Cecilie Ramona Kåss Furuseth:

- Fødte på 25 minutter

Åpner seg om fødselen.

FØDSEL: Cecilie Ramona Kåss Furuseth åpner seg om fødselen i podkasten hun har sammen med søsteren Else Kåss Furuseth. Foto: Helene Kjærgaard Sviland / Senkveld/ TV 2
FØDSEL: Cecilie Ramona Kåss Furuseth åpner seg om fødselen i podkasten hun har sammen med søsteren Else Kåss Furuseth. Foto: Helene Kjærgaard Sviland / Senkveld/ TV 2 Vis mer
Publisert

Cecilie Ramona Kåss Furuseth (38) og samboeren Anthony Harrison ble foreldre for andre gang i april i år. Nyheten kom nesten nøyaktig ett år etter paret fikk sitt første barn i fjor.

På under to år har paret altså fått to barn, sønnen Finley og datteren Maeve.

Den siste tiden har Else Kåss Furuseth (42) tatt ansvar for søstrenes podkast, «The Kåss Furuseths», men i siste episode er det selveste «Lillebolla» som er gjest.

I podkasten åpner den nybakte tobarnsmoren seg om sin andre fødsel for første gang.

- Jeg trodde at jeg ikke hadde glemt hvor vondt det var sist, siden det var så kort tid siden. Det hadde jeg glemt. Det er helt grusomt vondt, rett og slett. Det er helt som om underkroppen skal løsne fra overkropp - det er akkurat sånn det føles, sier hun om fødselen.

DRITSKUMMELT: Cecilie Kåss Furuseth avsørte 30 desember 2020 at hun hadde blitt mor til en liten gutt. Nå har hun vært på «P3morgen» og snakket om fødselen. Video: NRK Vis mer

38-åringen understreker at det ikke var en dramatisk fødsel, men at hun gikk hele 11 dager på overtid - noe som gjorde henne ganske gæren.

Men selve fødselen gikk imidlertid utrolig fort. Så fort at samboeren Anthony ikke rakk frem til sykehuset før lille Maeve var halvveis ute.

Cecilie hadde det som kalles en styrtfødsel, og på 25 minutter var datteren født.

- Syke ting som foregår

Cecilie har den siste tiden vært ute i mammapermisjon og derfor ikke hatt rollen som programleder i verken podkasten «The Kåss Furuseths» eller podkasten «God bedring», som hun har sammen med lege Kaveh Rashidi (34) og psykolog Peder Kjøs (55).

Nå som tobarnsmoren igjen hadde et talerør benyttet hun anledningen til å snakke om noe som har irritert henne - nemlig oppfølgningen av mødre etter fødsel.

BABYLYKKE: Maria Amundsen, kjent fra «Ex on the beach», forteller om veien til fødselen og hvorfor hun ikke har planer om å forlove seg med det første. Reporter/klipp: Luna Lea. Vis mer

- Det er så syke ting som foregår, i livmoren, at alle organene flytter seg, at magemusklene åpner seg opp for å gjøre plass til en baby, at det gror et menneske inni der i ni måneder, også tror du at alt er bare helt topp når den babyen er ute? spør hun søsteren retorisk i podkasten.

Hun understreker at hun syns det er kjempegod oppfølging av selve barnet, men at mor derimot ikke blir husket på.

- De sier du burde ha seksukerskontroll, men det må du liksom ta tak i selv. Det er ikke noen kontroller eller oppfølging, også er det masse fødselsskader som man kan få, sier hun, og legger til at hun syns det er rart at det ikke er flere kontroller med tanke på hvor komplisert en fødsel er.

Se og Hør har foreløpig ikke lykkes i å komme i kontakt med Cecilie Kåss Furuseth.

MISTET HÅRET: Mari Haugersveen, kjent fra blant annet «Tigerstaden», mistet mye hår etter fødselen. Video: Mari Haugersveen Vis mer

- Litt kaotisk

I den nyeste episoden av «Fødselspodden» åpner Furuseth seg også om fødselen og småbarnslivet overfor programleder Tuva Fellman (35).

På spørsmål om hvordan det er å være tobarnsmor svarer gjesten:

- Det er litt kaotisk. Det er det, spesielt i helgene når det ikke er barnehage … For det skal skje ting hele tiden.

En annen ting den nybakte moren trekker frem er at søsken blir sjalu når det kommer et nytt barn som får masse oppmerksomhet.

- Han (Finley, journ.anm.) var veldig lei seg i starten rett og slett, og det var veldig vondt, forteller hun, og legger til at det særlig er vanskelig ettersom sønnen ennå ikke har språk og det derfor er vanskelig å forklare.

For å lette på situasjonen for den lille gutten prøver foreldrene å ta Finley med på tingene som skjer rundt den nye babyen, som mating, kosing og bleieskift.

LES OGSÅ: Sophie Elise: - Gjør selvfølgelig vondt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer