BABYLYKKE: En kvinne i Belfast fødte fredag seks barn på fem minutter. Sjansen for at det skal skje er en til fire og en halv million (Illustrasjonsbilde) Foto: AP
BABYLYKKE: En kvinne i Belfast fødte fredag seks barn på fem minutter. Sjansen for at det skal skje er en til fire og en halv million (Illustrasjonsbilde) Foto: APVis mer

Fødte seks barn på fem minutter

- Det var en stressende situasjon.

SEHER.NO: En fødsel er en stor påkjenning, men for nord-irske Nuala Cornway ble minnet fra fødestua nok litt sterkere enn hos de fleste andre kvinner.

I løpet av fem minutter på Royal Jubilee Maternity Hospital i Belfast, fødte hun hele seks barn - fire jenter og to gutter.

- Det var en stressende situasjon for både de ansatte og foreldrene, men alt gikk veldig bra, sier sjefs-jordmor Patricia Denvir til Daily Mail.

Sekslinger forekommer ifølge avisa i bare en av fire og en halv millioner graviditeter.

I motsetning til den berømte åttling-mammaen Nadya Suleman fra USA, har ikke de nybakte foreldrene fått noen form for hjelp til bli gravide.

Det eneste skåret i gleden er at alle de nyfødte trenger  intensiv behandling på sykehuset, siden de ble født 14 uker for tidlig.

- Dette er både en glad stund og en potensielt vanskelig stund. Det var en spesiell ting å være med på, men man tenker også på at det er små barn som får intensiv behandling, sier konsulenten Clifford Mayes ved sykehuset til Daily Mail.

LES OGSÅ: Her feirer hun 115 år