Flypassasjerer rasende på Gordon Brown

British Airways ville la høygravid kvinne sitte trangt for å sikre eksstatsministeren seks luksusseter.

<strong>I HARDT VÆR:</strong> Gordon Browns liv etter politikken er ikke nødvendigvis noe enklere. I dag slåt britiske medier opp en lite hyggelig historie fra en flytur nylig. Her ankommer han flyplassen i Beijing i 2008. Foto: Dylan Martinez/Reuters/Scanpix
I HARDT VÆR: Gordon Browns liv etter politikken er ikke nødvendigvis noe enklere. I dag slåt britiske medier opp en lite hyggelig historie fra en flytur nylig. Her ankommer han flyplassen i Beijing i 2008. Foto: Dylan Martinez/Reuters/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det stormer fortsatt rundt Storbritannias tidligere statsminister Gordon Brown, snaut ett år etter hans knusende valgnederlag mot David Cameron, og påfølgende avgang som partileder for Labour.

Under en flytur fra Abu Dhabi til London nylig skal en rekke passasjerer ha blitt rasende på Gordon Brown. Avisa Daily Mail kaller det hele et «mytteri» mot den tidligere statsministeren.

Problemene oppsto etter at blant andre en kvinne gravid i sjuende måned ble bedt om å flytte til dårligere og trangere plasser fordi Brown og hans assistenter trengte setene i British Airways luksusklasse.

Fikk ikke være med Under innsjekk i Oman, der flyturen startet, ble passasjerer på business class bedt om å bytte til premium economy, flere passasjerer i premium economy ble bedt om å flytte til vanlig økonomiklasse - og noen få uheldige med vanlig billett fikk ikke være med på flyturen i det hele tatt.

Seks seter i det British Airways kaller Club World, som er de aller flotteste luksussetene, sto tomme under første del av flyvningen. Men i Abu Dhabi kommer altså Brown og hans følge om bord og inntar de dyreste plassene, skriver Daily Mail.

Det var lite populært blant de andre flypassasjerene og en krangel brøt ut mellom Browns assistenter og flere passasjerer.

Det hele skjedde mens Brown satt godt til rette i luksussetet sitt og sov. 

Den gravide kvinnen, som hadde kjøpt billettene sine på første klasse for rundt 7000 kroner for å sikre ekstra beinplass hadde allerede nektet å flytte seg. Ektemannen var derimot blitt flyttet til økonomiklasse.

Får 700 kroner Den gravide kvinnen har i ettertid sendt en offisiell klage til British Airways, og bedt om kompensasjon for at hun og ektemannen ikke fikk sitte sammen under den ti timer lange flyturen.

British Airways har gitt henne i underkant av 700 kroner i erstatning, noe hun mener er altfor lite.

Representanter for Gordon Brown var i går i kontakt med British Airways før de svarte på henvendelsene fra den britiske avisa. Etter samtalene tok flyselskapet på seg all skyld for episoden, og hevder den skyldes overbooking.

- Situasjonen hadde absolutt ingenting å gjøre med Gordon Brown. Vi har bedt om unnskyldning overfor klageren, og har tilbudt oss å betale erstatning, sier British Airways til Daily Mail i en pressemelding.

BA hevder videre at det er veldig sjelden passasjerer ikke får plass under deres flyvninger.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer