Mariann Thomassen:

Fødselen endte i keisersnitt:
- Hodet satt fast

Artisten deler fødselshistorien sin.

SLITSOM FØDSEL: Artist Mariann Thomassens fødsel av datteren varte i et helt døgn. Nå forteller hun om opplevelsen i den nyeste episoden av podkasten «Fødselspodden». Foto: Tore Skaar / Se og Hør
SLITSOM FØDSEL: Artist Mariann Thomassens fødsel av datteren varte i et helt døgn. Nå forteller hun om opplevelsen i den nyeste episoden av podkasten «Fødselspodden». Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert

Artist og Surferosa-vokalist Mariann Thomassen (40) fikk sitt første barn, en liten datter, for snart ett år siden.

Baby-nyheten delte hun den gang på Instagram hvor hun også avslørte at fødselen trakk ut og at det endte med at hun måtte ta keisersnitt. Mariann har ikke delt noen videre detaljer om fødselen, før nå.

Slitsomt døgn

I den nyeste episoden av podkasten «Fødselspodden» med programleder Randi Fuglehaug (38) er Mariann gjest og deler åpent om den 24 timers lange fødselen av datteren.

- Det var en aktiv fødsel i 24 timer der hun (datteren, journ.anm.) faktisk satt fast. På slutten hadde jeg syv kraftige rier på ti minutter. Hun lå bare og stanget hodet inn i sida, altfor lenge, forteller en ærlig Mariann i podkasten.

Videre forteller artisten at hun var ekstremt sliten da den ene legen kom inn og skulle kjenne etter.

- Hånden hennes dirret noe sinnssykt, så jeg lurte på om hun fikk strøm i seg eller noe sånt. Jeg tenkte: «Herregud, ligger ungen min inni der og stanger hodet så fort, shit hva skjer?», men det var bare riene. Det var så kraftige rier, også satt hun jo fast, alt jobbet imot, forteller Mariann videre, og legger til:

- Epiduralen funket veldig dårlig for meg, så jeg ble satt på drypp i tillegg og det hemmet den naturlige fødselsaktiviteten litt.

Ettbarnsmoren påpeker i podkasten at hun synes det tok altfor lang tid før hun fikk lov til å ta keisersnitt.

- 24-timers fødsel, førstegangsfødende og du har et hode som sitter fast og du vet det. Jeg skjønner ikke poenget med å vente så veldig lenge, så når jeg ble trilla oppover og det var avtalt at det skulle bli keisersnitt, var jeg helt utslitt.

Heldigvis endte fødselen med barneskrik, og med en sliten Mariann som var lykkelig over at datteren endelig var ute i god behold.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Gledet seg til å bli mamma

Det var i april 2018 at artisten avslørte at hun var gravid og ventet sitt første barn sammen med kjæresten Jan Kristian Kielland Asmyhr.

I et innlegg på sin Instagram-profil delte hun et bilde av sin voksende mage.

«Det vakreste en kan oppleve, sier de. Jeg og Jan Kristian Kielland Asmyhr venter en liten tulle 27. juni. En ubeskrivelig følelse av lykke og sterke følelser og litt skrekkblandet fryd … Ja, vi er spente. Peanøtten vår vokser og har sceneshow inni magen min. Formen er upåklagelig,» skrev hun til bildet.

Overfor Se og Hør fortalte Mariann at hun gledet seg stort til å bli mamma.

- Det er helt magisk å tenke på at ei lita tulle skal møte oss i juni. Er forelsket og glad. Forventer meg at dette blir en reise som aldri tar slutt, sa hun den gang.

Hun fortalte også at hun så fram til barnslig lek og moro.

- Jeg er tross alt ganske barnslig selv, og jeg har trua på å ta vare på barnet i seg selv til en dør. Hun skal få velge hva hun vil bli når hun blir stor og jeg skal støtte henne hundre prosent. Galskap lenge leve.

- Beste jeg har møtt

Mariann møtte kjæresten Jan Kristian Kielland Aspmyhr i Oslo, og har fortalt at hun var «solgt» allerede etter første date.

- Han er det beste mennesket jeg har møtt noen gang. Heldig! sa hun til Se og Hør i april.

På sin Instagram-profil deler hun stadig bilder av kjæresten, og har flere ganger erklært sin kjærlighet til ham.

Mariann Thomassen var vokalist i Surferosa i en tiårsperiode. Bandet ga til sammen ut tre album, hadde flere radiohits, som «Saturday Night» og «Lucky Lipstick», og turnerte blant annet sammen med The Killers, The Ark og The Sounds.

LES OGSÅ: - Trodde på et tidspunkt at jeg skulle revne i to

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer