Brudd for Petter og Gunhild Stordalen:

Flytter fra hverandre

- Velger å være åpne.

FLYTTER FRA HVERANDRE: Petter og Gunhild Stordalen har bestemt seg for å flytte fra hverandre. Foto: Øystein Sæthre Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Petter (56) og Gunhild Stordalen (40) har bestemt seg for å gå hver til sitt. Det opplyser de om i en pressemelding.

- Det føles rart å sende ut en informasjon om noe så privat, men for å unngå rykter og spekulasjoner velger vi å være åpne om at vi fra midten av november kommer til å flytte fra hverandre, sier Gunhild og Petter i en pressemelding.

I pressemeldingen står det at de har hatt 14 fantastiske år sammen, men at det ikke alltid går som det skal.

Fortsatt venner

- Vi har stått side om side i ekstreme opp- og nedturer, som gjør at vi alltid vil ha et helt unikt forhold. Men vi har begge jobbprosjekter som har gjort at vi har sett mindre til hverandre, sier Gunhild i pressemeldingen, og fortsetter:

- Vi har sammen funnet ut at vi ønsker tid til å gjøre det vi brenner for hver for oss. Vi er fortsatt hverandres beste venner og støttespillere, sier hun.

Ektemannen supplerer:

- Gunhild er mitt livs kjærlighet, og dette forandrer ikke mitt engasjement for henne eller hennes kampsaker. Vi kommer til å fortsette å støtte hverandre i alt fremover også, sier Petter Stordalen.

Det opplyses om at det ikke kommer til å bli gitt noen ytterligere kommentar om situasjonen. Ida Holen, kommunikasjonssjef for Stordalen, sier til Se og Hør at de ikke ønsker å kommentere saken.

RØRENDE ØYEBLIKK: Petter Stordalen ga følgerne sine et innblikk fra da han barberte hodet til Gunhild i sykesengen. Video: Instagram / NTB Scanpix. Klipp: Helén Skogstad / Ørjan Ryland Vis mer

Møttes på fest

Bruddet kommer overraskende på. Sist i slutten av oktober viste paret seg sammen, da de inviterte venner og kjente til en gedigen halloween-fest.

Paret så forelsket ut på scenen, og det var lite som hintet om at et brudd var i emning. Nå skal det sies at paret ikke konkret skriver noe annet enn at de skal flytte fra hverandre, så hva sivilstatusen deres faktisk er, vites ikke.

Han skulle egentlig aldri gifte seg igjen, etter at han skilte seg fra kona Ingrid Fuglehaug Stordalen i 2003.

De ordene måtte han senere spise, da en blond kvinne ved navn Gunhild Melhus plutselig dukket opp i livet hans. Hun var høyre enn ham, smartere og større i kjeften. Det klaffet umiddelbart, og blir av hotellkongen beskrevet som kjærlighet ved første blikk.

Da Gunhild først møtte sin fremtidige ektemann på en fest, trodde hun at han var en «profittjagende kapitalist», men inntrykket endret seg da de senere inngikk et veddemål. Hvis han løp fra henne måtte hun bli med i et bryllup i Finland.

- Når du er hard i troen, har du gjennomslagskraft. Men når det gjelder Petter var det han som insisterte på at vi skulle date, ikke jeg, har Gunhild tidligere fortalt til Dagbladet Magasinet.

BRUDEKJOLE: Forfatter og motejournalist Vanessa Rudjord ankom Petter Stordalens halloweenfest i en lekker brudekjole. Reporter: Thea Hope. Video: Madeleine Liereng Vis mer

Endret syn på livet

«Det tok litt lengre tid for Gunhild. Men etter to år gikk hun med på å ta en første date. Og siden var det oss», har Petter tidligere skrevet.

Det er ikke til å stikke under stol at paret de siste årene har vært mye i media på grunn av Gunhilds sykdom. Hun lider av systemisk sklerose. Det er en meget sjelden bindevevssykdom, og det finnes i dag ingen helbredende behandling. Paret har derfor tilbrakt mye tid i Nederland, der hun har fått en eksperimentell behandling og cellegift.

RØRENDE ØYEBLIKK: Petter Stordalen ga følgerne sine et innblikk fra da han barberte hodet til Gunhild i sykesengen. Video: Instagram / NTB Scanpix. Klipp: Helén Skogstad / Ørjan Ryland Vis mer

Ifølge Petter snudde sykdommen opp ned på livet deres og han følte seg maktesløs.

«Gunhild ble syk, og det har endret både livet hennes og livet mitt. Det har også endret mitt syn på livet», skrev Stordalen i fjor.

I 2010 giftet hotellkongen Petter seg med Gunhild i et luksusbryllup i Marrakech, Marokko. Siden den gang har Gunhild blitt alvorlig syk.

Helt siden 2014 har hun kjempet med den livstruende sykdommen. I oktober 2016 erkjente Petter at Gunhild ikke kommer til å få noe langt liv.

LES OGSÅ: Gladnyhet: - Infeksjonsfri

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer