FORLATER FROGNER: Forfatter Åsne Seierstad har lagt ut sveitservillaen på Frogner i Oslo for salg - med en prisantydning på 46 millioner kroner. Foto: ZOvenfra/ Nordvik&Partners/ NTB scanpix
FORLATER FROGNER: Forfatter Åsne Seierstad har lagt ut sveitservillaen på Frogner i Oslo for salg - med en prisantydning på 46 millioner kroner. Foto: ZOvenfra/ Nordvik&Partners/ NTB scanpixVis mer

­

Flytter fra millionvilla etter 14 år

Forfatter Åsne Seierstad selger huset på Frogner i Oslo.

(Seoghør.no): Journalist og forfatter Åsne Seierstad (47) har skrevet en rekke bøker, og hun er både en bestselgende og prisvinnende forfatter.

Spesielt kjent er hun for den omdiskuterte boka «Bokhandleren i Kabul» (2002), og som journalist har hun dekket både krigen i Afghanistan og Irak.

Da hun kom tilbake til Norge i 2003, flyttet hun inn i en idyllisk sveitservilla på Frogner i Oslo, som lå skjermet til i en frodig hage. Nå, 14 år senere, er huset til slags. Det skriver TV 2.no.

- Det satt langt inne, for det er jo et fantastisk flott hus, som har sjel og en historie. Men nå har jeg sagt adjø, og håper det får noen ny eiere, sier Seierstad til TV 2.

IDYLLISK BELIGGENHET: Huset ligger i en egen, grønn lune sentralt på Frogner i Oslo. Foto: ZOvenfra/ Nordvik&Partners
IDYLLISK BELIGGENHET: Huset ligger i en egen, grønn lune sentralt på Frogner i Oslo. Foto: ZOvenfra/ Nordvik&Partners Vis mer

Prislapp på over 40 millioner

Ifølge TV-kanalen har den anerkjente forfatteren allerede flyttet inn i et annet hus i en annen bydel i Oslo.

Den gamle trevillaen, som har et areal på omtrent 600 m², ble nemlig i største laget.

- Jeg blir glad om noen andre får glede av å bo her. Jeg anbefaler boligen til barnefamilier. Det er flere familier i området, og det er et rolig strøk, tilføyer Seierstad, som sammenligner boligen med det å «være på landet midt i byen».

Den unike villaen er lagt ut på Finn.no, med en prisantydning på hele 46 millioner kroner.

KOSELIG: Boligen har flere spesielle detaljer som gjør at huset skiller seg ut. Foto: ZOvenfra/ Nordvik&Partners
KOSELIG: Boligen har flere spesielle detaljer som gjør at huset skiller seg ut. Foto: ZOvenfra/ Nordvik&Partners Vis mer

Av boligannonsen fremgår det at huset har fem soverom, består av tre etasjer i tillegg til en underetasje, og at villaen ble bygget i 1891.

Der kommer også fram at villaen ble kjøpt for 5,6 millioner kroner i 2004, men at en rekke oppgraderinger er blitt gjort siden den gang. Blant annet er to bad og to kjøkken blitt pusset opp.

Saken fortsetter nedenfor.

Bytter bolig

Åsne Seierstad er for øvrig ikke den eneste kjendisen som har byttet bolig i år. I april kunne Jenny Skavlan (31) og Thomas Gullestad (36) fortelle at de hadde lagt ut den kule Oslo-leiligheten sin for salg.

«Kåken kommer straks for salg, så det er bare å slippe kula», skrev Skavlan på Instagram den gang.

Ifølge Nettavisen ble leiligheten i Oslo sentrum solgt for 9,15 millioner kroner - 350.000 under prisantydning

Noen uker senere ble det kjent at superparet hadde kjøpt et arkitekttegnet funkishus i det ettertraktede boligområdet Berg i Oslo for 16,5 millioner kroner.

På omtrent samme tid skrev Se og Hør at «Mammon»-stjernen Jon Øigarden (46) og familien hadde solgt sitt rekkehus i nærheten av Ullevål Hageby i Oslo. Boligen ble solgt allerede før siste visning, for hele 14,2 millioner - nesten to millioner over prisantydning.

I sommer valgte også artist og tidligere MGP-vinner Margaret Berger (31) og kjæresten Glenn Huth Mæland å selge sin leilighet på Sagene i Oslo. Den flotte leiligheten hadde en prisantydning på omtrent fire millioner kroner.

LES OGSÅ: Avslører ukjent «Farmen kjendis»-drama