Runar Sögaard:

Flyttes til et sikrere fengsel etter bråk

Skal ha fått flere advarsler.

FLYTTES: Runar Sögaard er nødt til å bytte fengsel etter flere tilfeller av bråk og advarsler. Foto: Morten Eik / Se og Hør
FLYTTES: Runar Sögaard er nødt til å bytte fengsel etter flere tilfeller av bråk og advarsler. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av desember skrev svenske Aftonbladet om Runar Sögaards (54) fengselsopphold. Den gang ble det nemlig kjent at han blant annet skal han ha kommet på kant med ansatte, ved blant annet å true med en «mediabombe».

Den tidligere predikanten soner for øyeblikket en dom på ett år og åtte måneder for en rekke lovbrudd, deriblant skatteunndragelse og ulovlig bokføring.

Nå har fengselet fått nok, skriver Expressen.

KRANGEL: Runar Søgaard ble beskyldt for å ha kalt Abubakar Hussain for en «negerbolle» i «Camp Kulinaris». Video: Viafree/Rød Løper Vis mer

Flere advarsler

54-åringen må nå flyttes til et sikrere fengsel. Bakgrunnen skal være at han har kranglet med medfanger om tekst-tv og at han irriterer seg over at fengselsjefen ikke har en kristen bakgrunn, ifølge avisa.

De har fått tilgang til fengselsrapportene, der det skal komme fram at den tidligere «Farmen kjendis»-deltakeren har fått flere advarsler.

Han har fram til nå oppholdt seg på den åpne anstalten Svartsjö i Ekerö kommune. Anstalten har laveste sikkerthetsklasse.

Etter at han blant annet truet med «mediabomben» viser journaler fra fengselet at 54-åringen har blitt etterforsket for flere forsømmelser.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Sögaards advokat, foreløpig uten hell.

RØMLING: Runar Søgaard fant fort ut at «Torpet» ikke var et sted han ønsket å tilbringe særlig mye tid, mye på grunn av Aune Sand. Video: TV 2 og Miriam Bakkejord Vis mer

Innblandet i «voldssituasjon»

I midten av desember i fjor ble han etterforsket for å ha uttalt seg om fengselsjefens religion - at han mangler kristen bakgrunn. Ifølge journalene nekter han for å ha gitt slike kommentarer.

Noen dager seinere skal han ha oppholdt seg utenfor fengselets område, og ble derfor etterforsket for rømning. Han skal ha blitt med tilbake til cella så fort det ble oppdaget, og fikk en påminnelse om å følge reglene.

Første juledag skal Sögaard ha blitt rapportert for å være innblandet i en «voldssituasjon». I et avhør skal han ha uttalt at han ville se på tekst-tv, da en annen innsatt skal ha blitt opprørt og ville se på noe annet.

Den andre innsatte skal deretter ha truet med vold, og Sögaard skal ha stilt seg opp og gjort seg klar for selvforsvar. Kriminalomsorgen anser ikke at det er bevist uaktsomhet fra 54-åringens side.

RHODOS: Bettina Buchanan, som bor og jobber på Rhodos i sommer, forteller om en hendelse der hun ble arrestert. Reporter: Øystein Andersen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Flyttes etter bråk

Etter totalt fem advarsler og ni tilfeller av mistenkt dårlig oppførsel, er han nå ferdig på Svartsjö.

I en fersk rapport står det, ifølge Expressen, at han flyttes til fengselet i Täby. Fengselet har en høyere sikkerhetsklasse - klasse to, den nest høyeste.

«Etter en samlet vurdering av hva som har framkommet vedrørende Runar Sögaards mislighold, vurderes det at det er fare for fortsatt mislighold og han må derfor plasseres på en sikkerhetsklasse to-instutisjon for at orden og sikkerhet skal opprettholdes», heter det i kriminalomsorgens rapport.

BILJAKT: Da politimennene stod i kø ble de vitne til dette. Video: West Midlands Police. Reporter: Marie Røssland Vis mer

I juni i fjor ble 54-åringen dømt til ett år og åtte måneder i fengsel. Han anket dommen fra lagmannsretten. I september avviste svensk høyesterett anken, og dommen fra lagmannsretten ble dermed stående.

- Han er overrasket og skuffet, sa advokaten hans, Staffan Bergqvist, ifølge Expressen.

LES OGSÅ: - Klarte ikke å spise

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer