Herman Tømmeraas fra «Skam»:

- Føler at jeg har vokst veldig

Herman Tømmeraas letter på sløret om militærlivet.

TILBAKE I RAMPELYSET: «Skam»-stjernen Herman Tømmeraas har tilbrakt det siste året i militæret, noe som har sørget for at han har vært mindre synlig. Nå er han derimot tilbake igjen. Foto: Skjermdump Instagram/ NTB scanpix
TILBAKE I RAMPELYSET: «Skam»-stjernen Herman Tømmeraas har tilbrakt det siste året i militæret, noe som har sørget for at han har vært mindre synlig. Nå er han derimot tilbake igjen. Foto: Skjermdump Instagram/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Etter «Skam» ble det på mange måter stille fra skuespiller og danser Herman Tømmeraas (20). Han spilte karakteren «Penetrator-Chris», kompisen til William og hele skolens «fuckboy».

Etter serien og opptredener på diverse røde løpere og fester, har det derimot vært nokså stille fra drammenseren - som kan skilte med elleville 1,6 millioner følgere på Instagram. Der deler han ofte bilder med fansen, gjerne av seg selv som poserer foran profesjonelle fotografer.

Det siste året har derimot delingen vært moderat. Det er fordi 20-åringen, i likhet med mange på sin egen alder, har vært i militæret.

Under Se og Hørs Kjendisgalla kunne den blide og dresskledde skuespilleren lette på sløret om det ett år lange oppholdet.

PÅ FEST: Herman Tømmeraas har akkurat lagt et år i militæret bak seg, og dukket søndag opp for å feste med fiffen. Her poserer kjekkasen med KK-redaktør Ingeborg Heldal. Foto: NTB scanpix
PÅ FEST: Herman Tømmeraas har akkurat lagt et år i militæret bak seg, og dukket søndag opp for å feste med fiffen. Her poserer kjekkasen med KK-redaktør Ingeborg Heldal. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Mye disiplin

«Jeg skal i militæret, og kommer derfor trolig ikke til å være særlig aktiv i en periode. Jeg kommer tilbake snart, ha det fint enn så lenge», skrev Herman på Twitter den 10. januar i fjor.

Saken fortsetter nedenfor.

Became best friends with The Norwegian King today.

Et innlegg delt av HERMAN TØMMERAAS (@hermantommeraas)

Nå er militærtjenesten over, og på Se og Hørs Kjendisgalla fortalte han åpent om opplevelsen.

- Det er deilig å være tilbake. Fra utrolig mye disiplin og læring tilbake til venner og familie, som jeg jo har savnet under oppholdet. Jeg har lært helt sykt mye, og ville aldri vært foruten, men jeg skal innrømme at jeg trives i mitt «normale» liv, forteller han og smiler.

Søndag kveld troppet han opp på Grand Hotel i Oslo, ikledd dress fra Tommy Hilfiger. I fjor gikk han med skjorte, men det syntes han ble for stivt i år. Han byttet derfor den hvite kragen ut med en turtleneck i stedet, akkompagnert av et kjede. Skoene hans var fra trendbutikken Yme.

PÅ VIFT: Herman Tømmeraas byttet ut skjorta til fordel for en rullekrage, eller turtleneck. Antrekket stylet han med en ring fra Tom Wood, sko fra butikken Yme og et halssmykke. Her sammen med stylist Daniel Bratterud. Foto: Andreas Fadum
PÅ VIFT: Herman Tømmeraas byttet ut skjorta til fordel for en rullekrage, eller turtleneck. Antrekket stylet han med en ring fra Tom Wood, sko fra butikken Yme og et halssmykke. Her sammen med stylist Daniel Bratterud. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Ikke noe stress

Nå som et nytt liv har begynt etter utført militærtjeneste, vil arrangementer som dette og skuespillerkarrieren igjen bli viktig for 20-åringen. Han tar derimot med seg noe lærdom fra militæret inn i hverdagslivet.

- Jeg har hatt det gøy, og nå handler det om å bruke de nye verdiene i mitt nye liv. Jeg føler at jeg har vokst veldig, og har fått innsikt i alt fra selvdisiplin til gode rutiner. Det er fint å være ferdig, men jeg anbefaler alle å ta en tur i militæret, forklarer han.

Tømmeraas kan overfor Se og Hør avsløre at han for tiden jobber med nye prosjekter, og at ett av dem akkurat ble ferdig filmet. Han vil derimot ikke avsløre hva det er ennå, men sier at fansen vil få beskjed når den tid er inne.

I februar skal flere av hans «Skam»-kolleger møte hertuginne Kate og prins William når de kommer til Norge. Ifølge NRK skal det britiske paret angivelig møte Josefine Frida Pettersen (Noora), Ulrikke Falch (Vilde), Iman Meskini (Sana), Ina Svenningdal (Chris), Tarjei Sandvik Moe (Isak) og Carl Martin Eggesbø (Eskild).

Tømmeraas mener det hadde vært stas å få være med.

- Jeg tror ikke det er helt avklart hvem som får møte dem ennå, men det blir nok en del av hovedensemblet. Jeg blir ikke overrasket om jeg ikke er blant dem. Det går helt fint, egentlig. Det hadde vært kjempekoselig, men jeg ser ikke på det som noe stressmoment, sier han til Se og Hør.

KRYPTISK: Skuespiller Thomas Hayes og musiker og kompis Laurent Kelmendi spilte sammen under kjendiskampen på Norway Cup. Da de begge ble intervjuet senere, kan Kelmendi ha avslørt detaljer om Hayes kjærlighetsliv. Reporter: Henriette Eilertsen / Video: Marie Røssland Vis mer

- Ingen fuckboy

Tømmeraas er en relativt mediesky mann. Han har gitt få intervjuer, men lot danske Euroman ta en prat med ham i fjor.

På grunn av stillheten, har enkelte fans hatt problemer med å skille ham fra karakteren i serien. I intervjuet måtte derfor 20-åringen avklare at han selv ikke er særlig lik Chris.

- Helt underbevisst har mange, som har sett serien, fått et inntrykk av meg som person. De tror jeg er en fuckboy. Når jeg møter nye folk, og de blir kjent med meg, sier de: «Åh, du er jo slettes ingen fuckboy», sa han til magasinet, og fortsatte:

- Jeg føler ikke at vi er særlig like. Noe av min personlighet er selvfølgelig også med i hans karakter, fordi vi er jo nærmest på samme sted i livet. Men jeg spiller en stereotyp fuckboy, og håper virkelig ikke at jeg er det selv, fortalte han.

Uavhengig av likheter med karakteren eller ei, det er mange som digger den unge skuespilleren.

Hele 1,6 millioner mennesker følger ham altså på Instagram, der de får servert bilder av en poserende skuespillerstjerne. Han og Thomas Hayes har gjort sport av Instagram-profilene sine.

- Vi har en liten konkurranse. Thomas er litt mer kul rundt kontoen sin, mens jeg stresser mer. Når jeg passerer ham i antall følgere skriker jeg «Yeah», men han sier bare «Slapp av», sa 20-åringen.

LES OGSÅ: - Jeg har aldri forsøkt å være et forbilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer