Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill:

Flyttingen kan bli satt på vent

Prinsesse Madeleine og familien skal vende snuten tilbake til Sverige etter ti år i utlandet.

KOMMER HJEM: Prinsesse Madeleine tar med seg familien sin tilbake til Sverige. Det kan nå by på utfordringer for ektemannen. Foto: Shutterstock/NTB
KOMMER HJEM: Prinsesse Madeleine tar med seg familien sin tilbake til Sverige. Det kan nå by på utfordringer for ektemannen. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Forrige uke kom det svenske hoffet med en overraskende kunngjøring: Prinsesse Madeleine (40) og familien flytter hjem til Sverige.

«Prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill (48) har bestemt at familien skal bli boende i Sverige fremover. Prinsesse Leonore og prins Nicola begynner på skolen i Stockholm til høsten, og prinsesse Adrienne skal gå i barnehage», var blant det som sto i pressemeldingen.

Det kom også frem at de skal bosette seg i luksusvillaen på Hovstallet på Östermalm i Stockholm i august.

BLEMME PÅ DIREKTEN:Prinsesse Madeleine var på besøk i hjemlandet Sverige. Under et intervju av åpningen gikk det litt i ball for prinsessen. Video: Pelle T Nilsson. Vis mer

Risikerer å bli igjen

Prinsesse Madeleine har bodd i utlandet i over ti år, men har hatt base i den amerikanske delstaten Florida de siste årene.

Flere har spekulert på hva årsaken bak flytteplanene kan være, og mange mener at det trolig skyldes at ekteparet er opptatt av at barna skal få en «svensk oppvekst», selv om prinsessen og familien har levd et tilsynelatende normalt liv i Florida.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sa svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

I oktober 2019 ble det nemlig kjent at Madeleines far, kong Carl Gustaf (76), hadde bestemt at hennes tre barn ikke lenger vil tilhøre kongehuset, og at de dermed fratas kongelige plikter og titler.

Selv om prinsesse Madeleine og familien trolig gleder seg stort til hjemkomsten kan et uforutsett problem sette flytteplanene på vent.

Det melder Svensk Dam.

- Lovverket skal gjelde for alle

Under en nylig direktesending av «Svenskar i världen» på YouTube med migrasjonsminister Maria Malmer Stenergard (41), ble prinsessefamiliens flytting til Sverige et tema.

HUMPETE: Svenske kronprinsesse Victoria og prins Daniel var vertskap for besøket det norske kronprinsparet hadde lagt til Stockholm. Første dag med besøk fikk en noe humpete start. Video: Caroline Vagle / Se og hør Vis mer

Under sendingen fikk migrasjonsministeren spørsmål om Chris, som ikke er svensk statsborger, må gå gjennom prosessen med å få oppholdstillatelse som «vanlige» folk.

Denne prosessen kan ta opptil to år, og ekteparet kan dermed bli tvunget til å bo i forskjellige land i en periode.

- Det er klart at lovverket skal gjelde for alle. Men det er en del grunner til unntak, og jeg kan ikke forutse hvordan det skal gjøres i denne enkeltsaken, uttalte Malmer Stenergard.

Hun understreket likevel at regjeringen ønsker alle som vil flytte tilbake til Sverige velkommen - uavhengig om de er kongelig eller ikke.

LES OGSÅ: Bekrefter brudd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer