måtte hun ikke lenge etter rykke ut og forklare.

TOK OPPTAK: I podkasten «Åpen journal» får lytterne høre Katarina Flatland føde. Lyd fra: Podimo Vis mer

I en post hadde hun nemlig åpnet for at følgerne kunne stille henne spørsmål, og det var her en tilhenger først skrøt av navnet og siden lurte på om Katarina hadde fått inspirasjonen til navnet gjennom å drikke vinen selv, mens hun var gravid.

Katarina var snart å oppklare misforståelsen:

«Altså, takk for oppmerksomme følgere. Føler for å forklare at når jeg skrev hvordan vi fant navnet til førstemann, var det en vin som ble servert på middag hos oss, ikke som jeg drakk. Var helt avholds under begge graviditetene», skrev Katarina i posten.

INFLUENSER: Katarina Flatland er både programleder, podkaster og lege, men blogging lot hun ligge på hyllen. Reporter: Anniken Aronsen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

KK har forsøkt å komme i kontakt med Katarina Flatland for en kommentar, foreløpig uten hell.

Denne saken ble først publisert på KK.no

LES OGSÅ: Hylles etter kreftbeskjed