ROSSI: Italieneren har vunnet Moto GP fem år på rad, men måtte se seg snytt for gullet under fjorårets mesterskap. Foto: Scanpix
ROSSI: Italieneren har vunnet Moto GP fem år på rad, men måtte se seg snytt for gullet under fjorårets mesterskap. Foto: ScanpixVis mer

Flotte fartsfantomer

Bli kjent med de kjekkeste gutta innen motorsykkelsporten.

SEHER.NO: I helgen går det populære motoryskkelrittet Moto Grand Prix av stabelen i London. Dette er den 8. av i alt 18 årlige runder som utgjør motorsykkelmesterskapet.


Fartsrekorden innen idretten holdes av australske Casey Stoner og er på imponerende 337, 2 kilometer i timen!


Motorsporten har svært mange tilhengere utenfor Norges grenser. Særlig i Italia og Spania står sporten sterkt. Seher gir deg her en innføring på noen av de viktigste (og selvsagt også kjekkeste) deltagerne slik at du kan briljere med dine sportskunnskaper neste gang du er i festlig lag, eller i lystig prat med en sydlig ferieflørt:


Storfavoritten er Valentino Rossi fra laget Fiat Yamaha. Rossi er 28 år gammel og kommer fra Italia. Sports Illustrated har kåret ham til verdens 7. best betalt idrettsutøver med en årslønn på hele 180 millioner norske kroner.


Italieneren vant Moto Grand Prix fra 2001 til og med 2005, men måtte se seg slått under fjorårets race av amerikaneren Nicky Hayden. 


Nicky Hayden (25) er fra Kentucky i USA og begynte å konkurrere innen sporten allerede som unggutt. I begynnelsen av karrieren måtte han få hjelp til å holde opp motorsykkelen sin ved start fordi han ikke var lang nok til å ha bena i bakken.


Hayden vant fjorårets Moto GP og brøt med det Valentino Rossis fem år lange seiersrekke.


163 cm. lange Antonio "Toni" Elias (24) fra Manresa nordøst i Spania er på Haydens Hondalag. Dette er Elias tredje år som deltager i Moto GP, og han er spådd en lysende karriere innen sporten.


Loris Capirossi (34) fra Italia er en ordentlig ringrev i denne sammenhengen. Han har konkurrert siden han var 17 år gammel, og lå godt an til en høy plassering under fjorårets mesterskap. Under racet i Barcelona var Capirossi involvert i det som så ut til å være en stygg ulykke, men italieneren kom mirakuløst nok fra det hele med bare noen blåmerker. Det satte allikevel en støkker i ham og de helt store sammenlagtresultatene uteble.


I april i år ble han pappa for første gang, og er nå mer sulten på seier enn på lenge.


Du kan få med deg samtlige kjekkaser ved å se Grand Prix-runden fra London live på Eurosport i dag klokken 11.30.


Siste etappe i mesterskapet avholdes i storbyen Valencia på Spanias østkyst 4. november, og den største duellen står mellom Rossi og Hayden.


Måtte den kjekkeste vinne!