I FARE?: Reglene for kommersiell flyvning i Sverige er meget strenge, og nå fryktes det at Perrelli setter seg i fare ved å benytte privatflyet.  Foto: Stella Pictures
I FARE?: Reglene for kommersiell flyvning i Sverige er meget strenge, og nå fryktes det at Perrelli setter seg i fare ved å benytte privatflyet. Foto: Stella PicturesVis mer

Flyr uten flyvetillatelse

Den svenske MGP-finalisten Charlotte Perrelli bruker ulovlig privatfly.

SEHER.NO: Den svenske Melodi Grand Prix-finalisten Charlotte Perrelli (33) (tidligere Charlotte Nilsson) begynte nylig å benytte seg av et privatfly av typen Piper Malibu for å komme seg frem og tilbake fra ulike pressearrangementer i forbindelse med MGP.

Men det finnes en alvorlig hake ved flybruken - privatflyet har ikke flyvetillatelse for kommersiell trafikk, skriver Expressen.

Ifølge den svenske avisen har popstjernen, uten å vite om det, leid inn et fly av et selskap som egentlig ikke har tillatelse til å leie det ut. Dermed får de heller ikke ta ombord betalende passasjerer.

Når avisen så kontaktet selskapet, Karlebo Aviation AB, nektet de for at flyet ble brukt av betalende passsajerer og i kommersiell trafikk.

- Det er ikke jeg som har ansvar for flyet, så det vil jeg ikke kommentere. Men om det er sånn at det er i bruk, så er det ikke kommersiellt i så fall, sier Göran Berg i flyselskapet.

Men både Perrelli og hennes agent har tidligere innrømmet at de betaler svært store summer for bruken av privatflyet.

- Det er enorme summer. Jeg vil ikke engang vite hvor store. Men det er det eneste alternativet. Når man reiser så mye som vi gjør nå fungerer ikke alltid de vanlige flightene, har Perrelli tidligere uttalt.

Reglene for den kommersielle flytrafikken i Sverige skal garantere passasjerenes sikkerhet, og det stilles svært strenge krav til passasjertrafikken.

Med andre ord kan det at flyet ikke har tillatelse til å fly kommersiellt være med på å sette den svenske MGP-finalistens liv i fare.

Det har de siste årene vært flere ulykker i Sverige med småfly av samme typen som det Perrelli benytter.

I 1992 krasjet et privatfly inn i et bolighus i Åkeslund og tre personer omkom.

LES OGSÅ - Dømmes nord og ned i MGP