Cana Buttenschøn:

Fødselen ble starten på et mareritt

Mottok tung beskjed etter fødselen.

ALVORLIG SYK: Cana Buttenschøn (t. v.) fikk vite at hun var alvorlig syk like etter fødselen. Foto: Jonas Olufson / Ritzau Scanpix / NTB
ALVORLIG SYK: Cana Buttenschøn (t. v.) fikk vite at hun var alvorlig syk like etter fødselen. Foto: Jonas Olufson / Ritzau Scanpix / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For litt over fire uker siden var den danske influenseren Cana Buttenschøn (32) høygravid, spent og utålmodig.

Nå er hun nybakt mor, nyforlovet - og diagnostisert med livmorhalskreft. Buttenschøn har to sønner fra før, Jens og Peter, og ble nylig mor til en liten jente.

Den tøffe nyheten delte hun nylig med følgerne sine gjennom en ti minutters lang video på Instagram. Der forklarer trebarnsmoren at hun hadde behov for å være åpen om hva som hadde skjedd den siste tiden.

En klump i livmoren

Hun innleder med å fortelle at hun «aldri i sin villeste fantasi» hadde trodd at hun skulle legge ut en video som dette.

Deretter forteller influenseren at hun fikk en kreftbeskjed for fire uker siden. Kreften ble oppdaget under fødselen av datteren.

- Livet mitt har derfor ikke bare blitt snudd på hodet av å få et nytt barn, men sykdommen min har selvfølgelig også endret mye.

Videre forteller hun at den planlagte hjemmefødselen ikke lot seg gjennomføre, nettopp på grunn av kreften.

- Vi oppdaget under fødselen at det var en klump i livmoren min. Det var den som gjorde at jeg ikke kunne føde vaginalt. Det var rett og slett for stor knute til at en baby kunne komme seg ut på den måten.

Datteren ble til slutt født gjennom keisersnitt.

TAR ALT: Den kreftsyke influenseren bestemte seg denne uka for å fjerne alt håret. - Jeg trodde det skulle være vanskelig, skriver hun på Instagram. Video: Instagram / @elin.kjos Vis mer

En forferdelig sykdom

32-åringen forteller at kreftbeskjeden er det mest voldsomme hun har opplevd i hele sitt liv. Buttenschøn har allerede startet på sine første behandlinger, og må innom sykehuset hver dag.

Foreløpig synes hun imidlertid det går greit, selv om mammapermisjonen blir veldig annerledes enn hun hadde sett for seg i forkant, i alle fall i starten.

- Til nå har jeg følt meg rimelig bra etter behandlingene mine. Jeg har ikke kjent så veldig mye til cellegiften eller strålebehandlingen, bortsett fra at jeg er rimelig sliten, sier hun.

Hun forklarer at livmorhalskreft er en forferdelig sykdom som rammer kvinner, unge som gamle.

Samtidig understreker Buttenschøn at hun helt sikkert kommer til å bli frisk igjen, og at det aller viktigste nå er at hun beholder troen og håpet på nettopp det.

Nå gleder hun seg til å komme ut på den andre siden av alt dette, og legger avslutningsvis til at hun oppfordrer alle til å ta HPV-vaksinen og sjekke seg jevnlig.

Kreftsyke Jane Marzewski (30) rører den ellers så beinharde dommeren Simon Cowel i «Americas Got Talent». Video: NBC Vis mer

LES OGSÅ: - Først fikk jeg nytt hjerte - så fikk jeg kreft

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer