Knut Arild Hareide:

Flytter fra luksushjemmet etter fire år

- Vi vil redusere huslånet vårt.

FLYTTER: Etter fire år har Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria valgt å selge boligen. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør / Arne Schram
FLYTTER: Etter fire år har Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria valgt å selge boligen. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør / Arne Schram Vis mer
Publisert

Etter fire år selger KrF-leder Knut Arild Hareide (45) og kona Lisa Maria (35) luksushjemmet på Grefsen i Oslo.

Den imponerende boligen ble lagt ut på Finn tidligere denne uken og selges av eiendomsmegler Bettina Due. Huset ligger i grønne omgivelser på Grefsen og har en prisantydning på 16 millioner.

For den prisen får du et bruksareal på 298 kvadratmeter, seks soverom, garasjeplass til to biler, spennende løsninger og en stor utleieleilighet.

SELGES: Denne perlen av en bolig selger KrF-lederen og kona. Foto: Arne Schram
SELGES: Denne perlen av en bolig selger KrF-lederen og kona. Foto: Arne Schram Vis mer

Boliglån

Paret har bodd i huset siden 2014, og overfor VG forteller nå politikeren hvorfor de selger boligen.

«Jeg kan bekrefte at vi har lagt ut vår bolig for salg. Hele familien trives svært godt med naboer og lokalmiljøet på Grefsen. Det er derfor vemodig å legge huset ut for salg», skriver Knut Arild Hareide i en tekstmelding til avisen og legger til at det er økonomiske grunner som ligger bak salget.

«Hovedgrunnen til at vi ønsker å selge, er at vi i dag bor i et hus som vi synes er i største og dyreste laget. Vi er en småbarnsfamilie med kun én inntekt, og et salg vil redusere huslånet vårt og våre totale bokostnader», skriver han videre.

Ifølge avisen har ikke paret kjøpt seg noen ny bolig, men skriver at de vil bli boende i Oslo.

Saken fortsetter under bildene.

ÅPENT: Huset har en gjennomgående åpen stue- og kjøkkenløsning. Foto: Arne Schram
ÅPENT: Huset har en gjennomgående åpen stue- og kjøkkenløsning. Foto: Arne Schram Vis mer
WALK IN CLOSET: Hovedsoverommet har tilhørende bad og garderoberom. Foto: Arne Schram
WALK IN CLOSET: Hovedsoverommet har tilhørende bad og garderoberom. Foto: Arne Schram Vis mer
LUKSUS: Badet som tilhører hovedsoverommet er i likhet med resten av huset, svært delikat innredet. Foto: Arne Schram
LUKSUS: Badet som tilhører hovedsoverommet er i likhet med resten av huset, svært delikat innredet. Foto: Arne Schram Vis mer

Åpnet seg om sorgen

I fire år har ekteparet bodd i huset sammen med datteren Sara Margrete. Høsten 2014 gledet datteren seg til å bli storesøster, men slik ble det ikke.

I april samme år mistet Hareide-paret sitt ufødte barn, da de var fire måneder på vei. Siden den gang har paret fått sønnen Tord Olav, som kom til verden i mai 2015. Han er oppkalt etter Knut Arilds mor Tordis og fikk Olav etter svigerfaren.

Toppolitikeren synes det er viktig å prioritere familie.

I et intervju med «God kveld Norge» har han og kona tidligere snakket ut om den store sorgen.

- Han her hadde vi aldri fått om vi fikk han eller hun som vi mistet, sa Hareide i programmet.

Selv om deres sønn har vært som en gave for den lille familien, husket Lisa Maria fortsatt de tunge stundene etter spontanaborten.

- Det var utrolig tøft. Ikke det at mange visste om det nødvendigvis, men den store sorgen var å miste barnet som hadde blitt fire måneder, og vi tenkte at «nå er det levedyktig», fortalte hun i TV 2-programmet, og la til:

- Jeg satt igjen med følelsen om at det var vondt og grusomt å miste et ufødt barn, men jeg forstår også hvor utrolig vanlig det er, sa hun og la til at det å kunne dele sorgen med andre mødre fungerte som en trøst.

Saken fortsetter nedenfor.

MISTET BARNET: Knut Arild og Lisa Maria Hareide forteller åpent om da de mistet sitt ufødte barn, mens de var fire måneder på vei. Videoen er fra «God Kveld Norge» på TV 2 Vis mer

Mer tid

Søskenflokken består nå av Sara Margrethe og Tord Olav. Partilederen er glad i familien, men det hender han ikke får prioritert dem i like stor grad som han ønsker. Han har tidligere fortalt til Dagbladet at han har skjønt at de må heves på prioriteringslisten.

- Er det én ting som er krevende i vår relasjon, så er det tid. Jeg skulle hente Sara i barnehagen, og så innså jeg at flere foreldre hilste på meg for første gang. Da fikk jeg dårlig samvittighet overfor Sara og kona, sa Knut Arild til avisen i 2016.

- Det var kjærkomment å bare kunne være sammen med familien, og jeg skjønte at jeg må bli bedre på å prioritere dem fremover. Det handler om hva livet mitt skal være, sa han til Dagbladet.

Knut Arild og Lisa Maria giftet seg sommeren 2012 i Moi i Rogaland. Året før avslørte han overfor Se og Hør at han hadde funnet kjærligheten med henne. Siden den gang har paret vært profilerte, og stiller stadig opp til intervjuer.

STOLTE FORELDRE: Knut Arild og Lisa Maria tok med seg yngstesønnen Tord Olav på Se og Hørs kjendisgalla i november 2015. Foto: Espen Solli
STOLTE FORELDRE: Knut Arild og Lisa Maria tok med seg yngstesønnen Tord Olav på Se og Hørs kjendisgalla i november 2015. Foto: Espen Solli Vis mer

LES OGSÅ: Viser frem kjæresten for første gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer