Stiller ut broren Ari Behns kunst:

- Følelsesladet jobb

Ari Behns verker stilles ut for første gang etter hans død.

SØSKNENE STILLER UT: Anja og Espen Bjørshol stiller ut Ari Behns verker. Her er de sammen i Moss Kunstgalleri i 2017. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
SØSKNENE STILLER UT: Anja og Espen Bjørshol stiller ut Ari Behns verker. Her er de sammen i Moss Kunstgalleri i 2017. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har nå gått litt over fem måneder siden Ari Behn gikk bort. Nå hedres kunstneren av sine søsken, Anja og Espen Bjørshol, i den første utstillingen av hans verker siden han døde.

Det skriver Moss Avis.

Utstillingen starter i nettopp Moss, hvor Behn har holdt en rekke utstillinger gjennom åra. Søsknene har jobbet med utstillingen i det stille frem til nå.

Anja Bjørshol forteller til avisen at det var naturlig å åpne utstillingen i Moss, ettersom det var der Behns kunstneriske karriere startet.

Følelsesladet

Hun forteller at hun fortsatt bearbeider sorgen etter brorens død, men at det er på siden av arbeidet med utstillingen.

- Sorgen er der, men å planlegge denne utstillingen handler om å ivareta Aris kunst, sier hun til avisen.

Anja Bjørshol forvalter kunsten til broren fram til døtrene hans er gamle nok til å ta over oppgaven. Hun jobber også til daglig som formidler ved Galleri F15 i Moss.

EPISODE 5: I denne episoden av «Jan Thomas pusser opp» blir vi vitne til at Ari Behn, like før sin bortgang, overrasket Jan Thomas med en helt spesiell gave. Vis mer

Hun vil imidlertid ikke kalle det en minneutstilling, noe hun mener hennes avdøde bror heller ikke ville gjort.

- Det er selvsagt noe annet og mer følelsesladet å jobbe med denne utstillingen, men jeg forsøker å være så profesjonell som mulig. Min oppgave er å gjøre valgene som løfter fram Ari som kunstner. Sorgen bearbeider jeg ved siden av, sier hun til avisen.

Søsterens siste løfte

De tre søsknene har alle en bakgrunn i kunst, og har tidligere stilt ut sammen. I 2017 stilte de ut «Tre søsken» i Moss, hvor de viste frem sine helt ulike tilnærminger til kunsten.

Den nye utstillingen åpner 20. juni på Jeløy, og inneholder også arbeid av Behns nære venner Per Heimly og Mikael Persbrandt. Videre tar utstillingen veien til andre gallerier i landet.

DØD: Caroline Vagle, kongehusekspert i Se og Hør, hyller Ari Behn, som tok sitt eget liv første juledag. Vis mer

Under bisettelsen til den folkekjære kunstneren holdt søsknene sine minneord i Oslo domkirke. I den tårevåte avskjeden kom Anja Bjørshol med et siste løfte til broren.

- Vi skal fortsette. Vi skal fylle huset med din kjærlighet og varme. Jeg lover. «Ta vare på hverandre», sa du. Jeg lover å ta vare på jentene dine, sa Anja og fortsatte:

- De tre jentene, som er det vakreste du har. De tre som du elsket høyere enn noe annet. De tre som var det viktigste for deg.

LES OGSÅ: - Var hos Ari da han døde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer