Steffen Iversen og Gordon Ramsay:

Fnyser av sammenlikningen: - Jeg lager bedre mat

Steffen Iversen synes ikke han likner på Gordon Ramsay.

SKILT VED FØDSELEN? Den tidligere fotballspilleren Steffen Iversen (41) har endt opp som Twitter-snakkis etter at han ble sammenliknet med den britiske kjendiskokken Gordon Ramsay (51). Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet, NTB Scanpix
SKILT VED FØDSELEN? Den tidligere fotballspilleren Steffen Iversen (41) har endt opp som Twitter-snakkis etter at han ble sammenliknet med den britiske kjendiskokken Gordon Ramsay (51). Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet, NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): - Dette er gammelt nytt, medgir fotballprofil Steffen Iversen (41) overfor Dagbladet.

Det var i et Twitter-innlegg andre påskedag at den britiske sportsjournalisten og forfatteren Daniel Storey delte et bilde av trønderen, for øvrig tatt av Dagbladets fotograf Thomas Rasmus Skaug, med følgende bemerkning:

- Den tidligere Tottenham-spilleren Steffen Iversen er blitt blodfan av Gordon Ramsay, og har nå lagt seg under kniven for å likne på sitt store idol.

- Aldri møtt ham

Twitter-innlegget, som blant annet er omtalt av svenske Expressen, er i skrivende stund retvitret mer enn 1700 ganger og har samlet over 5000 likes.

Selv om dobbeltgjenger-poenget kanskje er nytt for mange, er altså Iversen selv godt kjent med sammenlikningen.

- Dette var en greie da jeg spilte for Crystal Palace i 2011 og 2012. Da hang det alltid masse bilder av Gordon Ramsay ved plassen min i garderoben, humrer han.

Iversen synes riktignok ikke han likner på den britiske kjendiskokken.

- Nei, det er heller han som likner på meg, i så fall, sier han.

- Hva slags forhold har du til Gordon Ramsay?

- Jeg vet hvem han er, men har aldri møtt ham, og følger ikke med på hva han gjør. Det eneste jeg vet er at jeg er flinkere til å lage mat enn ham.

- Kunne du tenkt deg å møte ham, da?

- Ha-ha, det har jeg aldri hatt noe behov for, sier Iversen.

Måtte trekke seg

Iversen-bildet som som var utgangspunkt for Twitters skilt ved fødselen-snakkis ble tatt under innspillingen av NRK-programmet «Mesternes mester» i fjor, som ble sendt på tv tidligere i år.

Steffen Iversen skadet seg stygt under en badelek i Mesternes mester. Video: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

41-åringen endte opp med å trekke seg fra programmet etter å ha fått problemer med en prolapsskade, og forklarte til Dagbladet, som møtte ham under innspillingen i Portugal, at han var forberedt på havne i en situasjon der han muligens ble nødt til å trekke seg.

- Jeg kjente allerede etter dag én at dette kom til å bli utfordrende. Jeg har jo slitt med ryggen i mange år. Så det kom ikke som noen overraskelse at det endte slik, fortalte Iversen, og la til:

- Jeg sa fra til produksjonen i forkant at jeg har en rygg som er fryktelig dårlig, og at jeg mest sannsynlig, på et eller annet tidspunkt, måtte trekke meg.

Ble singel

Dette var ikke første gang i løpet av tv-oppholdet at Iversen var uheldig. Tidligere i innspillingen var 41-åringen også involvert i en bassengulykke som resulterte i en mindre hjernerystelse og flere sting i panna.

VINNERINTERVJUET: «Mesternes Mester»-deltakerne er på plass for å feire finalen, hvor Gro Hammerseng-Edin stakk av med seieren, mens Espen Jansen havnet på en andreplass. Video: Emilie Rydning Vis mer

Iversen, som la fotballskoene på hylla for godt i 2012, har gjennom 79 landskamper scoret 21 mål for Norge, og har blant annet blitt norsk seriemester flere ganger. 41-åringen spilte for Tottenham da laget vant den engelske ligacupen i 1999, og har, som han selv nevner, også spilt for Crystal Palace. Han har i tillegg vært innom Wolverhampton, og spilt for Rosenborg og Vålerenga.

De siste åra har Iversen fungert som spillende trener i Haugar. Før jul ble det imidlertid kjent at han ville forlate Vestlandet til fordel for Trondheim, der han nå er ansatt som hovedtrener i Trygg/Lade.

I mars bekreftet Iversen overfor Dagbladet at han og kjæresten gjennom tre år, Jeanett Andersen Dyrseth (30), går hvert til sitt.

- Det ble slutt ikke så altfor lenge etter innspillingen av «Mesternes mester». Jeg flyttet hjem til Trondheim i oktober, og har kjøpt meg leilighet der, fortalte han.

LES OGSÅ: Her er Lotto-Reidars nye kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer